BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  RAMAZAN

Diş fırçalamak orucu bozar mı? İşte cevabı...

Ramazan ayına az bir zaman kala Müslümanlarda heyecanlı bir bekleyiş başladı. 2017 yılının Ramazan ayında oruç tutulacağı için diş fırçalamanın orucu bozup bozmayacağı merak edildi. İşte "Diş fırçalamak orucu bozar mı?" sorusunun cevabı...

Abone ol

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında oruç tutarken hangi durumların orucu bozduğu merak ediliyor. Diş fırçalamanın orucu bozup bozmadığı da merak edilen konuların başında yer alıyor ve araştırılıyor. Peki oruçluyken dişlerinizi fırçalamanız doğru bir davranış mıdır? 

Diyanet'ten gelen resmi açıklama...

DİŞ FIRÇALAMAK ORUCU BOZAR MI?

 Diş fırçalamakla oruç bozulmaz. Bununla birlikte, diş macununun veya suyun boğaza kaçması halinde oruç bozulur. Fırçalarken dişin kanaması ve bu kanın boğaza kaçması da orucu bozar. Orucun bozulma ihtimali dikkate alınarak, dişlerin imsakten önce ve iftardan sonra fırçalanması uygun olur. 
 
DİŞ SAĞLIĞI İHMAL EDİLMEMELİ
 
Oruç tutarken diş fırçalamanın orucu bozabileceği korkusuyla bazı kişiler bu işlemden kaçınıyor. Uzmanlar ise Ramazan'da da diş sağlığının ihmal edilmemesi gerektiğini dişlerin dikkatli bir şekilde fırçalanması gerektiğini aktarıyor. İster imsak isterse de sahur saatlerinde olsun mutlaka diş sağlığına önem verilmesini vurguluyor.