BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,00

Dikkat!.. Aslan Burcunda Güneş tutuluyor...

21 Ağustos'ta akşam 21:30’da Ay Güneş ile birleşecek ve 28° Aslan burcunda yeniay ile birlikte Güneş Tutulması meydana gelecek.

21 Ağustos'ta akşam 21:30’da Ay Güneş ile birleşecek ve 28° Aslan burcunda yeniay ile birlikte Güneş Tutulması meydana gelecek.

145 no’lu Saros serisine ait bu tutulma bir Tam tutulma olacak ve Amerika kıtasından gözlemlenecek. Bu nedenle büyük Amerikan tutulması olarak da heyecanla bekleniyor. Bu seriye ait bir önceki tutulmayı 11 Ağustos 1999’da yaşamıştık ve ülkemizden de izlenmişti.

Yılın son Güneş tutulmasının etkisi en az altı ay kadar devam edebilir. Ateş elementindeki bu tutulma yaşamımızda yön değişikliklerine imkan verebilecek kadersel olayları tetikleyebilir. Bizi kısıtlayan koşullardan özgürleşip, sorunları çözebilecek sürpriz ve hızlı durumlarla karşılaşabiliriz.

Ateş elementinin sabit nitelikli burcu Aslan, yöneticisi Güneş sayesinde yüksek yaşam enerjisi, öz güven, yaratıcılık kazanır. Kabuğumuzdan çıkmak, kendimizi daha fazla göstermek, dikkat çekmek isteyebiliriz. Yaşamın keyifli, eğlenceli yanları bizi daha fazla çekebilir.  Aslan burcu doğum haritamızda hangi evde bulunuyorsa o alanlarda yeni girişimler ve taze enerjiler olması mümkün. Bunu yükselen burcunuza göre daha iyi takip edebilirsiniz.

Aslan burcundaki tutulma kişisel ve toplumsal alanlarda ünlü ve güçlü kişiler, yöneticiler, liderler, sanatçılar, çocuklar, hamilelik, doğum, aşk, eğlence, sahne, oyun, yarış ve organizasyonlarla ilgili dikkat çekici gelişmeler ortaya çıkarabilir.

Tutulma an haritasında Koç burcu yükseliyor. Uranüs de Koç burcunda Güneş ve Ay ile muhteşem bir üçgen açı yapıyor. Mars da Aslan burcunda yerleşerek ateş elementini iyice kuvvetlendiriyor. Gerek kişisel yaşamlarımızda gerekse toplumsal alanlarda hırs, coşku, cesaret ve motivasyonun güçleneceği bu dönemde hedeflerimizi doğru belirlersek başarı elde edebiliriz. Ancak dürtüsel eylemlerden, bencil ve egoist davranışlardan uzak durmalıyız.

Dünya üzerinde söz sahibi liderler, ünlü kişiler, krallar, kraliçelerle ilgili dikkat çekici gelişmeler bekleyebiliriz. Önemli kayıplar olabilir; yeni başlangıçlar da meydana gelebilir. Tutulma Amerika kıtasından tam olarak izlenebilecek. ABD ve Trump için oldukça güçlü etkiler taşıyor. Aynı zamanda Kuzey Kore'nin horoscopunda 28° Aslan Satürn kavuşumu da dikkat çekici. 15° Aslan'daki Plüton ise son Ay tutulmasında tetiklendi. Duphe kavuşumlu bu Plüton çok riskli. Kibirli ve saldırgan… Uranüs etkisi ani ve şaşırtıcı davranışları tetikleyebilir.

Trump'ın ASC ve Mars'ı Kore'nin Satürn ve Plüton'u tutulmayla birlikte iyice aktif hale gelecek. Aslan tutulması büyük egoları çarpıştırabilir. Aslan burcundaki Mars bu durumu iyice kuvvetlendiriyor. Son gelen haberler de bunu destekliyor. Güneş tutulmasının etkisi ilk 3 ay çok güçlü olmakla birlikte 2 yıl devam edecektir...Mars Aslan seyrinde İsrail daha saldırgan olmaya başladı. Tutulma İsrail'in Mars'ı üzerinde olacak. Bu durumda önümüzdeki günlerde İsrail de bölgede daha aktif ve saldırgan eylemlerde bulunabilir. Dünyayı sıcak ve tehlikeli günler bekliyor...

