BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,96
ALTIN 2.446,62
HABER /  GÜNCEL

Çorum'da bir ihmal 2 cocuğu öldürdü

Çorum'da maden işletmesinin açık bıraktığı çukurlar iki çocuğun ölümüne neden oldu

Abone ol

Osmancık Kaymakamı Faruk Bekarlar, Osmancık'ta su birikintisinde iki çocuğun boğulmasıyla ilgili olarak, ''Öbektaş köyünde, İl Özel İdare Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünden gelen ekip, 553 hektar alan içerisinde bulunan ruhsatlı kömür ocağının sahasında 8 adet çukur alan tespit etti'' dedi.

Bekarlar, yaptığı açıklamada, 13 Temmuz'da Osmancık'a bağlı Öbektaş köyünde serinlemek için özel bir kömür ocağının hafriyat alanındaki su birikintisine giren iki çocuğun boğularak ölmelerinin ardından İl Özel İdare Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Biriminden bir ekibi, bölgede inceleme yapmak üzere görevlendirdiğini söyledi.

Maden ocakları işletmelerinin iş güvenliği konusunda gerekli tedbirleri alması gerektiğini belirten Bekarlar, Maden Kanunu'na göre ruhsat sahibinin gerekli tedbirleri almak zorunda olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Geçtiğimiz günlerde Öbektaş köyünde hafriyat sahasında oluşan gölete giren 2 çocuğumuzu kaybettik. Bu vahim olay üzerine Çorum İl Özel İdare Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünden bir ekip çağırarak bölgede incelemeler yaptırdık. 553 hektar alan içerisinde yer alan kömür ocağı sahasında 8 adet yağmur suyu ile dolan çukur alan tespit ettik. İnceleme sonuçlarının ardından teknik rapor hazırlayarak jandarmaya teslim ettik. Maden Kanunu'na göre maden ocakları sahasında gerekli uyarı levhaları bulundurmak ve emniyet tedbirleri alınması gerekmektedir. Bölgede bulunan göletler ya boşaltılmalı ya da gerekli uyarı levhaları asılarak tel örgülerle çevrilmelidir. Şayet bu işletmeci tarafından yapılmazsa biz tüm imkanlarımızı kullanarak bölgedeki saha içerisinde bulunan çukurları ya kapatacağız ya da suyunu boşaltacağız. Maden ocaklarının iş güvenliği tedbirlerini almaları işverenler, işçiler ve ocak çevresinde yaşayan vatandaşlar için iyi olacaktır.''

13 Temmuz'da, Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı Öbektaş köyünde yaşayan Dinçer Erdoğan (12) ile amcasının oğlu Arif Erdoğan (12) bir kömür işletmesine ait hafriyat sahasında oluşan gölete girmeleri sonucu boğularak hayatlarını kaybetmişlerdi.