BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 34,99
ALTIN 2.325,01

Çocukların yaz tatilinde yapmayı en çok sevdiği aktivite

Hiç düşündünüz mü? Sizce çocuklar yaz tatillerinde en çok ne yapmayı seviyor olabilir? Aklınıza ilk gelenleri unutun!

Yaz tatili başladı, karne krizleri sona erdi. Şimdi sırada koskoca yaz tatilinin nasıl geçeceği var. Hele ki çalışan ebeveynler için. Kimisi çoktan çözümü yaz okulunda buldu. Okullar kapandığı gibi hiç ara vermeden çocuklarını yeni rutine başlattılar. Şartları daha esnek olanlar da tam gün bir yaz okulu ayarlamasada çocuklar için bir dizi etkinlik planladı çoktan.

Spor olur, sanat olur, yabancı dil olur olur Allah olur!

Dile kolay koskoca 3 ay!

Peki sizce çocuklar yaz tatillerinde en çok ne yapmayı seviyor olabilir?

Bu sorunun yanıtını İngiltere'de faaliyet gösteren süpermarket zinciri Sainsbury’s merak etmiş ve yaşları 5 ila 11 arasında değişen 1,500 çocuğa yaz tatilinde en çok neleri yapmaktan hoşlanacaklarını sormuş ve bir sıralama yapmalarını istemiş. 

Anketin sonuçlarına göre listenin zirvesine 'Parkta ya da bahçede oynamak' oturmuş. İkinci sırada ise mutfakta bir şeyler pişirmek var. 

Anne ve babaların para ödeyerek satın aldıkları en sevilen etkinlik ise çiçek dikmek ve meyve toplamak olmuş. Bu aktivite ise listeye ancak 12'nci sıradan girebilmiş. 

Mesela çocuklar hayvanat bahçesine gitmek yerine evdeki şişme havuzda oynamayı daha çok istiyor. 

PEKİ YA BİLGİSAYAR OYUNLARI?

Sürekli şikayet ettiğimiz bilgisayar oyunları sizce listede kaçıncı sırada? Sevindirici haber bilgisayarda oynamak çocuklar için en az istenen yaz aktiviteleri arasında. 

Anketin bir de ebeveyn ayağına bakalım! Ankette 2 bin ebeveyne de sorular sorulmuş. Ebeveynler yaz tatili boyunca en az 1 kez günlük seyahat satın aldıkların yada haftada bir yapılan geziler için para ödediklerini açıklamış.Tatil boyunca 1 çocuk için harcanan para miktarı ise ortalama 183 pound. 

Ancak çocuklarına para ile etkinlik satın alan anne babalara kendi çocukluk anılarına ilişkin sorular sorulunca ortaya trajik bir tablo çıkmış. Her 10 ebeveynden 7'sinin çocukluklarına ilişkin hatırladıkları anıları arkadaşlarıyla oynadıkları oyunlar, bahçede ve parklarda geçirdikleri basit zamanlar olmuş. 

Çalışmayı yapan Sainsbury’s yetkilisi ise hepimize ders niteliğinde bir açıklama yapmış:

“Yaz tatilleri özellikle aileler için çok pahalı olabilir. Ama küçük çocuklarımızın söylediklerinden yola çıkarak neredeyse bütün çocuklar tarafından sevilen basit günlük eğlencelere yeniden hak ettiği değeri verirsek, o zaman yaz dönemi sırtımızda maddi bir yük olmaktan çıkabilir.”