BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Dünyanın gözü hangi otelimizde?

İnternethaber turizm uzmanı ve turizmin 'ayaklı google'u Alper Tekbaş, dünyanın hayran kaldığı oteli kaleme aldı...

Bu hafta 25 yılı  aşan bir otelcilik deneyiminin son harikası  olan ve dünyadaki tatil dengelerini belirleyen tur operatörlerinin gözdesi bir oteli sizlerle paylaşacağım. 

Bu otelimiz dünyada adından sıkça bahsettirecek bir hizmet anlayışıyla  tatilcilere göz kırpıyor. Türkiye değil Mısır’da Yunanistan’da Almanya’da örnek alınan yepyeni bir otelcilik anlayışıyla dünyadaki değişimin örnek yüzü olarak Side de bir ilke imza attı. 

  

Side Resort&Spa Sensimar 

Deniz ve duygusallık kavramlarını  otel tanımlamasıyla  vurgulayan Almanların dünyaca ünlü tur operatörü Tui’nin Mısır,Rodos ve Yunanistan dahil olmak üzere dünyanın bir çok noktasında açmayı planladığı Sensimar otel zincirinin amiral gemisi diye nitelendirdiği Side Resort&Spa Sensimar Side bölgesi başta olmak üzere Antalya yada yepyeni bir soluk getirdi. 

                     

DÜNYAYI GÖREN ADAM
Geçmişini geleceğe taşıyan genç delikanlı 75 yıllık yaşam öyküsünde yaptığı işlerle övülürken toplumsal duyarlılığı Atatürkçü önder kişiliğiyle geleceğe ışık tutuyor. 

Arslan Zeki Demirci her yıl ikiye katlayarak burs verdiği öğrenci sayısını arttıran, 401 adet pırıl pırıl genç dimağın ;  Gözlerinde Parlayan Güneş  

Aydınlattın sen bizi,

Rıhtımda parlayan bir güneş gibi

Sevginle kucakladın bizi,

Layıkıyla seveceğiz sizi

Ayrılmak zor gelir bize.

Nasıl dayanırız biz bu hüzne. 

Zihniyle,fikriyle

Emeğiyle becerisiyle.

Kahramansın gönüllerde

İyilik ve sadakatinle. 

Dudaklarından akar sevgi sözcükleri,

En güzel sizinle geçer insanların vakitleri.

Minnet borçluyuz sizin emeklerine,

İlgiyle bakarız biz gözlerinize.

Rüya gibidir sizinle geçen her gün

Cesarettir özün.

İncedir ruhun. 

Antalya/Manavgat 9 Aralık 2007 Pazar Arslan Zeki Demirci İlkokulu öğrencileri. 

Afyon Dinar’da yaşanan depremde deprem zedelere kamyonlarla acil bir şekilde yiyecek yardımı gönderen Zonguldak’ta ki göçükte hayatını yitiren madencilerin 21 tane çocuğunu hemen tespit ettirip ömür boyu eğitimlerini üstlenerek burs veren, her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında otellerinde minik misafirlerini ağırlayan Arslan Zeki Demirci’nin göstermiş olduğu örnek davranışlardan sadece birkaç tanesi.
 

                       

Ve yaptıklarını tüm içtenliği ve yüreğinin sıcaklığıyla gövde gösterisi için değil ülkesine hizmet anlayışıyla büyük bir hassasiyet ve özenle yapan  bu değerli insanı affına sığınarak örnek teşkil etmesi için köşemde sizlerle paylaşmak istedim. Aynı zamanda TBMM üstün hizmet madalyası ve beratı ile ödüllendirilen ve Cumhur Başkanlarımızın takdir ve şükranlarını alan sayın Aslan Zeki Demirci ülkemizin dünya turizminde de örnek gösterilecek üst seviyede hizmet ve tatil anlayışını Side Resort&Spa Sensimar da dünya turizmine sunuyor. 
Bir tesisin başarısı, misafir memnuniyeti adına isterseniz saraylar sunun isterseniz en ihtişamlı ve konforlu yapılarda misafirlerinizi ağırlayın içerisine insan faktörünü yerleştiremezseniz buz gibi kapılar içerisinde geçirilmiş bir tatilden öteye gitmez. İşte bu noktada da personelinize verdiğiniz değer ne kadar önemli ise misafirinizin güzel bir tatil geçirebilmesi ve mutlu olabilmesini de bu ölçüde ön plana çıkaracağı şüphesiz. 

