BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.425,80

Demokrasiyi Hazmetmek

Demokrasiler, seçmene yada seçilmişlere küfür edilerek sorgulanmaz.

Bazıları için insan olmak çok zordur. İnsan olmak bir zanaattir. Meşakkatli uzun bir süreçtir.

Sabır ister, emek ister, ahlak ister, akıl ister, bilgi ister, tecrübe ister.

Demokrasiler, seçmene yada seçilmişlere küfür edilerek sorgulanmaz.

Kendisi gibi olmayanı kendisi gibi düşünmeyeni sevmezler. Tüm evrenin kendi kafasındaki doğrulara göre olmasını isteyen hatta öyle olduğunu sanan hastalıklı hücrelerden oluşan ve bu evrende tehlike arz etmekte olan sadece duyguları ile hareket eden insanlar var.

Duygusal zeka, geleneksel zeka ile ilgili değildir. Kendimizi ve başkalarını idare etme yeteneğimiz ile ilgili.Duygusal zeka geleneksel zeka ile kontrol edilmez ve iki zeka arasında denge sağlanmaz ise ortaya çok karmaşık haller çıkabilir. Bu karmaşıklıklar ülkemizde son dönemlerde oldukça sık cereyan etmekte. Bunun yegane sebeblerinden biri yada sebebin ta kendisi, son yıllarda ülkenin alışılmış dışında yönetilmesi.

Abraham Lincoln’e göre demokrasi, “halkın halk tarafından halk için idaresidir”.

Ülkenin terör ile mücadele konusunda kararlılığı, darbe zihniyetinin ortadan kalkması, son dönemlerde milli silahların etkisi, ülke içinde yapılan ekonomik atılımlar ve yatırımlar daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük ve her şeyin pozitif anlamda daha fazlası düzene karşı çıkanları telaşlandırmakta.Demokratik anlamda ülke halkının düzene el koyması, bundan sonra bu düzende yönetilmek istiyoruz çağrıları hazmedilemiyor.

Onlara göre sanatçı olmanın yolu, düzene ve insanların inançlarına küfür etmekten geçer.

Gerçek sanatçı topluma örnek teşkil eder, gerçek sanatçı emeğinin karşılığında para kazandığı toplumun inançlarına küfür etmez, hor görmez, küçük görmez. Fakat bizim ülkemizde bu durum tam tersi bir hal almakta. Maalesef zihinsel yeteneklerini kullanma konusunda sıkıntı çeken ve bu toplum içinde yaşayan bazı sözde sanatçılar, yazılmış senaryolar dışına çıkınca bocalamakta.

Bize on yıllar boyu bazı küfürbazları sanatçı diye yutturmaya çalıştılar.Bazı sözde sanatçılar bu tanıma harfiyen uymakta.Kendi kafalarında kurdukları o bilindik meşhur pembe dünyada tarihi gerçekleri bile kabullenemez ve toplumun dini inançlarından, toplumu toplum yapan gerçek tarihine kadar ağza alınmayacak hakaretler ile saldırarak kendi duygu ve tarafgirliğini tatmin eden kafa yapısına sahipler.Egoları o kadar yüksek o kadar uçtadır ki, bırakın dünyayı, evrenenin onların varlığı ile oluştuğunu sanır bu tipler.

Akıllarını başkasına kiralayanlar neyin kavgasını verirler anlamam. Ezbere yaşayanlara sorsan neyin davasını güttüklerini bilmez.

Artık bu ülkede hiçbir şey eskisi gibi değil, artık biz de çok akıllandık, artık sizin istediğiniz gibi değil demokrasinin gereği uygulanacak.