BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,96
HABER /  MEDYA

CIA'in elinde Erdoğan için kaç plan var?

Nedim Şener, bugünkü yazısında ABD'nin Gülen'i idae edip etmeyeceğine ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Abone ol

Posta yazarı Nedim Şener, ABD Fethullah Gülen'i neden iade etmeyeceğini yazdı.

15 temmuz darbe girişiminin mimarı Gülen'i ABD iade eder mi? Merak edilen soruya bir dönem paralel yapının mağdur ettiği isimlerden Oda TV davası sanıklarından Nedim Şener bugünkü köşesinde böyle cevap verdi:

"Eski CIA ajanı Douglas Laux kısa süre önce biyografi niteliğinde bir kitap yazdı. Laux, ABD Başkanı Obama'nın 2011 yılı ağustos ayında "Esad'ın kenara çekilmesinin zamanının geldiği" yönündeki görüşünü hayata geçirmek için oluşturulan ekipte çalıştı.

Laux, CIA’in Esad’ı devirmek için ABD Başkanı’nın önüne o dönem 50 iyi tasarlanmış plan konduğunu söyledi.

Ancak, Başkan Obama bunlardan bir tanesinin bile hayata geçirilmesine izin vermemiş. CIA’in planları arasında, Esad’ın çevresindekilere yüklü ödemeler ve muhalifleri silahlandırma da varmış.

ESAD İÇİN 50 PLAN

“Esad’dan kurtulmak için 50 plan yapan CIA’in elinde Erdoğan’dan kurtulmak için kaç plan var acaba?” diye bir soru geliyor insanın aklına. Hele ABD’nin Ortadoğu planları ve Türkiye’nin tutumunu dikkate alınca.

ABD Başkanı Obama’nın 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaptığı açıklamaları okuyunca Nisan ayında yayınlanan bu haber aklıma geldi.

Şimdi Obama’ya sorsak, “Esad’ın devrilmesi için CIA size 50 tane plan sunmuş ama siz reddetmişsiniz doğru mu?” diye eminim hatırlamayacaktır.

OBAMA: HABERİM YOK

Obama 15 Temmuz darbe girişiminden haberi olmadığını açıkladı. Eğer haberi yoksa CIA ona haber vermediği içindir.

Darbe girişimini Milli İstihbarat Teşkilatı’nın geç haber almasını hatta haber almamasını anlarım ama CIA’in bilgisinin olmadığına inanmam çok zor. Gülen’in ABD yönetimi nezdinde değeri büyük.

Amerikan yönetimi, bakanları, senatosu 2013’ten beri Fethullah Gülen’i savunuyor.

26 Nisan günü Obama özel bir temsilcisi aracılığıyla toplantılarına kutlama mesajı gönderdi. Çünkü onların adamı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ dün çok iddialı bir açıklama yaptı; “Amerika Birleşik Devletleri’nin de bu darbeyi Fethullah Gülen’in yaptığını Sayın Obama kendi adını nasıl biliyorsa o kadar bildiğine eminim.

Amerikan İstihbaratı’nın da bildiğine eminim” dedi.

AMERİKA GÜLEN'İ VERMEZ

İşte tam da bu yüzden Amerika Fethullah Gülen’i Türkiye’ye iade etmez.

Amerika’nın yerine olsanız, istihbarat hatta darbe için yararlandığınız bir örgütün lideri olan Fethullah Gülen’i ülkesine yani Türkiye’ye iade eder misiniz?..

Hele hele devletin en kritik yerlerinde hâlâ “uyuyan hücre” gibi kendini gizleyen şu anda yapılan operasyonların detaylarını sızdırıyorlarsa.

Allah aşkına Amerika’da kaç kişi CIA’de üst düzey görev yapmış kişilerin referans mektubuyla Amerika’da oturma izni almıştır.

Gerçekçi olun ABD elemanını teslim etmez. Üç bakan bu amaçla Amerika’ya gidecekler. Bence boşuna çaba, masrafa yazık.