En lüks servis otobüsleriyle sabahın altısında personelini Dolma Bahçe Sarayı, Beylerbeyi sarayı, Çırağan Sarayı, Aslanlı Konak ismini verdiği havuzlu, Çay bahçeli, internet cafeli ,spor salonlu sosyal tesisinden alıp klasik müzik kahve eşliğinde otellerine götürecek kadar alçak gönüllü bir anlayışla bütünleşmiş bir otelcilik kavramı misafirlerini en iyi bir şekilde ağırlamak için hazır bir ekiple güne başlıyor. 

Yıpranmış kimlik ve ehliyetlerinize son 



Sensimarın resepsiyonuna ilk girdiğinizde ayakta bekletilmeden bir koltuğa oturturulup şampanya eşliğinde resepsiyon görevlileri tarafından otel tanıtım infonuz yapılıp otele giriş işlemleriniz yapılırken otelin çalışkan bel boyu Can birde bakmışsınız ki ehliyetinizi yepyeni bir pvc ile kaplamış buyurun efendim kimliğinizi getirdim diyor. 

Siz soluk alıp dinlenirken lobydeki giriş standında pancar,elma,havuç, yada taze limon ve naneli su, şeker, lokum,pasta ,antioksidan içecekler,beğeninize sunuluyor. 

                       

Sensimar şemsiyeleri 

12 ay boyunca açık olan otelde ana giriş kapısının önündeki şemsiyeler misafirlerin olası sağnak yağışlarda ıslanmamaları için imdadına yetişiyor. 

237 oda ile tatilcilerin beğenisine sunulan Sensimar aslında beklide 350 odanın da sığabileceği arazide konumlandırılmış imkanlar en üst seviyede misafirlerin memnuniyeti için sunulmuş.

Zamana göre 12 ay açık olan tesis zamana göre mekan kullanımını huzur ve dinlenceyle birleştirmiş. 

Sensimar Side'ye neden gitmeliyim 
Çok yönlü tatil kaçamakları için doğru bir adrestesiniz… diyelim ki yoğun bir iş temposuyla geçen haftanın  ardından hafta sonu dinlenmek için bile tercih edebilirsiniz yada yıllık tatiliniz için uzun bir tatil periyodunda Sensimar Side de ruh ve beden dinginliğiniz için ideal bir atmosferi yaşayabilirsiniz. 

  

Denize birinci derecede sıfır bir plaja sahip. En küçüğü 40 metreden oluşan geniş  balkonlar,sineklikler,ses izolasyon sistemleriyle bütünleşmiş  şık en son teknoloji ve konforun kullanıldığı butik otel anlayışıyla spa welness, deniz kavramının birleştirildiği ve her şey dahil  sistemin kalitesi yüksek servis anlayışıyla sunulduğu bir yerse aradığınız Sensimar Side’yi deneyin derim. 
Soft animasyonun canlı  müzikle desteklendiği ve 9 değişik barla misafirlerin değişik zevklerine göre içeceklerini yudumladıkları Sesimar Side de örneğin  Sport barda spor programlarını izlerken Sunset barda gitar flüt , Romance barda ise piano eşliğinde dinlenmeyi tercih edebilirsiniz. 

  
Çocuklu aileler için uygun olmayan tesiste mini club su kaydırağı çocuk animatörü çocuk programı yok yazımın ilerleyen bölümünde bahsedeceğim Xhante Resort otelinde de çocuklu ailelerin tercihine sunmuş. 
  

Anfi theater yok, disco yok, animasyon yok ben eğer hareketli ve tempolu bir tatilden hoşlanıyorum diyorsanız sizin için doğru bir tercih olmayacaktır. 

