BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 34,99
ALTIN 2.325,01
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlk işimiz o olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçime günler kala 24 TV'de soruları yanıtladı. Erdoğan muhalefeti eleştirerek, "OHAL'in kampanyalara yansıyan en ufak yanı yok." şeklinde konuştu

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimleri sonrası ilk işlerinin OHAL'i kaldırmak olduğunu söyledi. OHAL'in kampanyalara yansıyan en ufak bir tarafının olmadığını kaydeden Erdoğan, muhalefetin ekonomiyle ilgili vaatlerini de eleştirerek, "Bu adamlar ekonomiyi bilmiyor. Bunlar zannediyorlar ki ekonomi sadece cepteki paradır. Ekonomi sadece cepteki para değildir" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'nin Güneysu ilçesindeki baba ocağında gazetecileri ağırladı. Erdoğan, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ekonomisine çektiği operasyonları değerlendirirken, 'biz de Moody's'e bir operasyon çekeceğiz' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün babaocağı Rize Güneysu'dan katıldığı televizyon programında soruları yanıtladı. Erdoğan, "Bugün (dün) Trabzon'da mitingimiz vardı. Muhteşemdi. Ovit Tüneli'nin açılışını yaptık. Tarihi önem açısından önemli bir projeydi. Biz yerli motorumuzu da yapar hale geliyoruz. Bunu yaptığımız andan itibaren bu iş çok daha ileri kademelere taşınacak." dedi.

İHA KONUSU

"İsrail, bize 10 tane İHA verdi." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Daha sonra arıza yaptı 2 tanesi, 8'i şu anda yarı kullanılabilir durumda. Böyle bir vaziyette. Amerika ise 'kongre izin vermiyor' diyerek bize insansız hava aracını vermedi. Biz, şimdi kendi üretimimizi kendimizi yapıyoruz, artık ev sahibi konumuna gelmiş durumdayız." ifadesini kullandı.

Erdoğan, "(Muhalefet) Bu adamlar ekonomiyi bilmiyor. Bunlar zannediyorlar ki ekonomi sadece cepteki paradır. Ekonomi sadece cepteki para değildir. Türkiye'de ekonomi zor durumda olsa yüklenici firmalar bu kredileri, rakamları nereden bulacaklar? İnşallah 24 Haziran'dan sonra o Moody'se bir operasyon biz çekeceğiz." dedi.

ERDOĞAN'DAN OHAL AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "OHAL'in kampanyalara yansıyan en ufak yanı yok ki. Bir tane örnek versinler, OHAL nerede hangi kampanyayı engelledi? Bir defa bu OHAL, bizim göreve geldiğimiz zamandaki OHAL değil. Bu OHAL, tam aksine şu andaki terör tehdidi altındaki bölgeleri, bu tehditten kurtarmaya yönelik bir güvenlik tedbiridir." diye konuştu.

MOODY'S AÇIKLAMASI

Türkiye ekonomisi üzerinden oynanan oyunlara dikkati çeken Erdoğan, "İnşallah 24 Haziran'dan sonra o Moody's'e bir operasyon biz çekeceğiz." ifadesini kullandı.

"FETÖ TERÖRİSTLERİ ALMANYA'DA VE DİĞER AVRUPA ÜLKELERİNDE CİRİT ATIYOR"

24 Haziran'dan sonra özellikle batının güçlü ülkelerine gerekli olan tavırları, tedbirleri biz de koyacağız. Birinci derecede Almanya ile bunları konuşacağız. Bu gidiş, gidiş değil. Şu anda Almanya, tamamen FETÖ teröristleri ile tıklım tıklım dolu. Hepsi orada cirit atıyor ve bunlar marka isimler. Amerika, Hollanda, Belçika öyle.