BIST 9.072
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.326,17
HABER /  GÜNCEL

Devletin "şu FETÖ'cü" dedidiği herkesi BBP'den atarız

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Devlet, devletin istihbarat örgütü bize 'Partinizde görev yapan şu kişiler FETÖ ile bağlantılı' derlerse biz anında gereğini yaparız. FETÖ'den gözaltına alınan ve tutuklananları görevlerinden uzaklaştırdık" dedi.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Devlet, devletin istihbarat örgütü bize 'Partinizde görev yapan şu kişiler FETÖ ile bağlantılı' derlerse biz anında gereğini yaparız. Bununla ilgili de özellikle soruşturma süreleri sona erene kadar bazı kişileri görevlerinden uzaklaştırdık" dedi.

Destici, aynı kapsamda Mersin, Isparta ve Aydın il teşkilatlarını da feshettiklerini söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Destici, Artvin'de konvoyuna yapılan saldırı nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu. Destici'yi, CHP Genel Merkezi'ne gelişinde, Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl karşıladı.

Kılıçdaroğlu ile yaklaşık bir saat görüşen Destici, partiden ayrılırken basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Artvin'in Şavşat ilçesinde Kılıçdaroğlu'na yapılan hain saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.

Destici, saldırının, sadece Kılıçdaroğlu ve camiasına değil Türk milletine, birliğe, beraberliğe, siyasi partilerin tamamına, Türkiye'ye ve demokrasiye yapıldığını belirtti.

Saldırıda hayatını kaybeden askere Allah'tan rahmet dileyen Destici, olası saldırılara karşı tedbirlerin daha sıkı alınacağına inandığını dile getirdi.

Destici, görüşmede, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra yaşanan süreci, terör örgütü PKK'nın saldırılarını ve Cerablus'taki harekatı da değerlendirdiklerini aktardı.

PYD EŞİTTİR PKK

Fırak Kalkanı harekatıyla hem IŞİD'in hem de PYD'nin temizlenmesi gerektiğini ifade eden Destici, "PYD'nin kesinlikle Suriye'nin kuzeyinde varlığına müsaade edilmemeli. Türk Silahlı Kuvvetleri durmamalı. IŞİD ile PYD'yi de o bölgeden temizlemelidir. Çünkü PYD eşittir PKK olduğunu hepimiz biliyoruz." diye konuştu.

BU HEPİMİZE BÜYÜK BİR DERS OLMALI

Sivilleşme, demokratikleşme ile hukukun bağımsızlığı ve tarafsızlığının Türkiye'nin en önemli konularından olduğunu belirten Destici, yargıya olan güvenin yükseltilmesi konusunda Kılıçdaroğlu ile fikir birliği içinde olduklarını söyledi. Destici, "Eğer yeni sivil demokratik anayasa yapılmazsa, şeffaflaşma, sivilleşme sağlanmazsa, basın özgürlüğü tam olarak yerine getirilmezse, hukuk tarafsız ve bağımsız hale getirilmezse hiçkimse 'Bir daha darbe yaşanmasın.' demesin. Bunun hepimize büyük bir ders olması lazım." dedi.

KAPTAN KARTAL FETÖ ÜYESİ YA DA O YAPININ ELEMANI DEĞİL

"FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal tutuklandı. Partinizde bu örgüte üye olanlarla ilgili bir çalışmanız var mı?" sorusuna, Destici, "Kaptan Kartal, kesinlikle FETÖ üyesi ya da o yapının bir elemanı değil. 1995 yılından beri, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun ocak başkanı yaptığı, onun döneminde Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliği yapan, daha sonra Yalçın Topçu döneminde bu görevine devam eden, genel başkan danışmanlığı yapan ve bu dönemde de hala o görevini sürdüren bir arkadaşımız." yanıtını verdi.

ARKADAŞLARIMIZ TUTUKSUZ YARGILANSIN

Destici, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Kartal ile BBP Aydın İl Başkanı Ertan Gökçe hakkındaki iddiaların doğru olmadığını savundu. Arkadaşlarının tutuksuz yargılanmasını isteyen Destici, iftirayla, kumpasla karşı karşıya olduklarını iddia etti.

Daha önce Ergenekon, Balyoz, Kafes davalarında kendilerini güçlü görenlerin, kumpas kurdukları için Türkiye'den kaçmak zorunda kaldığını hatırlatan Destici, darbeyi gerçekleştirenlere en ağır cezanın verilmesini desteklediklerini ancak bunun bir "cadı avına" dönüştürülmemesi gerektiğini söyledi. Destici şunları kaydetti:

DEVLET BİZE İSTİHBARAT VERİRSE GEREĞİNİ ANINDA YAPARIZ

"Bize, devletin istihbarat örgütlerinden ya da birimlerinden partimizde görevli kişilerle ilgili bir bilgilendirme gelmedi. Devlet, devletin istihbarat örgütü bize 'Partinizde görev yapan şu kişiler FETÖ ile bağlantılı' derlerse biz anında gereğini yaparız. Biz yine de bununla ilgili hem il başkanlarımızı hem de Merkez Karar Yönetim Kurulunu toplayarak, partimiz içinde bir komisyon kurarak bir çalışma yaptık. Bununla ilgili de özellikle soruşturma süreleri sona erene kadar bazı kişileri görevlerinden uzaklaştırdık. Mersin, Isparta ve Aydın illerimizi de feshettik. Bu konuda gereken her türlü adımı attık ve atmaya da devam edeceğiz."

Destici, ABD teslim etmese bile FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye gelip hesap vermesi gerektiğini dile getirdi.

CHP, DESTİCİ'YE TEŞEKKÜR ETTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de Destici'ye teşekkür ederek, siyasi partiler arasındaki diyaloğun önemli olduğunu söyledi. Görüşmede, 15 Temmuz sonrası gelişmelerin, darbe girişiminin ve gündemdeki konuların değerlendirildiğini aktaran Bingöl, "Umuyoruz iki bu tür ziyaretler, bundan sonra 'geçmiş olsun' ya da acıların paylaşıldığı ziyaretler halinde değil Türkiye'nin huzurunu, birliğini, kardeşliğini, bütünlüğünü ve demokrasimizi büyütecek, geliştirecek şekilde gerçekleşir." diye konuştu.

İSMAİL KAHRAMAN'IN YAPTIĞI TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA

"TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, Che Guevara ile ilgili sözlerinin" hatırlatıldığı Bingöl, şunları söyledi:

"Sayın Meclis Başkanı'nın açıklaması son derece talihsiz bir açıklama. Che Guevara o günün koşullarında bir idoldür, halk kahramanıdır. Kalkıp onu böyle 'katil' diye hiçbir gerekçe olmadan suçlamak, son derece yakışıksız olmuştur. TBMM'nin Başkan'ına hiç yakışmamıştır. O zaman döner, insanların geçmişleri sorgulanmaya başlanır. Geçmişini sorgulamadan bu açıklamaları yapmak, açıklamayı yapanları zor durumda bırakır. Talihsiz bir açıklamadır. Bu açıklama, Sayın İsmail Kahraman'ın bundan önce yapmış olduğu bazı olumsuz, yanlış, talihsiz açıklamalarının bir devamı olsa gerek."