BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.410,97
HABER /  POLİTİKA

DSP'li Türker'den CHP'ye taş

DSP lideri Masum Türker'in seçimlere yaklaşırken parti birleşmeleriyle ilgili soruya verdiği cevap CHP'yi kızıracak.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "CHP ile DSP'nin birleşmesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?'' sorusuna ''Türkiye'nin bölünmesinde aynı tasta oynayanlarla bir işimiz olmaz. Atatürkçülük'ten, üniter yapıdan uzaklaşmaya başlayanlarla da işimiz olmaz'' diye cevap verdi.

Türker, Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu Siyaset Okulu'nun, Bursa Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği ''Demokrasilerde Seçmenin Aydınlatılması: Özgür İnsan ve Özgür Toplum için Özgür ve Tarafsız Medya'' konulu panele katıldı.

Panel öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Masum Türker, bir gazetecinin ''AK Parti ile Has Parti birleşti, CHP ile DSP'nin birleşmesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine, böyle bir konunun söz konusu olmadığını ifade etti.

DSP'nin yerel seçimlere bütün hızıyla hazırlandığını dile getiren Türker, ''Partimiz kendi kurultayının hazırlıklarını yapıyor. Kendi ayakları üzerinde var olmak üzere kurulmuş bir parti ve yoluna devam eder. AK Parti ile Has Parti'nin birleşmesi bizim sorunumuz değil, onların kendi sorunudur. Türkiye'nin bölünmesinde aynı tasta oynayanlarla bir işimiz olmaz. Atatürkçülük'ten, üniter yapıdan uzaklaşmaya başlayanlarla da işimiz olmaz'' diye konuştu.

''Bu uçak füzeyle düşürüldü. Bu füze, yeni nesil füzedir''

Türker, panelde yaptığı konuşmada ise Suriye'de düşürülen Türk savaş uçağıyla ilgili, uçağın füzeyle düşürüldüğünü ikinci günde söyleyen kişi olduğunu, uçağın hangi füzeyle, hangi gemiden atıldığını da söyleyen kişinin yine kendisi olduğunu savundu.

Füzenin orada halen bulunan ve dünyanın en hassas füze ve radar sistemini içinde bulunduran bir Rus gemisi tarafından fırlatıldığını iddia eden Türker, Türk uçağının yanında bir de koruma uçağı olduğunu, iki uçağın birlikte uçtuğunu, Türk Silahlı Kuvvetleri mevzuatına göre ve özelikle sınır ötesine geçiş yapılıyorsa hiçbir keşif uçağının tek başına havalanamayacağını ileri sürdü.

Türker, ''Bu uçak füzeyle düşürüldü. Bu füze yeni nesil füzedir. Bu yeni füze, sizi ısıyla ve lazerle kilitliyor ve siz artık yere çakılıyorsunuz. Zaten o ikinci uçak bu nedenlen kaçtı. Bakın şimdi açıklanmıyor'' diye konuştu.