Büyük doğa olayları da tam Güneş tutulmalarında daha fazla meydana gelir. Deprem, tutsunami, sel, fırtına vb. felaketlerin önümüzdeki aylarda ABD başta olmak üzere dünya da can kayıplarını arttırmasını bekleyebiliriz.

Tutulma AL JABHAH ve REGULUS sabit yıldızları ile ilişkide…

AL JABHAH Satürn ve Merkür karakterinde, zenginlik, sağlam yargı, akıllılık, beceriklilik, şiddete eğilim, tehlike, kayıp, isyan yaratan bir yıldızdır. Özellikle askeri alanda etkileri güçlüdür. Donald Trump’ın Mars’ı bu yıldızla kavuşumdadır.

REGULUS ise en önemli kraliyet yıldızıdır. Tutku, uyanıklık, büyük güç, statü, liderlik yetenekleri verir. Jüpiter Güneş kavuşumları ASC ve MC kavuşumları krallarda ve kraliçelerde görülen bir gökyüzü konumudur. Hayatta büyük başarı önemli liderlik yetenekleri verir. Mars kavuşumlarında ise şiddet etkileri artar. Uranüs’ün kavuşumu veya olumlu açıları hayattaki beklenmeyen sürpriz olarak statünün yükselmesini sağlayabilir. Bu yıldız bazı bedeller de ödetir, dürüstlük ve iyi niyetten uzaklaşıldığında ani yükselişlerden sonra gelen ani düşüşleri de gösterir.

3-5 Eylül Güneş Tutulması derecesi Merkür ve Mars tarafından tetiklenecek. Bakalım dünyada neler olacak?

Tutulma sabit burçların son dereceleri ve değişken burçların ilk derecelerinde kişisel gezegenleri olanları daha fazla etkileyecektir. 17-25 Ağustos, 16-24 Şubat, 17-25 Kasım, 18-26 Mayıs doğumlularda tutulma Güneş’leri ile temas edeceğinden kadersel değişimler, başlangıçlar yaşayabilirler.

Aslan burcu bedenimizde dolaşım sistemi, kalp, kan basıncı, sırt, omurga ile ilgilidir. Önümüzdeki dönemde kronik kalp ve dolaşım rahatsızlıkları, tansiyon sorunları olanların daha özenli ve dikkatli olması gerekiyor.

Tutulmanın genel etkilerini öz burcunuzla birlikte yükselen burcunuza göre de takip etmelisiniz.

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)

Yeniay sizin yaratıcılık, hobiler, aşk, flörtler, eğlence, çocuklar ile ilgili yaşam alanlarınızda yeni gelişmeler ve başlangıçlar meydana getirebilir. Cinsel enerjiniz artabilir, tutkulu aşklar ve maceralara yönelebilirsiniz. Hamilelik, doğum, çocuklar ile ilgili kavramlar da önümüzdeki birkaç ay gündeminizde yer alabilir. Hayatınızı değiştirecek sürpriz ve hızlı gelişmelere hazır olun.

BOĞA (21 Nisan-21 Mayıs)

Yeniay ev, yuva, aile ve ebeveynlerle ilgili konuları öne çıkarabilir. Aile ilişkileriniz güçlenebilir. Evde toplantılar olabilir, misafir ağırlayabilirsiniz. Ebeveynler ile ilgili konular sizi bu ay daha fazla meşgul edebilir. Kalabalık aile organizasyonları, partiler düzenleyebilirsiniz. Ev, emlak, mülk, alım, satım, kiralama, taşınma gibi konularda yeni girişimler söz konusu olabilir.

İKİZLER (22 Mayıs–21 Haziran)

Yeniay eğitim, iletişim ile ilgili fırsatlar, seyahat, tatil ve geziler gündeme gelebilir. Yabancı kültürler ve ülkeler ile bağlantılar artabilir. İşinizin tanıtımı, iletişim, reklam, halkla ilişkiler, promosyon, internet çalışmalarına başlayabilirsiniz. Basın, yayın ve medya ile ilgili konularda da girişimlerde bulunabilirsiniz.

