BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.299,22

Çinli Köpekler: Doğu Türkistan (5)

Bu dört maymuna bir beşincisini de ben ekleyeyim: Paylaşmıyoruz…

Ramazan Bayramı’nın ilk günlerinde insanlık dışı bir olay yaşadık. Bir köpek, ön, arka ayakları ve kuyruğu kesilmiş bir halde bulundu. Yaralı hayvanın bakımı yapılarak tedaviye alındı. Maalesef hayvancığız hayatını kaybetti.

Olayın duyulması ve yaralı hayvanın fotoğraflarının yayınlanmasıyla birlikte özellikle sosyal medya üzerinden ve gerek yazılı gerekse görsel medya üzerinden paylaşımlar başladı. Öyle ki yaralı hayvanın fotoğrafı sosyal medya üzerinden milyonlarca kez paylaşıldı desem abartmış olmam.

Esasen olması gereken de buydu. Vahşice işlenmiş bu vakıaya tepkilerini ve reaksiyonlarını gösterenler abartılı bulunarak eleştiri yağmuruna da tutuldu.

Lakin insanlık dışı, vahşice işlenmiş bir olaya karşı gösterilen tepkiler yerindeydi.

İnsanımız büyük bir duyarlılık örneği göstererek bu menfur olaya karşı tepkilerini çeşitli şekillerde dile getirdiler.

Milletimizi bu hassasiyetinden dolayı tebrik ederim.

Lakin bu olay sonrasında gösterilen vicdani tepkiler son dört yazısında Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin sorunlarını anlatmaya çalışan bendenizde çok farklı çağrışımlara da yol açtı.

Malumu ilan nev’inden son yazılarımda Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin yaşadıklarını hatırlayacak olursak; Çin, Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur Türklerine uygulanabilecek her türlü sistemli asimile yöntemini kullanmaktan geri kalmıyor. Müslüman ve Türk oldukları için vahşice işkence ediyor.

Dini ve manevi duyguları yok etmek için yapılan zulümler ve katliamlar göz yaşartıcı…

Aileleri parçalamak ve aile bağlarını yok etmek için genç kızlar Çinli erkeklerle zorla evlendiriliyor ve tecavüz ediliyor. Çocuklar ailelerinden koparılarak Çinlileşmeleri sağlanıyor. Ve İslamsızlaştırılıyorlar!

Tabiri caizse Doğu Türkistan’daki kardeşlerimiz Çinliler tarafından adeta bir “köpek” muamelesine tabi tutuluyor. Hiçbir hakları yok ve sorgusuz sualsiz hapse atılıp çeşitli işkencelerden geçiriliyorlar veya öldürülüyorlar.

Ama maalesef Türkiye’de ve Türk insanında bütün bu zulümler karşılık bulmuyor. Adeta Doğu Türkistan’daki Müslüman Uygur Türk kardeşlerimiz yokmuş gibi yaşıyoruz.

Ne sosyal medyada, ne yazılı medyada ne de görsel medyada herhangi bir paylaşım veya habere rastlamak neredeyse imkânsız.

Bir köpeğe yapılan zulüm karşısında şaha kalkıyoruz ama maalesef Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz söz konusu olduğunda dört maymunu oynuyoruz: Duymuyoruz, görmüyoruz, bilmiyoruz, konuşmuyoruz…

Bu dört maymuna bir beşincisini de ben ekleyeyim: Paylaşmıyoruz…

Sorarım sizlere ey bir hayvana karşı yapılan zulüm karşısında paylaşım üzerine paylaşım yapan sosyal medya ahalisi… Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin bir hayvan kadar değeri yok mu?

Niçin bu kardeşlerimizin çektiği zulümleri her gün olmasa bile haftada bir kere paylaşmıyorsunuz?

Sorarım sizlere ey bir hayvana karşı yapılan zulüm karşısında demeç üstüne demeç veren yetkililer… Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin bir hayvan kadar değeri yok mu da onların çektiği zulmü dile getirmiyorsunuz?

Niçin bu kardeşlerimizin çektiği zulümleri her gün olmasa bile haftada bir kere dile getirmiyorsunuz?

Sorarım sizlere ey bir hayvana karşı yapılan zulüm karşısında haber üstüne haber yapan basın mensupları… Niçin Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin çektiği zulümleri her gün olmasa bile haftada bir kere haber yapmıyorsunuz?

Şahsen ben inşallah bundan sonra yazılarımda sıklıkla Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin yaşadıklarını dile getirmeye ve vicdanlara hitap etmeye devam edeceğim.

Yazı dizisine başlarken kendime bir hedef koymadım lakin “Doğu Türkistan” başlıklı beşinci yazımı yayınlıyorum. Bundan sonra da bu kardeşlerimize duyarlılık göstermeye çalışacak ve vicdanlarınızı arada bir rahatsız etmeye çalışacağım.

Doğu Türkistanlı kardeşlerime sahip çıkma, onların dertlerine ortak olma adına ailemin tüm imkânlarını seferber ettim ve seferber etmeye devam edeceğim inşallah…

Zavallı bir hayvana karşı yapılan zulmü lanetlemek için gösterdiğiniz vicdani duyarlılığı Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz için de göstermeye var mısınız?

SOSYAL MEDYA TAKİP 

twitter.com/msbeser

facebook.com/msbeser