BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,06

Don lastiği memur zammına yansırsa...

Şu aralar şaka gibi açıklamaları gıdısını şişirerek, gayet ciddi bir edayla yapan bakanları gördüp dinledikçe dumur neymiş daha iyi anlıyorum..

Şu aralar şaka gibi açıklamaları gıdısını şişirerek, gayet ciddi bir edayla yapan bakanları gördüp dinledikçe dumur neymiş daha iyi anlıyorum..

Dumura uğratma yarışında sanki mübarekler.. Halk Ekmek kuyruğundaki insanlar gibi birbirlerini ezerek yarışıyorlar hem de..

Misal İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin! Daha önceki gaflarını sıralasam yazıya yer kalmayacak.

Son vecizesini aktarmak yeterli..

Hazret halkın karşısına geçip, "Bibergazı sağlığa zararlı değil" dediği an, işte tam o an orada olmayı çok istedim doğrusu..

Çantamdaki biber gazını çıkarıp direk gözüne sıkmak, "İyimisiniz? Bir nefes darlığı falan hissetmiyorsunuz değil mi efendim?" deme arzum depreşti..

Ya da, "ANAP döneminin Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral vakti zamanında radyasyonlu değil diyerek ekranda çay yudumlamıştı.. Bizim halkımız deneme yanılma yöntemini çok sever. Lütfen şu biber gazını gözünüze sıkın inanalım" diyebilirdim..

Bakanı görüp dinleyenler,

1 Mayıs 2007'de polisin attığı gaz bombası sonucu yığılıp kalan İbrahim Sevindik'in...

31 Mayıs 2011'de Hopa'daki protesto gösterilerine katılan Metin Lokumcu'nun...

12 Haziran 2011'de biber gazına maruz kalıp hayatını kaybeden Hatice İdin'in...

ve 18 Mart 2012'de İstanbul'daki Nevroz kutlamalarına katılan BDP Arnavutköy İlçe Başkanı Hacı Zengin'in nargile içerken can verdiğini sanır.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da tuhaf şakalar yapan bakanlardan biri.. Geçen ki açıklamasını dinlediniz mi?

Doğalgaza yapılan zam sonrası, "Halen Avrupa Birliği ülkeleri içindeki en ucuz doğalgazı kullanıyoruz" derken nasıl mağrurdu anlatamam..

Arştan arza kadar haklı adam!

Bu ülkede, "Sayın bakan gelin anlaşma yapalım. Avrupa Birliği ülkelerindeki memurların aldığı maaşları biz de alalım. Doğalgaza yüzde 50 zam daha yapın" diyebilecek akılda biri yok!

Varsa da onları duyan yok zaten..

Memur demişken..

Maliye yüzde 3 zam önermeye hazırlanıyormuş!

Gerekçe, düşük enflasyon..

Doğalgaz zammı, akaryakıt zammı dahil olmadığı için düşük çıkan enflasyon yani. Pinpon topunun, don lastiğinin en temel malzeme sayıldığı enflasyon.

Bu da bir mesaj olmalı..

"Kıçınız açıkta kalmasın, sağlama alın" mesajı!

Olanları izledikçe, "Acaba hükümet, yıllardır millete 'Bidon kafalılar, Koyun sürüsü, Göbeğini kaşıyan adam' diye hakaret eden yazarları haklı çıkarmak için için mi çabalıyor" sorusu aklıma takılıyor..

Baştan aşağı şüphe içinde kalıyorum..

Yoksa bir hükümet vatandaşın en çok pinpon topuna rağbet ettiğini niye düşünsün ki?

"Dur bi bunların sabrının sınırı ne kadar" diye sınamak için mi?

Hem IMF'ye borcumuz kalmadı diye böbürleneceksiniz..

Hem ekonomik verilerin mismikemmel olduğundan dem vuracaksınız..

Hem dünyanın en çok büyüyen ülkesi olduğunu salık vereceksiniz..

Hem kişi başına düşen gayrisafi milli hasılanın artığını söyleyip milletin saflığına gayrimeşru yollardan tecavüz edeceksiniz..

Hem de memura, "Doyamıyorsan otla" muamelesi yapacaksınız..

Üstelik üstüne zam yağdırırken..

Hak değil..

Haktan reva da değil..

Yaşım fazla değil..

Bu nedenle çok eski iktidarların başına gelenleri görmedim, yaşamadım ama duydum..

Ama 2001 yılında yine açlıktan nefesi kokarken pinpon topuna rağbet ettiği iddia edilen bu milletin, tokatı raket gibi kulak dibine yapıştırdığına gözlerimle şahit oldum..

Ramak kaldı benden söylemesi..