BIST 9.476
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.493,95

Davutoğlu okuldan attıracaktı o Google'a mühendis oldu

Davutoğlu okuldan attıracaktı o Google'a mühendis oldu

Ahmet Davutoğlu, üniversitede hocayken öğrencisi olan Hale Dönertaşlı'yı para karşılığı başkalarının ödevlerini yaptığı için okuldan attırmak istedi. Affedildi ve o Google'de 7 yıl mühendislik yapıp Türkiye'ye döndü..

Davutoğlu okuldan attıracaktı o Google'a mühendis oldu

Dr. Hale Dönertaşlı... Türkiye'de özel bir üniversitede eğitimin tamamladıktan sonra ABD'ye giden ve 7 yıl Google'da Network Mühendisi olarak görev yaptıktan sonra "Silikon Vadisi'ni Türkiye'ye taşımak..." idealiyle Türkiye'e dönen genç bir beyin... Ama onun geride bıraktığı hikayesi ise çok daha ilginç... Üniversitede okurken para kazanmak için arkadaşların ödevlerini ücret karşılığı yaptı... Okuduğu bölümün bölüm başkanı olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu bunu farkedince okuldan atılması için disipline verdi... Anlaşma karşılığı okulda kaldı... Film gibi bir hikayenin sonunda ABD'ye eğitime gitti... Başarıları sayesinde Google mühendis oldu... İşte Dr. Hale Dönertaşlı'nın Ayşe Arman'a anlattığı hayat hikayesinden ilginç bölümler...

Davutoğlu okuldan attıracaktı o Google'a mühendis oldu

Ben Hale Dönertaşlı. İstanbul’da doğdum. Aslen Konyalıyım. Son 15 yıldır Amerika’da, Google’da mühendislik yapıyordum. Artık tecrübelerimi ve bilgi birikimimi ülkeme taşımak istiyorum... Doktoradan önce 2 üniversite (Bilgisayar Mühendisliği ve MIS) ve 3 Master (Bilgisayar Mühendisliği, Matematik Mühendisliği ve Teknoloji Kalitesi) bitirdim.

Davutoğlu okuldan attıracaktı o Google'a mühendis oldu

DAVUTOĞLU OKULDAN ATTIRMAK İSTEDİ: Özel bir üniversitede Matematik-Bilgisayar bölümünde burslu okurken, paraya ihtiyacım vardı. Arkadaşlarımın ödevlerini yaparak para kazandığımı MIS Bölüm başkanı (Eski başbakanımız Ahmet Davutoğlu) duyunca, disipline verildim. Tüm bursum iptal edilecek ve okuldan atılacaktım. Kendi bölümümdeki hocalarım beni yalvar yakar kurtarmaya çalışırken, af için şart koşuldu. Bana aylık harçlık verilecek, ben de karşılığında 2 bölüm bitirecektim ve bir daha başkalarının ödevlerini yaparak para kazanmayacaktım! İkişer üçer bitirmeye alışınca master’da da böyle devam etti...

Davutoğlu okuldan attıracaktı o Google'a mühendis oldu

YEŞİL ÇAY RÜŞVETİYLE (!) ABD'YE GİTTİ: Sonra yeşil çayın faydalarını keşfettim!... Çantamda, içerim diye yeşil çay dolaştırıyordum. Bir gün Bahçeşehir Üniversitesi’nde masterdayken kantinde Hintli bir adam, yana yakıla derdini büfedeki adama anlatmaya çalışıyordu. Yeşil çay istiyordu ama kantinde yoktu. Ben de çıkardım çantamdan verdim. Dersten çıktıktan sonra baktım, dekanın odasının önünde sıra var, “Ne sırası bu?” diye sordum. Amerika’dan bir dekan gelmiş orada okumak için 10 kişi seçip götürecekmiş. Ama sırada 50 kişi var! Ben de tabii girdim sıraya, 51. olarak. Rektör geldi, “Sen zaten master yapıyorsun, bu sıra lisans için!” dedi ve beni sıradan çıkarttı. Tam arkamı dönerken, odadan bizim Hintli çıktı! Yine yeşil çay istiyor. Ben hemen hazırlayıp getirdim çayını. Verirken de “Sizinle görüşmek istiyorum!” dedim ve sıradan çıkarıldığımı söyledim. O da, “Sıra senin!” dedi. Laptop’ımı açıp projelerimi anlattım. 1 hafta sonra Amerika’daki okula kabulüm ve bursum geldi!