BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.323,95
HABER /  SAĞLIK

Doğru saç düzleştiricisi nasıl seçilir?

Saç düzleştiricisi alacaksınız peki hangisi alacağınıza nasıl karar vereceksiniz? elmaelma.com'un saç düzleştirici seçerken dikkat etmeniz gerekenler için hazırladığı haber belki kararınızı kolaylaştırır.

Abone ol

İyi bir saç düzleştirici, birkaç ayda bir yenilemenizi gerektirmeyen uzun süreli bir yatırımdır. Doğru ürün, saçlarınıza ısı zararı vermeden ve kırmadan muhteşem bir görünüme ulaşmanıza yardımcı olabilir. Doğru saç düzleştiriciyi seçerken, dikkat edilmesi gereken püf noktalarını Remington Türkiye Pazarlama Müdürü Ilgaz Güler elmaelma.com'a analttı. 

İster ev konforunda ister kuaför salonunda... Saçlarınızı düzleştirirken uygulanan yanlışlar, saçlara zarar vermenin yanı sıra, kırılma ve dökülmelere yol açabiliyor. Doğru kullanım sıklığı, yöntemi ve ürün seçimi sayesinde, bu riskleri ortadan kaldırarak doğal bir görünüme ulaşmak mümkün oluyor. Doğru ürün seçimi saçlarınızın zarar görmeden en iyi şekilde şekillenebilmesini sağlıyor.

SERAMİK KAPLI DÜZLEŞTİRİCİLER SAÇIN ELEKTRİKLENMESİNİ ÖNLÜYOR

Plakaların genişliği ve uzunluğu, aynı anda daha fazla saçı düzleştirirken zamandan tasarruf etmenizi sağlıyor. Özellikle seramik kaplı düzleştiriciler, saçlarda oluşabilecek kabarıklıkları engelleyerek, mükemmel bir görünüm ile saçlarınızı düzleştirmenize yardımcı oluyor. Her türlü saç tipi için kullanıma uygun olan dar plakalı düzleştiriciler ise hafif yapısı sayesinde düzleştirmenin yanı sıra saçlara farklı şekil verme gibi ince dokunuşları kolaylıkla yapmanızı sağlıyor.

ISININ PLAKLARA EŞİT DAĞILMASINA DİKKAT!

Kullanılan saç düzleştiricinin dijital göstergeye sahip olması sayesinde kullanıcılar, istenilen ısılara ulaşıldığından ve saçlarının tam olarak ihtiyaç duyduğu ısıda düzleştirdiğinizden emin olurken, saçlarda oluşabilecek hasarların da önüne geçebiliyor. Isının plakalara eşit bir şekilde dağıtılamaması saçın her bölgesinin aynı şekilde düzleştirilememesine yol açan etkenler arasında yer alıyor.

DÜZLEŞTİRİCİ PLAKLARINDA VİTAMİN VE BESLEYİCİ YAĞLAR İÇEREN ÜRÜNLERE YÖNELİN!

Saç şekillendiricilerinin plakalarında yer alan çeşitli bakım yağları ve vitaminler saçlarınıza şekil verirken oluşabilecek hasarı da minimuma indiriyor. Bu nedenle özellikli bir ürün seçmek en etkili ve sağlıklı çözümlerin başında geliyor. Remington uzmanları, saç bakımına faydalı gelecek olan keratin, B ve E vitaminleri, badem ve jojoba yağlı plakalara sahip ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.

FİYAT FARKINA DİKKAT!

Saç düzleştiricilerde fiyat, kaliteye direkt olarak etki eden bir faktör. Ucuza alınmış bir saç düzleştiricinin ömrü, daha yüksek fiyata alınan bir ürüne göre daha kısa oluyor. Bunun yanı sıra, saçlarda oluşacak hasarlar için harcanacak kuaför paraları can yakabiliyor. Uzun ömürlü kullanımı ve saçların sağlığını koruma gibi özellikler, saç düzleştirici seçiminde fiyat ve yaratılan değer denkleminin iyi düşünülmesini zorunlu kılıyor.

Kaynak: elmaelma.com