BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Dolar haftaya nasıl başladı? Kritik haftada dolar alınır mı?

Dolar kritik haftaya 6.19 seviyelerinden başladı. Türk lirası bugün binde 7 ile dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi oldu...

Abone ol

GEÇEN haftayı ABD tarım dışı istihdam verisi sonrası 6.10 seviyelerinde kapatan dolar yeni haftaya yükselişle başladı. Kur bu sabah saatlerinde en düşük 6.13, en yüksek 6.19 seviyesini gördü. Euro da 7.10 seviyelerinde işlem görüyor. Lira %0.7 ile bu sabah itibariyle dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi...Lira'yı %0.5 ile Güney Afrika randı takip ediyor. 

ALBAYRAK'IN ENFLASYON AÇIKLAMASI... Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak enflasyonla mücadele planının bu hafta açıklanacağını söylemişti. Atlas Portföy Genel Müdür Yardımcısı Cem Şekerci Bloomberg HT'ye bu söylemin piyasalar için olumlu olduğunu belirterek "Burada ne kadar somut adım görülürse piyasalar için o kadar olumlu olacaktır" diye konuştu. 

RAHİP BRUNSON KARARI BEKLENİYOR... Bu hafta ABD'li rahip Brunson'ın davası da fiyatlamalar üzerinde etkili olabileceği belirtiliyor. Cem Şekerci "ABD 10 yıllıklarının yükselişi gelişen piyasaları olumsuz etkiliyor. Bu hafta 11 Ekim'de cari denge verisini, 12 Ekim'de Brunson davasının sonuçlarını izleyeceğiz. Bunlar piyasaları etkileyecek..Brunson serbest bırakılırsa, bu yeni olumlu fiyatlama için başlangıç olabilir." şeklinde yorum yaptı.