BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Dişlerimiz ve sosyal yaşam

Diş ve dişeti hastalıklarının, diş eksikliklerinin vücut sağlığı üzerine çok kötü etkileri olduğunu hepimiz az veya çok biliyoruz.Çene eklemi problemleri,kalp romatizması,böbrek yetmezliği ve mide problemleri. Bunların ağız ve dişsağlığı ile ilgili olanlarının teşhis ve tedavileri ile ilgili bilgileri, sizin de sorularınızı cevaplayarak ayrıntılı olarak ilerideki yazılarmızda inceleyeceğiz.

Fakat peki...

İş yaşantısında, sosyal yaşamda, arkadaş ilişkilerinde ve aile yaşantısında ağız ve diş sağlığının ve estetiğinin ne kadar önemli olduğunu düşündünüz mü? Eğer düşündüyseniz bını kendinize uyarlayarak sizi ne kadar etkilediğine kafa yordunuz mu?

Yeni tanıştığımız kişilerde o kişi ile ilgili fikirlerimizin ilk birkaç saniye içerisinde yüzde 90 düzeyinde olumlu ya da olumsuz oluştuğu tespit edilmiş. En avantajlı kişiler de sağlıklı ve temiz dişlerle güzel gülen kişiler..Etrafınızda kendini kısıtlamada konuşan ,gülen ve çevresi ile iyi ilişkiler kuran kişilere bir bakın.Genellikle sağlıklı ve güzel dişlere sahip kişiler değil mi?
Gözlerinizi kapatın ve aşağıda tarif edeceğim davranışlarla karşınıza çıkacak kişiler hakkındaki ilk intibanızı düşünün!..

- Sizi Sevda Hanım ile tanıştırıyorlar. Çok şık ve bakımlı görünüyor. İşte diyorsunuz şirketini çok güzel temsil edebilen bir kişi. O"nun iyi bir yönetici olduğunu da duymuşsunuz. İşte o anda size merhaba diyor. O da ne!.. Ön dişlerinde çürükler var. Konumundan yaptırma imkanı olduğunu da biliyorsunuz. Kendine ve işine saygı göstermeyen bir kişi… İlk intiba kötü. İş yapma olasılığınız düşüyor.

Ayşe Hanım ile ilk karşılaşmanız. Belki lüks ve şık değil ama uyumlu ve tertemiz giyinmiş. Selamlaşıyorsunuz. Size güzel bir gülüş ile merhaba diyor. Neredeyse 32 dişini göreceksiniz. Bakımlı ve tertemiz dişler. Ağız ve dişlerinin güzelliğini göstermek istercesine gülüyor. Kendinden emin ve özgüveni var. Zaten sevilen bir kişi olduğunu duymuşsunuz. Kendini her türlü ifade edebilme yeteneği gelişmiş.

Mehtap Hanım sizinle iş görüşmesine gelmiş. Özgeçmişi iyi. Gayet iyi bir referans listesi var. Sizin de iyi bir yardımcıya ihtiyacınız var. Aynı odada çalışacaksınız. Merhaba diyor ve kendini tanıtmaya başlıyor. O da ne? Çok kötü bir ağız kokusu. Çekilir gibi değil. Bu kokudan kurtulması çok mu zor diye düşünüyorsunuz. Kim kendi insiyatifi ile böyle bir iş arkadaşı ister ki… Kendine önem vermeyen biri size faydalı olabilir mi?

Bu kişilerden emin olun ister iş,ister eş ve ya arkadaş hatta otobüs yolculuğu için bile siz de olsanız Ayşe Hanım'ı seçersiniz.