BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,25
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Doğa Koleji Mostratece bilim olimpiyatlarının finaline kaldı

Doğa Koleji öğrencileri dünyanın en saygın bilim organizasyonları arasında yer alan MOSTRATEC Bilim Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil etmek üzere bir kez daha Brezilya’da.

Abone ol

Her yıl Brezilya’nın Novo Hamburgo şehrinde gerçekleşen MOSTRATEC Bilim Olimpiyatları finallerinde Proje öğrencileri tarafından biyoloji alanında yapılan iki Doğa Koleji projesi altın madalya için bir kez daha
yarışacak.

22-26 Ekim tarihleri arasında 33.sü düzenlenen ve dünya çapında 1000'e yakın proje içinden seçilen finalist projelerin jüri önüne çıkacağı bu önemli organizasyona; Begüm Dobrucalı, Anton Grebenev isimli proje öğrencileri ile Proje danışmanları katıldı.

Kanser Tedavisinde Doğal ve Ekonomik Tedavi
“Mantarının Antikanserojenik Etkilerinin Araştırılması” Projesi Halkalı 2 kampüsü öğrencisi “Maiteki (Grifola frondosa) mantarının antikanserojenik etkilerinin araştırılması” konulu bilimsel projesi tüm dünyaya sunuyor. Projenin esas amacı kansere doğal ve ekonomik tedavi geliştirmektir.

Kalp - damar hastalıklardan sonra dünyadaki ölümlerin ikinci sebebi olan kanser, hücrelerin kontrolsüz büyüme ve çoğalması sonucu oluşan çok faktörlü bir hastalıktır. Tedavide kullanılan ilaçların hücreler üzerinde seçicilik göstermemesi, gelişen ilaç direnci ve bağışıklık sistemi üzerinde yarattığı olumsuz etkiler nedeniyle daha etkin
ve ucuz yeni ilaçların geliştirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle doğal kaynaklı ürünlere olan ilgi artmıştır.