BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

CHP'den Etimesgut'a cami önergesi

CHP Etimesgut Belediyesi Meclis Üyesi Yula, Etimesgut'da yapılacak camilerin mimari olarak desteklenmesi için önerge verdi.

Abone ol

CHP Etimesgut Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Yula, Etimesgut ilçesinde yapılacak camiler için mimari desteğin sağlanması ve estetik yapıların oluşturulması yönünde önerge verdi. Önergeyi CHP, AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri oy birliğiyle kabul etti.


Ankara'nın Etimesgut ilçesinde CHP'li meclis üyesi Mehmet Yula, camilerin bugün mimari, estetik, çevresel ve kullanım özellikleri bakımından ciddi eksiklikler taşıdığını belirterek, ilçede bundan sonra yapılacak camiler için mimari desteğin sağlanması ve estetik yapıların oluşturulması yönünde bir önerge verdi. Yula önergesinde şu ifadelere yer verdi:
"Dinsel semboller ve mekanlar toplumların inanç ve değerlerini yaşamaları açısından vazgeçilmez değer ve önemdedir. Dinsel mekanlar inancın yaşandığı ve ibadetlerin yapıldığı, geleceğe aktarıldığı ve ruhsal arınmanın gerçekleştiği alanlardır. Bu alanların bu önem çerçevesinde ele alınması ve değerlendirilmesi ülkemizde ne yazık ki yeterince yapılamamıştır. Camilerimiz bugün mimari, estetik, çevresel ve kullanım özellikleri bakımından ciddi eksiklikler taşımaktadır. Cami alanlarının daha kullanışlı bir biçimde ele alınması ve sosyal donatımlarla desteklenmesi çok büyük önem taşımaktadır. Etimesgut Belediyesi olarak, ilçemizde camilere yönelik ciddi bir çalışmanın yapılması ve cami alanlarının revize edilmesi öncelikli sorumluluklarımız arasında yer almaktadır. Cami bahçelerinin imkanlar dahilinde ağaçlandırılması, çevre düzenlemelerinin yapılması, sosyal projelerin gerçekleştirileceği ek mekanlarla desteklenmesi, ibadet yerlerinin konforlu ve hijyenik hale getirilmesi bu çerçevede yapılacak ilk alışmalardır.

Bundan sonra yapılacak camiler için mimari desteğin sağlanması ve estetik yapıların oluşturulması modern ve çağdaş Etimesgut için büyük bir imkân yaratacaktır."


Önerge CHP, MHP ve AK Parti'li meclis üyeleri tarafında oy birliği kabul edildi.