BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Demirel'in nefret ettiği adam

Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski partisine karşı hep mesafeli duruyor. Ağar'a bakışı ise görüntüde iyi! Baba, kendi cemaatiyle biraraya geldiğinde verip veriştiriyor, "Ağar'dan birşey olmaz!" diyor...

Peki neden?

Mehmet Ağar, bir saygısızlık mı yaptı Demirel'e karşı?

Hayır!

Aksine, DYP lideri bugüne kadar saygıda hiç kusur etmedi.

Velhasıl, Ağar'a göre Demirel'in DYP'ye ya da kendikine karşı mesafeli durması için herhangi bir neden yok.

Demirel'in cephesine gelince...

O kadar çok sebep var ki!

DYP'nin içine şöyle bir gözattığımızda, Demirel'e yakın olarak bildiğimiz kişilerin sayısı parmakla sayılacak kadar az. Orhan Keçeli bunların başında geliyor.

Demirel'e bağlılığını her fırsatta dile getiren birçok isim ise, DYP'nin dışında. Mehmet Ali Bayar, Hasan Subaşı, Aydın Menderes, Ali Rıza Gönül ve Lokman Kondakçı.. 

İşin garibi, bu saydığım isimlerin hiçbiri Mehmet Ağar'la problemli değil. Ağar bugün kolkola olmasa da yukarıda saydığım isimlerle hala çok iyi dost.

Peki madem Ağar'la yukarıdaki isimlerin gönül bağı bu kadar kuvvetli, niye hiçbiri partide değil. Neden bu isimler DYP'de olmak yerine, dışarıda?

Nedeni basit!

Çünkü hiçbiri DYP Teşkilat Başkanı Mümtaz Yavuz ile anlaşamıyor.

Yavuz'la DYP'den ayrılanların anlaşmazlığı ise, Ağar'dan kaynaklanıyor. Mümtaz Yavuz her fırsatta Ağar isminin ön planda olmasını istiyor ve "Demokrat misyonun lideri Ağar" sloganını hayata geçirmek istiyor.  Bir başka deyişle Yavuz, DYP'yi "Demirel'in Yeni Yolu" olmaktan çıkarıp, Ağar'ın DYP'si haline getirmek için herkesle kötü olmayı göze alıyor.

Ve sonuç...

Eskisi gibi DYP Demirel'le anılmıyor.

Demirel'in etkisi eskisi gibi DYP'nin üzerinde kalmadı.

Dahası Demirel'e bağlı hiç kimse artık DYP'de değil.

 Bugüne baktığımızda, DYP Ağar için hakikaten hiç dikeni olmayan bir gül bahçesine dönüştürülmüş. Mümtaz Yavuz'un bunu sağlaması çok kolay olmadı. Kimlerle mücadele etti, kimleri yolcu etti. 

Tüm bunlara seyirci kalamayan Demirel, "tabandan gelen şikayetler"i Ağar'a iletti ve Yavuz'un kellesini istedi. Ağar o kelleyi vermeyince olanlar oldu. Demirel hem DYP'yi boşladı hem de Mümtaz Yavuz'dan nefret etmeye başladı.

Tabii olan biten her şeyin faturası ise, Ağar'a çıkarıldı, çıkarılıyor...