BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,25
HABER /  SAĞLIK

Çocuğu cinsel istismara uğrayan aileler dikkat!

İstismara uğrayan çocuğun ailesi neler yapmalıdır? diye sorduğumuz www.elmaelma.com anne ve çocuk yazarı Deniz Temur anlattı.

Abone ol

Cevapla.tv olarak gündemdeki en zedeleyici konulardan birini Çocuk istismarı konusunu uzmanlara sorduk. İstismara uğrayan çocuğun ailesi neler yapmalıdır? diye sorduğumuz www.elmaelma.com anne ve çocuk yazarı Deniz Temur şunları anlattı:

Çocuğu istismar ile karşılaşan, ya da bundan şüphelenen aile öncelikle çocuğu ile güven bağını yeniden kurmak zorunda. Duygusal olarak kendini güvende hisseden çocuk, hem yaşadıklarını daha kolay anlatacaktır hem de travmayı daha kolay atlatabilecektir.

Bunun dışında ailelerin ikinci sorumluluğu yaşanan durumu hemen yetkili mercilere bildirmektir. En yakın polis karakolu ya da Cumhuriyet Savcılığına başvurmak istismarı ihbar etmek durumundadır aileler. 

Buna ek olarak tecavüz ile sonuçlanmış istismarda ilk 24 saat kritik öneme sahip. Bu süre içerisinde çocuğun mutlaka tıbbi ve adli kontrolden geçmesi gerekir. Tacize ve tecavüze uğradığı sıradaki kıyafetleri yıkanmamalı, çocuk yıkanmamalı, bütün deliler ile adli ve tıbbi kontrolden geçirilmelidir.