BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.422,96

Dikkat! Merkür Retrosu Başladı...

Merkür Akrep burcunda retro harekete başlayacak. Merkür 10 Ekim’de Terazi burcunda gerilemeye devam edecek ve 25 Ekim’de 16 derece Terazi burcunda retro sona erecek.

Bugün 4 Ekim Cumartesi...Satürn günündeyiz…

Kova burcunda ilerleyen Ay, sabah ve öğle saatlerinde Uranüs ve Mars ile uyumlu açı yapacak. Enerji ve motivasyonumuz yükselirken, evrensel ve toplumsal konularla ilgilenebilir, grup çalışmaları ve arkadaşlarımıza zaman ayırabiliriz.

Öğleden sonra etkinleşecek Ay Jüpiter karşıtlığı aşırı iyimser ve coşkulu tavırlarla abartılara neden verebilir. Dengede kalmaya çalışmalıyız. Güneş ve Plüton arasında oluşacak kare açı güçlü dönüşüm ve değişim enerjileri taşıyor. Kişisel isteklerimiz, otorite sahibi kişilerin baskısı ile karşılaşabilir, güç mücadeleleri yaşanabilir.

Akşam 21:33’de Ay Satürn ile kare açı yapacak ve ardından boşluğa girecek. Gece saatlerinde dinlenmek ve yalnız kalmak isteyebiliriz.

İletişim gezegeni Merkür Akrep burcunda retro harekete başlayacak. Merkür 10 Ekim’de Terazi burcunda gerilemeye devam edecek ve 25 Ekim’de 16 derece Terazi burcunda retro sona erecek.

Retro sırasında zihinsel yapımız daha içe dönük ve takıntılı olabileceği gibi, ilişkilerimizde ve genel olarak günlük iletişimlerde engel, gecikme ve kısıtlamalarla karşılaşmamız mümkün. Kullandığımız elektronik araç gereçleri kontrol etmeli, önemli belgelerimizi korumalıyız.

Üzerinde çalıştığımız iş ve projeleri gözden geçirip, eksik ve hataları bulabilir, yeniden düzenleyebiliriz. Retro süresince günlük planlarımızı yaparken daha dikkatli ve esnek davranmalıyız. 

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)

Bugün, sosyal yönünüz oldukça güçlenebilir. Toplumsal kavramlar, grup çalışmaları, arkadaşlarla birlikte yapacağınız geziler gündemde. Eğlencenin yanında, yardım etme amacına yönelmiş sosyal organizasyonlara ve küçük gruplara katılabilirsiniz.

BOĞA (21 Nisan - 21 Mayıs)

Aileniz ve geleneksel değerleriniz ön planda olabilir. Çevrenizdeki kişilere karşı sahip olduğunuz sorumlulukları birçok açıdan sorgulamaya başlayabilir ve idealize edebilirsiniz. Her şeyi sizden istendiği gibi yapmaya çalışmak zaman zaman sıkıcı gelebilir.

İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran) 

Yabancı uyruklu kişilerle tanışabileceğiniz bir gündesiniz. Bu kişiler, yaşamınızda boş kaldığını düşündüğünüz bir alana yenilikler getirebilirler. Çevrenizden davetler alırsanız kabul edin; yeni tanışmaları kaçırmayın.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz)

Yakın çevreniz ile sürdürdüğünüz ilişkilerde her zamankinden daha hassas olacağınız bir gündesiniz. İletişim ve anlayışa çok daha fazla önemseyebilirsiniz. Sevdiğiniz kişilerle yapacağınız paylaşımlar size manevi bir huzur verebilir.

ASLAN (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Boş vakitlerinizi sevdiğiniz kişiye ayırabilir ve gün içinde onu mutlu edecek özel programlar yapabilirsiniz. İki tarafın da hoşlandığı faaliyetleri seçmeye özen gösterin. Kısa bir tatil veya yakınlarınızı ziyaret etmek ilişkinizi daha da güçlendirecektir.

BAŞAK (24 Ağustos - 22 Eylül)

Yakınlarınız ve akrabalarınızla birlikte vakit geçirmek, manevi ve ruhsal konulara zaman ayırmak ihtiyacınız olan huzur ve dinginliği bulmanıza yardımcı olabilir. Bağışıklık sisteminiz biraz zayıf olabileceği için, kendinizi çok yormadan bol bol dinlenmeye çalışın.

TERAZİ (23 Eylül - 23 Ekim)

Hareketli ve eğlenceli bir gün sizi bekliyor. Gezi, seyahat ve yaratıcı faaliyetlere ayıracak bolca zaman bulabilirsiniz. Bu, zihninizi dinlendirmek için çok iyi bir günde olduğunuz anlamına geliyor. Bunu iyi değerlendirin.

AKREP (24 Ekim - 22 Kasım )

Duygularınızın güç kazanacağı bir gündesiniz. Kalabalıklardan kaçmanız ve sakin kalmak istemeniz mümkündür. Akrabalar ve ailenizle birlikte evde zaman geçirmek sizin için ideal olabilir.

YAY (23 Kasım-21Aralık)

Bugün, yakın çevrenize uyum sağlamaya özen gösterin. Birlikte yapılacak faaliyetleri düzenleme işini onlara devredin ve sadece peşlerinden gidin. Size keyifli zaman geçirteceklerdir.

OĞLAK (21 Aralık – 20 Ocak)

Bazı maddi konular sizin ilgilenmenizi bekliyor olabilirler. Artık bunların üzerine gitme zamanı gelmiş olabilir ama fazla iyimser olup gereğinden çok risk alabilirsiniz. Gerçekçi bir bakış açısı benimsemelisiniz.

KOVA (21 Ocak – 18 Şubat)

Çevrenizin beklenti ve ihtiyaçlarıyla yakından ilgili ve son derece anlayışlı olacağınız bir gündesiniz. Diğer taraftan, gireceğiniz ortamlarda karşılaşabileceğiniz bazı imalı sözler ve eleştiriler canınızı sıkabilir. Fazla üzerinde durmayın; günlük trafiğiniz artabilir ve bol bol kısa seyahat yapabilirsiniz.

BALIK (19 Şubat – 20 Mart)

Bir çeşit güvensizlik hissi nedeniyle kendi dünyanıza kapanabilirsiniz. Yapmanız gereken ise, çevreye açılmak, güvensizliğine neden olan şeyi insanlarla paylaşmak ve onların sizi rahatlatmasını sağlamaktır. Sevdikleriniz ve onlarla yapacağınız sıcak sohbetler moralinizi düzeltebilir.

Astrolog Demet BALTACI