BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60

Dişleri beyazlatmanın 2 yolu

Öncelikle  yazıyı okuyup hatırımı soran eski dostlarıma selam ve sevgiler.Diş problemlerinizi paylaşmak için açtığımız köşeye ve yazımıza bu kadar iyi tepkiler gelmesi çok sevindirici. Bu konuya olan ilgi kişilerin kendine olan saygısını da gösteren bir gösterge  bence.

Zaten profesyonel çalışmalarımızda da hastalarımızın hergeçen gün daha özenli, daha bilinçli ve ilgili olduklarını görüyorum. İlk yazımızın sosyal yaşamla ve diş estetiği ile ilgili olmasındandır sanırım e-mail"le gelen sorularda ve yorumlarda en çok sorulan sorulardan birisi diş beyazlatma işlemi.

Eskiden dişleri şekil olarak çok iyi durumda bile olsa rengi istenenden koyu ise ve kişiyi çok rahatsız ediyorsa mutlaka dişleri kestirerek porselen kuron (kaplama) yaptırmak zorunda kalınıyordu.Ya da istenmeyen bir görüntü ile yaşamak gerekiyordu.

Artık sarı ya da gri renkli dişlerle yaşanmak zorunda değil insanlar. Basit bir propsedür ile ve hekim kontrolünde yapılınca risksiz olarak dişleri beyazlatmak mümkün. Bu konuyu gelen bazı soruları cevaplayarak irdeleyelim.

 

Farklı şekillerle  gelen diş beyazlatma sorularının bazıları;

Soru: Şimdiden sorumu cevapladiginiz icin tesekkurler sigara yuzunden on alt dislerimin arkasinda lekeler olustu sigarayi biraktim dislerimi her gun duzenli olarak firc aliyorum ama lekeler gecmiyor. acaba ne yapmam gerekiyor?

 

Cevap : Dişlerimizi fırçalayarak yaptığımız bakımlarda üzerinde diş taşlarının oluşumunu, çürük oluşturabilecek birikintileri ve lekelerin oluşmasını engelleyebiliyoruz. Fakat oluşmuş çürükleri  lekeleri ve diştaşlarını çıkarmamız pek mümkün olmuyor. Yani diş fırçalama ve ağız bakımı koruyucu tedavi yöntemidir. Oluşmuş tüm problemleri çözümlemek için dişhekimine gidilmesi gerekir. Aynı şekilde lekelerin en iyi ve zararsız olarak çıkarılmasını da en iyi dişhekiminiz yapabilir.

 

Soru: Selamlar ;harika yazınızı okudum benim sorum ,ne kada fırçalasamda dişlerim beyaz görünmüyor sigara kullanmam hiç birzaman 1 yılda bir temizletirim ama bazı reklamlarda bezalatma ilaçları ve ışık yöntemiyle beyazlatma diye bir şey var bunun gerçeklikle alakası varmıdır .para versek havayamı gider,bire bazı diş kilinikleri laser yöntemiylle bembeyaz diş vaad ediyorlar bu yöntem uygulandığında gerçekten netice alınıyormu...

 

Cevap : Dişlerin üzerindeki lekeleri temizledikten sonra ortaya çıkan dişin esas rengi eğer arzu ettiğimiz renkten daha koyu ise diş beyazlatma (bleaching) yöntemleri ile dişin rengini açmak mümkündür.

Bu  yöntemde önce beyazlatma yapılacak kişiye muayene yapılarak kişinin bu işleme uygun olup olmadığı incelenir. Örneğin dişeti hastalığı ya da açık çürük dişi olan kişilere beyazlatma işlemleri uygulanmaz. Dişhekiminizin uygun gördüğü durumlarda beyazlatma işlemlerinin zararı sözkonusu değildir.

Bu işlemin temelde iki tekniği vardır

Birinci teknik ofis bleaching denen hekimin muayenehanede yaptığı beyazlatmadır. Ortalama bir saat sürer ve kişi koltuktan kalktığında diş rengi birkaç ton beyazlamış olur. Bu işlem laser veya farklı ışık kaynakları ile yapılabilir.

İkinci yöntem evde beyazlatma işlemidir. Bunun için alt ve üst çeneden ölçüler alınarak kalıplar hazırlanır ve beyazlatma jelleri ile beraber kullanım şekli anlatılarak verilir. Ortalama 10 gün kullanıldığında dişler beyazlar.

Bazen her iki tekniği birlikte kullanarak hızlı ve risksiz yaptığımız ofis beyazlatmayı 6 ayda bir evde beyazlatma ile destekleyerek kalıcı olmasını da sağlıyoruz.

 

Diş estetiği tabii ki çok önemli. Fakat yine de unutmayalım ki " En değerli hazine sağlıktır." Sağlıklı ve mutlu günlere...