BIST 8.974
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.282,09
POLİTİKA

CHP'de Kılıçdaroğlu-Muharrem İnce zirvesi yapıldı İnce aday mı?

CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediyesini isteyen Muharrem İnce ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu görüştü. Görüşme sonarsı Muharrem İnce, 'Eğilim yoklamasız 'gel aday ol' denirse ben yokum' dedi.

MART 2019'da yapılacak olan yerel seçimlere hazırlanan CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını isteyen Muharrem İnce, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesi gerçekleşti. Görüşme sonrası Muharrem İnce'den flaş açıklamalar geldi. 

SANDIK YOKSA BEN YOKUM... İstanbul Büşükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olup olmadığı sorulan Muharrem İnce, "İstanbul'da 259 bin üyenin önüne sandık konursa yarışa gireceğim. Eğilim yoklaması için sandık konulmazsa, 'Gel adayımız ol' denirse, asla aday değilim." dedi. Eğilim yoklaması için hemen sandık konulmasını öneren Muharrem İnce, "Şimdi sandık koyalım oy üyeler versin" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU NE DEDİ?.. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na teklifini yaptığını ve Kılıçdaroğlu'nun "değerlendireceğim" dediğini belirten Muharrem İnce, "1989’da bütün belediyeleri nasıl aldıysak bunu bugünde mümkün olduğunu bu yapmak için de örgütü dikkate almak gerek. 1989’da ne yapmıştık. Nurettin Sözen tek kişi olarak girişti ve kazanmıştı. Öne seçimin daha kolayı var seçim kurulu hakim olmadan 130n gün varken milletvekili gözetiminde yapılabilir. Şimdi sanık koyalım o üyeler versin" dedi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İstanbul büyükşehir belediye başkanı adaylığını istemişti. Önce "Ön seçim olursa varım" diyen Muharrem İnce daha sonra "eğilim yoklaması"na razı olmuştu. Bugünkü görüşmeden nasıl bir karar çıkacağı merak konusu.

Sitene Ekle
Etiketler