BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.475,11
HABER /  POLİTİKA

DSP CHP ile ittifaka girecek mi?

DSP Genel Başkanı Masum Türker, yaklaşan seçimler öncesi CHP ile ittifak tartışmalarına katıldı.

Abone ol

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, hiçbir parti ile işbirliği yapmayacaklarını açıkladı.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin il kongresine katılmak üzere geldiği Erzincan'da, son dönemde yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Türker, “Dediler ki Bülent Ecevit gitsin parti sona erer, Bülent Ecevit rahmetli oldu, bir genel başkan seçtik tekrar yürüyüşe başladık. Dediler ki paraları bitsin bunlar bu işi sona erdirirler. Para bitti, bizi seçime sokmamak için ne lazımsa yaptılar. Cumhuriyet mitingleri sonucunda CHP ile işbirliği yaptık ama baktık ki millet Türkiye genelinde CHP ile birleşmeye karşı, orayı iktidar yapacak oyu vermiyor. 2011 yılında seçime giderken biliyorsunuz, her yerde belediye başkanlarımızı, milletvekili adaylarımızı ayartarak çeşitli vaatlerle yanlarına çektiler. Ama gene Türkiye genelinde oylar tamamen aynı yerde birleşmesine rağmen millet oyunu vermedi. Biz inatla DSP’yi seçime sokacağız dedik ve seçime soktuk.” diye konuştu.

"2014’TE SEÇİMLER YAPILACAK"

Türker, 2014 yılı içerisinde cumhurbaşkanlığı, genel ve yerel seçimlerin yapılacağını iddia ederek, “Ama bugün çok önemli bir gün, önümüzdeki sene Başbakan açıkladı, üç seçim var, büyük bir olasılıkla bu üç seçimin gerçekleştirileceği ay ya Ağustos ayı olacak ya da ondan bir iki ay evvel olsun diye cumhurbaşkanı istifa edecek. Böylelikle belediye seçimi, cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekilliği seçimi birlikte gerçekleştirilecek.” diye ifade etti.

"BATILILAR, YABANCILAR ÇOK BÜYÜK BİR TÜRKİYE İSTEMİYORLAR"

Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki olaylara da değinen Masum Türker, şunları ifade etti: “Reyhanlı’daki olaylar böyle basit, Esed gelmiş yapmış değil. Beşşar Esed bile diyor ki ‘Gelin birlikte araştıralım, bunun suçlusunu birlikte bulalım.’ Bu günlerde ciddi bir şekilde Başbakan bu işi Esed’e yüklüyor ve Esed’in üzerine yıkıyor. Niye bu oluyor, çünkü Türkiye’de dikkat etmemiz gereken bir şey önümüzdeki dönemlerde Türkiye’yi ayrıştıracak yeni malzeme peşindeler. Batılılar, yabancılar çok büyük bir Türkiye istemiyorlar. Güçlü bir Türkiye istemiyorlar, bölünmemizi istiyorlar. Bu nedenle Türkiye’de sürekli iki partiye bizi mahkum etmek istiyorlar.” şeklinde konuştu.

"DSP KİMSEYLE İTTİFAK YAPMAYACAK"

Diğer yandan, hiçbir parti ile işbirliği yapmayacaklarını söyleyen Türker, şöyle devam etti: “Hiçbir partiyle işbirliği yapmayacağız. Kimse geçtiğimiz dönemde olduğu gibi oylar bölünmesin CHP kazansın diye böyle bir düşüncemiz yok. Her ilde, her ilçede ve beldede belediye başkan adayı olmak isteyenlere kapımız açıktır.”

DSP Genel Başkanı Masum Türker’in konuşmasının ardından yapılan 9. il kongresinde seçime tek liste olarak giren Maksut Özen, DSP’nin yeni il başkanı oldu.