BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,72
ALTIN 2.417,18
POLİTİKA

CHP Saadet Partisi ile dirsek temasında

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, yerel seçimlerde İYİ Parti ile yapılan ittifakın yanı sıra Saadet Partisi ile de dirsek temasında olduklarını ve buna sandıkta ittifak dediklerini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, yerel seçimlere yönelik yürütülen ittifak görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı. Salıcı, belediye başkan adaylarının parti meclis toplantısı yetki kurulunda karara bağlandığını söyledi.

Salıcı, "Bu şekilde de karara bağlayan tek parti herhalde CHP'dir. Adaylarını konuşarak, tartışarak, örgütüyle görüş alışverişi içinde bulunarak, 6 Aralık'ta yapacağımız toplantıda belediye başkan aday adayı olan arkadaşlarımız da artık aday olmuş olacaklar" dedi.

İTTİFAK PARTİLERİ  İYİ PARTİ VE  SP İYİ Parti ile devam eden görüşmelere değinen Salıcı, "Görüşmeler şu an gayet iyi niyetli bir biçimde devam ediyor. Ama henüz sonuçlanmış değil. Burada amaç, belediye başkanının sadece kim olacağı, hangi partiden seçime gireceği değil. Türkiye şu an siyasi olarak dar boğaza girmiş durumda.

Türkiye'nin nefes almaya ihtiyacı var. Türkiye'nin önümüzdeki dönemde demokrasi standartlarını yükselten, kendi insanının refahını arttıran ve daha iyi hizmet veren bir noktaya gitmesine ihtiyaç var ki, şu anda ki iktidar bu ihtiyaçlara cevap veremiyor. Bu ihtiyaçlara cevap verecek bir işbirliğinin sadece İYİ Parti ile değil, SP ile ve CHP'ye gönül veren, sandıkta CHP'yi destekleyecek bütün vatandaşlarla bu sürecin kurulması gerekiyor" diye konuştu.

Sitene Ekle