BIST 9.104
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,15
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Atatürk çıkışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir'de Millet Bahçeleri Açılış Töreni'nde konuştu. Atatürk tartışmalarına değinen Erdoğan, "Türkiye'de ne Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'e, ne de inancından, meşrebinden, kılık kıyafetinden dolayı herhangi bir vatandaşımıza hakaret edilmesine izin vermeyiz."

Abone ol

İstanbul'a 1,5 milyon metrekare yeşil alan kazandıran Başakşehir, Kayaşehir, Hoşdere, Baruthane ve Çırpıcı millet bahçeleri hizmete törenle açıldı. Başakşehir'deki Millet Bahçesi'nin açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Ağaç bahanesiyle Gezi eylemlerinde terör estirenlere değinen Erdoğan, "şu millet bahçelerine baksınlar ve gerçek çevrecilik nedir görsünler." dedi. "31 Mart 2019 seçimlerini 'Gönül Belediyeciliği' seçimi olarak adını koyduklarını belirten Erdoğan, CHP'nin Atatürk istismarına tepki göstererek, "Birilerinin Türkiye'yi eski, kara günlerine döndürme çabaları beyhudedir. Bu oyuna gelmeyeceğiz." ifadelerine yer verdi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

Başakşehir, Kayaşehir, Hoşdere, Baruthane ve Çırpıcı millet bahçelerinin hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Hizmete sunduğumuz millet bahçelerimizle 100 günlük icraat programımızda yer alan taahhütlerden birini daha yerine getirmiş oluyoruz.

İstanbul'un millet bahçeleri açıldı

18 İLİMİZDE 33 MİLLET BAHÇESİ SON AŞAMAYA GELDİ
18 ilimizdeki 33 Millet Bahçesi ile ilgili çalışmalar son aşamaya gelmiş durumda. Hedefimiz, her şehrimize en az birer Millet Bahçesikazandırmaktır.

KİŞİ BAŞINA YEŞİL ALANI YÜZDE 10 ARTIRIYORUZ
5 millet bahçemizin büyüklüğü 1.5 milyon metrekareyi buluyor. Sadece bu proje ile kişi başına düşen yeşil alanı yüzde 10 artırıyoruz. Türkiye'nin en büyük fuar alanını Atatürk Havalimanı'nın kapalı alanlarından yapacağız. Devasa bir millet bahçesi de orada yapacağız. 

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ SEÇİMİ
31 Mart 2019 seçimlerini 'Gönül Belediyeciliği' seçimi olarak görüyoruz. Adını böyle koyduk.

Ülkemizi kendi arka bahçeleri haline getirmek isteyenlere Çanakkale'den İstiklal Harbimize ve 15 Temmuz'a kadar her fırsatta gereken cevabı milletçe verdik.

CHP'NİN OYUNUNA GELMEDİK VE GELMEYECEĞİZ
Biz tek parti devrinden beri milleti aşağılayan, küçümseyen, hakaret eden, kendi marjinal yaklaşımlarını topluma dayatmak isteyen azgın azınlığın oyunlarıyla sarsılacak bir ülke değiliz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu oyununa gelmedik ve gelmeyeceğiz.

HAKARETE İZİN VERMEYİZ
Biz İstiklal Marşı'yla Safahat'ı yastık altı kitabı olarak koyduk ve öyle büyüdük. Milletimizin de bizim de karnımız bu bayat oyunlara toktur. Türkiye'de ne Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'e, ne de inancından, meşrebinden, kılık kıyafetinden dolayı herhangi bir vatandaşımıza hakaret edilmesine izin vermeyiz.

2019'DA MİLLETİN TERCİHİ
2019'da milletimizin tercihi yine AK Parti belediyeciliğinden yana olacaktır. Ben buna inanıyorum:

ATATÜRK İSTİSMARI YAPANLARI MİLLETİMİZİN TERAZİSİNE ÇIKARACAĞIZ
Birilerinin Türkiye'yi eski, kara günlerine döndürme çabaları beyhudedir. Bu oyuna gelmeyeceğiz. 31 Mart milletin hakemliğine gidilecek gündür. Demokratik haklarımızı kullanırken en büyük cevabı vermeye hazır mıyız? Ağızlarını her açtıklarında Atatürk istismarı yapanları ama onun emanetlerini bir milim ilerletmeyenleri bir kez daha milletimizin terazisine çıkaracağız.