Zevk-i Yatak Sefası

Havuzda Şezlonga son bembeyaz bir şıklıkta havuz yatakları taze meyve akvaryumları  yanı başınızda sessiz bir dinlenme atmosferi sunarken ince kumdan oluşan sahilde kişiye özel plaj şemsiyeleri artarak derinleşen deniz suyunda yüzerken yorulduğunuzda yüzme molası vermeniz için platformlar yapılmış. 

Engelli Dostu  

28 C dış havuza çıkış bağlantılı yapılmış ve sağlıksal sorunu olan insanların havuza rahat bir şekilde girebilmesi için kullanım köşeleri oluşturulmuş. 

Havuza karşı fitness keyfi

Tatilde zinde kalmayı  ilke edinenlerden yada spor yapmaktan vazgeçmeyenler için ferah bir spor kullanım alanı yapılmış.  

Şeffaf Mutfak Anlayışı 

Yediğiniz yemeğin nasıl yapıldığını rahatlıkla görebildiğiniz bir ana restaurantta yemeklerini yerken 2 tanede a la carte restaurantta ücretsiz olarak buğru şehta çeşitlerinden tutunda bordo şaraplı vişne soslu piliç pirzolaya, labne peynirli tiramisu ya kadar Sense mutfak tatlarına bakabilir gurme kurslarına katılabilirsiniz. 


Kişiye Özel Makarna Şovlar

Misafir gelmeden önce pişirilip bekletilen yiyecek,ızgara anlayışına son veren sıcak servis
A La Minute anında servis anlayışı, az öz lezzetli servis küçük kibar yığılmanın olmadığı misafir seçer aşçı yapar anlayışı ve yemek sonrasında Türk kahvesi yada espresso ikramı ve semaverde çay keyfi… 

  

Nar Spa  

Side’nin antik dönemlerden ismini aldığı bereket ve doğurganlığın sembollerinden nar amaca yönelik gerçek masaj anlayışıyla Nar Spa da misafirlerle buluşuyor.

     

Boynunuz tutuldu korkmayın  ense ve omur ilik tutulmaları volkanik taşlarla yumuşatılarak ayak ödemlerinde,kılcal damar tıkanmalarında,medical terapilere dönüşüyor.

Tuz kesesi, deniz yosunu  gözenekler açılarak halsizlik ve tembellik yerini dinçliğe bırakıyor.

Masaj sonrası dinlenme alanlarıysa yüz yıllar boyunca suyla bütünleşen dinlenme anlayışıyla karşımıza çıkıyor. 

Yangın Anında Kaçış  Planı 

Odalardaki iç kapıların üstünde acil durumlarda yapılması gerekenler yönlendirme ve bilgilendirme levhalarıyla olası bir tehlike durumuna karşı misafirlerin ehemmiyetine önem veriliyor.  

The Endi Işıklar 

Lütfen odamı temizleyin,lütfen rahatsız etmeyiniz ifadesi için odanızın kapısına kağıt asma derdine son ne istiyorsanız ışığa basmanız yeterli. 

Tesiste iki kişilik tek büyük yataklı odalar çok fazla kullanılmamış rezervasyon esnasında tercihinizi bildirin ki sonrasında hayal kırıklığına uğramayın. 

Her ne kadar en iyi düşünülerek tasarlanmış bir tesis dahi olsa kişiye özel tatil anlayışı  ve bakış açınız farklılık gösterebilir.bana göre bu kadar güzel ve şık bir tesisin ana restaurantının denizi gören bir manzarayla bütünleşmesi karından önce ruhu doyuran bir güzellik olabilirdi.

Yoldan geldiniz lavabo ihtiyacınız var fakat ana giriş katında lavabolar kullanılmamış ama aynı  zamanda  da gerçekten elinizi koyduğunuzda en iyi şekilde kurutabildiğiniz kurutma makineleri de el kurulama kağıt havluları da en kaliteli şekilde hizmete sunulmuş.  

