BIST 9.891
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.454,71

Dünyanın en etkili müslümanları listesi!

Dünyanın en etkili müslümanları listesi!

Ürdün'ün başkenti Amman'da bulunan Kraliyet İslami Strateji Araştırmalar Merkezi dünayadaki en etkili Müslümanları belirledi.

Dünyanın en etkili müslümanları listesi!

Ürdün'ün başkenti Amman'da bulunan Kraliyet İslami Strateji Araştırmalar Merkezi dünayadaki en etkili Müslümanları belirledi. Rapora göre, listenin 5. sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yer alırken, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül listede yer bulamadı.

Dünyanın en etkili müslümanları listesi!

Amman'da bulunan Kraliyet İslami Strateji Araştırmalar Merkezi dünayadaki en etkili Müslümanları belirledi. Listede Türkiye'den önemli isimler yer aldı. Rapora göre, listenin 5. sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bulunuyor.

Dünyanın en etkili müslümanları listesi!

İşte Dünya gazetesinden Kerim Ülker'in o yazısı... Dünyada 1.8 milyarlık bir nüfusa sahip Müslümanlar. Bu da yaklaşık yeryüzünün yüzde 24.4'üne denk geliyor. Yani tüm dünyada her 4 kişiden biri…Peki kocaman nüfusun en etkili isimleri kimler… Ürdün'ün başkenti Amman'da bulunan Kraliyet İslami Strateji Araştırmalar Merkezi, 2002 yılından bu yana bununla ilgili bir rapor hazırlıyor.Liste “Dünyanın en etkili Müslümanlar” adıyla çıkıyor ve 500 kişiye yer veriliyor.“The Muslim 500” adıyla çıkan bu araştırmada bu yıl Türkiye'den tanıdık isimler var. Siyasetten bilime, edebiyattan ekonomiye birçok alanda Türkler listede kendine yer buluyor. Bu yıl açıklanan The Muslim 500-2018 listesinde bu yıl ilk sırada Mısır'daki Al Azhar Üniversitesi'ndeki Baş İmamı Profesör Şeyh Ahmad Muhammad Al-Tayyeb yer alıyor.

Dünyanın en etkili müslümanları listesi!

HAMANEY 4. SIRADA İkinci sırada Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdul-Aziz Al-Saud'un yer aldığı listede üçüncü Ürdün Kralı Hüseyin, dördüncü ise İran'ın Dini Lideri Ali Hamanei var. Listenin 5'inci sırasında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yer alıyor. Erdoğan 2012'de 2'nci olduğu sıralamada 2014'te 6'ncı, 2016'da 8'nci olmuştu. Erdoğan geçen yıla göre 3 basamak birden yükseldi.