BIST 9.074
DOLAR 32,32
EURO 35,09
ALTIN 2.301,45
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Destici'den Ali Erbaş yorumu: Bu ziyareti kim planladıysa gerekli işlemler yapılsın

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Kadir Mısıroğlu'nu ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada ''Tarihi, zamanlaması, resmi kisveyle yapılmış olması gerçekten yanlış. Kendisini böyle bir yanlışa sürükleyen birileri varsa, bunlar hakkında gerekli işlemler yapılmalı." dedi.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Kadir Mısıroğlu'nu ziyaretine de değinen Destici, ''Kendisini böyle bir yanlışa sürükleyen birileri varsa, bunlar hakkında da gerekli işlemler yapılmalı." dedi.

''GEREKLİ İŞLEMLER YAPILMALI''
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Kadir Mısıroğlu'nu ziyaretine de değinen Destici, "Tarihi, zamanlaması, resmi kisveyle yapılmış olması gerçekten yanlış. Kim bu ziyareti planlamışsa, Diyanet İşleri Başkanı'nı kim götürmüşse, kendisini böyle bir yanlışa sürükleyen birileri varsa, bunlar hakkında da gerekli işlemler yapılmalı." dedi.

''İKİYÜZLÜLÜK VE ARSIZLIK''
ABD'nin YPG'li askerlerle yemek fotoğraflarının bütün dünyaya servis edildiğine dikkati çeken Destici, bu rezaletin, ABD'nin YPG/PYD ile iş birliğini açık bir şekilde ortaya koyduğunu dile getirdi. ABD'nin bir taraftan PKK'lı yöneticilere ödül koyduğunu açıkladığının, öbür yanda PKK'nın ta kendisi olan YPG/PYD ile yemek yemeye devam ettiğinin altını çizen Destici, "Bu, ikiyüzlülük ve arsızlıktır. Türkiye, bu oyuna asla ve kata gelmemelidir. YPG/PYD eşittir PKK'dır. Bu, YPG/PYD'yi meşrulaştırma çabalarıdır." değerlendirmesini yaptı.

MUHİMMAT PATLAMASI
Hakkari Şemdinli'de mühimmat patlaması sonucu 7 Mehmetçik'in şehit olduğunu, 20'ye yakın Mehmetçik'in de yaralandığını anımsatan Destici, burada bir tedbirsizlik, ihmal, hata varsa, bunun mutlaka, en kısa sürede ortaya çıkarılması gerektiğini ifade etti. Destici, "Bu çağda askerlerimizin ne donarak ne de başka ihmalden şehit olmasını arzu etmiyoruz. Bunlar yüreğimizi daha da çok yakıyor." dedi.

''ATATÜRK'E HAKARET EDİLMESİNİ DOĞRU BULMUYORUZ''
Bir soru üzerine, "İnançlarımız ve değerlerimiz üzerinden bir kamplaşma ve ayrıştırmaya yönelik provokatif hadiseler seziyoruz. Burada herkesin dikkatli olması lazım." diyen Destici, hiçbir zaman Atatürk'e ve onun manevi şahsiyetine hakaret edilmesini doğru bulmadıklarını vurguladı.

BBP Genel Başkanı Destici, "Değerlerimizi ve inançlarımızı kim karşı karşı getirmeye kalkıyorsa, hepsine karşı ortak duruş sergilemeliyiz." diye konuştu.

ANDIMIZ KONUSU: CEHALETİN ÖTESİNDE
Öğrenci Andı tartışmalarını da doğru bulmadığını belirten Destici, bu konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığının Danıştaya itirazında kullanılan ifadelerin kabul edilemeyeceğini, bunların "cehaletin ötesinde" olduğunu dile getirdi.

Öğrenci Andını okuyan Mustafa Destici, bundan kimsenin rahatsız olmaması gerektiğini kaydetti.

AK Parti'den flaş Diyanet İşleri Başkanı açıklaması görevden alınacak mı?