  

Odalarda tavan yüksekliği ile yer zemini arasındaki yükseklik mesafenin  az olması  da kimilerine göre daralma ve sıkıntı hissi uyandırabilir diye düşünüyorum ve tesisin yapım aşamasında istedikleri kalitede olmadığı için üç tır mermeri geri çeviren kendini başarılı projelerle kanıtlamış inşaat firması ve mimarlarının da kendilerine göre bir bildiği vardır. 
 

En lüks segmentte hizmet anlayışını ön plana çıkaran Side Sensimar yiyecek içecek ve A La Carte Restaurant servislerindeki anlayışını daha da iyiye götürmeli ve tesiste ağırlayacağı Türk misafirleri içinde misafir ilişkileri departmanında misafir memnuniyet istek ve önerileri için iyi bir Türk misafir ilişkileri elemanını görevlendirmesi Türk misafirlerimizin tesisten mutlu ayrılması için bir etken olacaktır. 

  

Cat Cafe

Çevre ve doğa dostu Sensimar denizden gelen duygu ve sıcaklığında sevimli misafirlerini unutmamış.Kedilerin yazın sıcağında su ve mama molası ,kış aylarında korunağı olmuş Cat Cafeler.  Böylelikle bu sevimli hayvanların popilasyon ve popileritesi sağlanmış,hem yemek yerken misafirleri rahatsız etmeyen hem de sahil yürüyüşlerinin gönüllü arkadaşları olmuşlar minik kediler… 

Sensimar Side öyle güzel bir tesis olmuş ki ayaklarınızı basmaya bile kıyamıyorsunuz. 

  
Xhante Resort&Spa 

Çocuklu ailelerin tercihi için düşünülmüş ve tasarlanmış bir aile oteli. Otelin ilk ana kapısının dışında oturma grupları yapılarak çoğu tesiste görmediğimiz önemli bir ayrıntı düşünülmüş.

Family roomlar ön planda tutularak bir ailenin ebeveyn ve çocuklarıyla bir arada kalabileceği konaklama oda tipleri ve sayıları çoklukla kullanılmış. 

Adını amazonların kadın savaşçılarından alan tesis barışı,dünya bütünlüğünü temsil eden bir anlayışla misafirlerini ağırlarken yiyecek içecek hizmetlerinde  özel lezzetler,farklı mönüler gerçek ocak başı keyfi çocuk büfeleri,pastanesi...
Ayrı kategori ve yaşlara göre konumlandırılmış  mini club üniteleri ve güçlü ve esprili animasyon ekibi animasyonlarda kullandıkları kostümleri gündüzleri anfi theater oturma guruplarında misafirlerinin beğenisine sunacak kadar keyifli bir anlayışla iyi bir tatil için farklı şovlarıyla eğlenceli bir zaman yelpazesi sizleri bekliyor. 

Tecrübeli lezzet şefi Bahri Kurt’un damak tatlarından Kestaneli Moblan, misafirlerin dünyanın dört bir yanına özel ricayla sipariş verdikleri tatlardan yalnızca bir tanesi...
Odalarda yeşil ve mor renk hareketliliği ve şıklığı sağlanırken parkelerdeki eskimede 7 yıl gibi uzun bir süreyi geride bırakan Xhante de bir takım yeniliklerinde yapılması gerektiğinin belirtesi olarak dikkatli çekiyor. 

Dünya futbol kamuoyunun ve Türkiye futbol kluplerinin daimi tercihi 

10 adet futbol sahasıyla olimpik standartlarda 105 metreye 70 metre genişlikte çim saha ve tartan koşu pistlerine sahip kondisyon malzemeleriyle dinlenme ve soyunma odalarıyla aynı anda 4 takımın birbirlerini hiç rahatsız etmeden ve görmeden antrenmanını yapıp duşunu alıp masajını yaptırıp oteline dönebildiği Fenerbahçe şükrü Saraçoğlu tesislerinin baz alınarak yapıldığı spor kompleksi ülkemizden ve dünyadan bir çok ünlü futbol takımına ev sahipliği yaparak farklı bir hizmet anlayışına da imza atmış oluyor 

Ne yaparsanız yapın içerisine biraz sevgi katmayı unutmayın ve tatil tadında kalın

Yeni bir tatil yazsında görüşmek dileğiyle.