BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,24
HABER /  POLİTİKA

DP'li Mehmet Kocadon görevine başladı

İçişleri Bakanlığı tarafından görevine iade edilen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, görevine başladı.

Abone ol

Kurban Bayramı öncesinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevine iade edilen Mehmet Kocadon , Bodrum Belediyesi binasına gitti. Kocadon'u belediyeye gelişi sırasında vatandaşlar ve belediye çalışanları karşıladı.

Kocadon, daha sonra alkışlar arasında makamına geçti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kocadon, yüce Türk adaletinin büyüklüğü ve İçişleri Bakanlığı'nın takdiriyle 5 ay sonra görevine döndüğünü, devlete kırgın olmadığını söyledi.

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan 'ın ''Bodrum'da kırgınlıklara ve küskünlüklere son verelim'' talebini yerine getirdiğini ifade eden Kocadon, ''Kimseye kırgın ve küs değilim. Bıraktığımız yerden görevimize devam ediyoruz. Bodrum'da alt ve üstyapı eksiklikleri var. Projeler üzerinde çalışıp kış döneminde çalışmalara devam edeceğiz'' dedi.

Kendisine karşı başta vatandaşlar olmak üzere büyük bir sevgi seli olduğunu kaydeden Kocadon, şöyle konuştu:

''Bu sevgi selini elde etmek kolay değil. Mücadeleyle bugünlere geldik. Bodrum halkının bu birlik, beraberlik, kardeşlik ve kucaklaşma duygusu isterim ki tüm Türkiye'ye örnek olsun. Bütün seçilmişler böyle sahiplenilsin. Biliyorsunuz buradan bir terörist gibi götürüldüm. Ama bakın belediye başkanı arkadaşlarımla ve sizin sevginizle bir kahraman gibi geri geldim. Ne mutlu bana ki bir siyasetçinin herhalde yaşarken bu sevgi selini görmesi kadar onu duygulandıran bir şey olamaz.''

Kocadon, halkın emrinde olduğunu, bu sevginin önünde durmanın mümkün olmadığını belirtti. Halk nereye isterse oraya aday olacağını ifade eden Kocadon, ''2014 ya da 2013 seçimlerinde yeniden adayım, bunu açıkça söyleyeyim. Çünkü hiçbir şeyi hak etmedim. Ama bu süreçten geçmem gerekiyordu, geçtim. Belki bizi daha olgunlaştırdı. Belki ayaklarımızı daha da yere bastık. Ama halkın hür iradesiyle seçilmişler bu kadar kolay tutuklanmamalı'' diye konuştu.

OLAY

Bodrum Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararı ile 28 Mayıs'ta Bodrum ve İzmir'de 15 ayrı yere Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince eş zamanlı düzenlenen operasyonda ''İhaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, haberleşmenin gizliliğini ihlal, rüşvet ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'' iddialarıyla gözaltına alınan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile 8 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardı.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava kapsamında Kocadon ile diğer sanıklar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Yargılama sürecinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Mehmet Kocadon, serbest kalmasının ardından yapılan başvuru sonucu İçişleri Bakanlığı tarafından Bodrum Belediye Başkanlığı görevine iade edilmişti.