BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  POLİTİKA

CHP'li Sezgin Tanrıkulu Şentop'un üzerine yürüdü

TBMM Genel Kurulunda, TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop ile CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu arasında tartışma yaşandı. Tanrıkulu'nun arka sıralardan ön sıralara doğru yönelmesi üzerine, CHP milletvekilleri Tanrıkulu'nu durdurdu.

Abone ol

TBMM Genel Kurulunda, İçişleri Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının bütçelerinin görüşülmesi sırasında yine tansiyon yükseldi.

TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, Koca ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ardından, milletvekillerinin sorularını yanıtlaması için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk'a söz verdi. Selçuk, konuşmaya başlamadan önce CHP milletvekillerin laf atması üzerine, Şentop ile CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu arasında tartışma yaşandı.

TANRIKULU'NU DURDURDULAR
Tanrıkulu'nun arka sıralardan ön sıralara doğru yönelmesi üzerine, CHP milletvekilleri Tanrıkulu'nu durdurdu; AK Parti milletvekilleri de ön sıralara doğru yöneldi. Bakan Selçuk, gerginliğin bitmesinin ardından konuşmaya başladı.

CHP'LİLER ŞENTOP'TAN ÖZÜR DİLEMESİNİ İSTEDİ
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bakanın konuşmasının tamamlanmasının ardından yaptığı konuşmada, Mecliste milletvekillerinin zaman zaman kastı aşan ifadelerinin olduğunu belirterek, Şentop'a hitaben, "Sizin Sezgin Tanrıkulu için söylediğiniz sözler, ya kastı aşan ifadelerdir ya da biz yanlış anladık. 'Fazla kaçırmışsın, aynaya bak, tipine bak' demeniz kabul edilebilir şeyler değildir. Tanrıkulu, 'buyrun ikimiz birden alkol muayenesine gidelim' diyor. Özür dilemek de bir erdemdir. Bu sözlerinizin, sizin yorgunluğunuzdan kaynaklı kastı aşan bir ifade olduğundan bahisle, özür dilemenizi diliyorum." sözlerini kullandı.

ŞENTOP'TAN 'AYNAYA BAK, TİPİNE BAK' AÇIKLAMASI
Mustafa Şentop da Tanrıkulu ile aralarındaki hukukun, Meclisteki pek çok milletvekilinden eski olduğunu belirterek, "Ben Sayın Tanrıkulu'na 'aynaya bak' derken kastettiğim, öfkeli halini ifade etmekti. 'Fazla kaçırma' meselesi de ölçüyü kaçırmayla ilgili. Benim burada bir arkadaşımızın durumuyla, haliyle ilgili bir şey ifade etmem söz konusu değil." dedi.

TANRIKULU'DAN ÖZELEŞTİRİ
Söz alan CHP'li Tanrıkulu da Şentop'la hukuklarının eski olduğunu ifade ederek, "Öyle bir hukukumuz var ancak bu parlamentonun da bir hukuku var. Ben sizin bugün, hem kişisel hukukumuza hem de bu parlamentonun hukukuna uygun davranmadığınızı düşünüyorum." diye konuştu.

Mustafa Şentop ile hep nezaket çerçevesinde konuştuğunu, bundan sonra da öyle konuşacağını belirten Tanrıkulu, "Üslubunuzu bundan sonrası bakımından, kişisel hukuka ve bu parlamentonun hukukuna halel gelmemesi bakımından gözden geçirmenizde yarar var." dedi.