BIST 9.530
DOLAR 32,44
EURO 34,81
ALTIN 2.483,26

Dövizle askerlik bedeli kaldırılsın!

Avrupa'da işsizlik oranı artıyor. Ekonomik şartlar kötüye gidiyor.

İki sene önce 10 bin Euro olan dövizle askerlik bedelini %40’lık bir kesintiyle 6 bin Euro'ya indiren Hükümet, Avrupa'lı Türk’ü bir nebze olsun rahatlatmıştı ama ardından farklı tartışmalar başlamıştı...

Tartışmaların odak noktasında 10 bin Euro’yu peşin ödeyen mağdurlar vardı.

On bin Euro’yu peşin ödeyen vatandaş, Hükümetin bedeli 6 bin Euro’ya indireceği açıklaması sonrasında, ‘4 bin Euro’muzu geri ödeyin’ kampanyası başlattılar.

Kampanya bir sonuç verdi mi? Hayır. 

 

Avrupa eski Avrupa değil. İşsizlik oranı her geçen gün daha da artıyor. Ekonomik şartlar kötüye gidiyor. İslam düşmanlığı körükleniyor. Yabancılar için yaşam şartları gitgide daha da zorlaşıyor. Ülkemizin Avrupa’daki imajı gün geçtikçe daha çok sarsılıyor. Bizler her ne kadar izah etmeye çalışsak da, Radikal İslam terör örgütleri ve İslamiyete aynı pencereden bakılıyor. Dolayısıyla Avrupa'lı önyargısını kırmaya hiç hevesli değil.

 

Daha anlaşılabilir bir dille ifade edeyim; Avrupalı Türkler gelecekten çok kaygılılar ve onları karanlık günler bekliyor. Dram yapmıyorum, felaket tellallığı da yapmıyorum realite bu...

Hal ve gidişat böyle iken, Sayın Hükümetimizden ricam; Avrupa’da yaşayan Türklerin dövizle askerlik bedeli ve pasaport harçlarında radikal kararlar alması. ’On bin’den, altı bin, altı bin’den, bin Euro…’ yaptım oldu..(!) 

Seçim öncesi vaatler silsilesine kökten bir çözüm öneriyorum…

Dövizle askerlik bedeli ve pasaport harçları kaldırılsın!

Bakınız; iki sene önce askerlik bedeli 6 bin Euro’ya düştüğünde eş zamanda10 bin Euro’yu peşin ödeyenler, tüm mücadelelerine ve girişimlerine rağman 4 bin Euro’larını geri alamadılar. ‘Geri ödenmeyecek’ cevabı aldılar.

Bu konuyı bir kaç kez köşeme taşıdığımdan hala mail kutuma, ‘Ayla hanım 4 bin Euro’muz geri ödenmeyecek mi?’ mesajları geliyor...

Şimdi bu 4 bin Euro mağdurları, askerlik bedeli Bin Euro olduğunda, 9 bin Euro’nun mu peşine düşecekler. Anlamadım ki..!

Tek suçları 10 Bin Euro’yu peşin ödemek. Tek suçları!

‘Kredi çekip aldım’ diyor. ‘Çoluk çocuğum var, senelerce kredinin taksitlerini ödemek zorundayım’ diyor. ‘Bu parayı helal etmiyorum’ diyor.

Ve bunlara benzer bir sürü üzücü ifadeler….

Hükümete sesleniyorum, bu paraları geri iade edin ve dövizle askerlik bedelini tamamen kaldırın.Pasaport harçlarını da..!

Avrupa'lı Türk'ün yüzünü güldürün.