YENGEÇ (22 Haziran-22 Temmuz)

Yeniay maddi kaynaklarınızla ilgili konuları öne çıkarıyor. Bu dönemde maddi manevi güven duygunuz yükselebilir. Ailenizden maddi destekler alabileceğiniz bir dönemdesiniz. Bu dönemde lüks ve pahalı ürünler her zamankinden daha fazla dikkatinizi çekebilir. Kişisel bakım, eğlence, konfor için fazla harcama yapabilirsiniz. Finansal durumunuzda hızlı ve sürpriz değişimler olabilir.

ASLAN (23 Temmuz–23 Ağustos)

Burcunuzdaki yeniay ve tutulma yaşamınızı etkileyecek yeni girişimler ve başlagıçlar meydana getirebilir. Özel hayatınız ve kariyerinizi etkileyecek kadersel fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Kişisel imajınızda değişimler olabilir. Yaşamın tadını çıkarmak, keyif, aşk, eğlence öncelikleriniz olabilir. İlişkilerde ve maddi konularda dengeli olmaya çalışın. Büyük hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

BAŞAK (24 Ağustos-22 Eylül)

Yeniay biraz içe dönmeniz yaşamınızı gözden geçirmeniz için uygun bir zamanı işaret ediyor. Bu dönem manevi ve ruhsal gelişim, şifa, terapi, arınma fırsatları karşınıza çıkabilir. Zararlı alışkanlıklar ve bağımlılıklardan kurtulmak için yeni kararlar verebilirsiniz.

TERAZİ (23 Eylül-23 Ekim)

Yeniay sosyal çevreniz, arkadaşlarınız ve gelecekle ilgili planlarınızda yenilikler getirebilir. Kalabalıklar arasında dikkat çekebilir, bazı grup çalışmalarına katılabilirsiniz. Sürpriz karşılaşmalar eski ilişkilerinizi canlandırabilir, heyecanlı teklifler alabilirsiniz. Size maddi manevi  başarı ve takdir getirecek projelere başlayabilirsiniz.

AKREP (24 Ekim-22 Kasım)

Yeniay iş ve kariyer yaşamınızda yenilikler ve değişimler meydana getirebilir. İş değişimi, terfi, atama gibi statünüzü etkileyebilecek durumlarla karşılaşabilirsiniz. Daha önceden başlamış bazı girişimlerinizle ilgili sürpriz gelişmeler yaşayabilirsiniz.

YAY (23 Kasım-21Aralık)

Yeniay uzak hedefleriniz, yurt dışı, eğitim, sehayat ve hukuksal alanlarda yenilikler getirebilir. Uzun süredir görüşmediğiniz eski arkadaş ve tanıdıklarınızla görüşebilir, seyahate çıkabilirsiniz. Çocuklar ve aşk yaşamınızda sürpriz gelişmeler olabilir.

OĞLAK (21 Aralık – 20 Ocak)

Yeniay hisseli paralar, finansal kaynaklarınızla ilgili konularda gelişmeleri hızlandırabilir. Beklediğiniz bir para elinize geçebilir. Ailenizle bağlantılı, emlak, mülk, miras vb. konularda sürpriz gelişmeler söz konusu olabilir.

KOVA (21 Ocak – 18 Şubat)

Yeniay ilişkiler ve işbirlikleri alanında yeni başlangıçlar yapmanıza imkan verebilir. Eski bir ilişkinizle ilgili değişimler de yaşayabilirsiniz. Evilik ve ortaklık gibi konularda geçmişten gelen bazı konuları yeni bir bakış açısıyla değerlendirebilirsiniz. Heyecanlı ve tutkulu ilişkiler gündeme gelebilir.

BALIK (19 Şubat – 20 Mart)

Yeniay iş ve çalışma koşullarınız, günlük rutinleriniz ile ilgili yenilikler meydana getirebilir. Sağlığınızla ilgili konularda daha hassas olabilir, diyet ve beslenme düzeninizi değiştirebilirsiniz. Günlük yaşam alanlarınız ve konforunuzla ilgili düzenlemeler yapabilirsiniz.

Demet BALTACI

Karma Astrolog ve Regresyon Uzmanı