BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
GÜNCEL

CHP ağzındaki baklayı çıkardı! Bomba HDP itirafı...

CHP eski İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, CHP'nin yerel seçim stratejisini ifşa etti! Çiçek, 'Kriterlerimize uyan HDP'lileri CHP'den aday gösterebiliriz. Yerel seçimler alternatifli. HDP kabul ederse bu gayet olabilir.' dedi.

CHP'nin 24 Haziran'da aday göstermediği eski Milletvekili Dursun Çiçek'ten Habertürk canlı yayınında bomba bir açıklama geldi. 'Gerçek Fikri Ne' programında konuşan Çiçek, "Kriterlerimize uyan HDP'lileri CHP'den aday gösterebiliriz. Yerel seçimler alternatifli. Başkan var, meclis başkanı var, meclisteki üyeler var. O şahıslara müdahalemizi, alternatifler konusunda karar süreçlerine dahilimizi HDP kabul ederse bu gayet olabilir." dedi.

CHP'li Dursun Çiçek, Habertürk'te Kübra Par ve Eren Eğilmez'in sunduğu 'Gerçek Fikri Ne' programında yaptığı o açıklama şöyle:

- Hep vurguluyoruz yerel seçimin şartları çok farklı. Seçim öncesi Mardin'e gitmiştik. Dediler ki HDP il başkanı da bu binada. Çağırın birlikte sohbet edelim dedim. Şimdi yerel bazda PKK ile bir bağlantısı olmayan, tabii hepsi PKK'lı derseniz hiç kimseyle bu konuları görüşemeyiz.

- Cumhuriyete, temel değerlere, o dört ilkeye bağlı olan adaylar konusunda CHP'ye inisiyatif tanırlarsa Doğu'da Güneydoğu'da HDP ile, Orta Anadolu'da MHP ile, Batı'da İYİ Parti ile Trakya'da da başka bir parti ile yerel seçimde işbirliği yapmamız lazım.

- Aksi halde tek parti, devletin, basının bütün imkanlarını gücünü kullanan bir partiye karşı seçimden zaferle çıkmamız mümkün değil. Şartlar bunu zorluyor.

"KRİTERLERİMİZE UYAN HDP'LİLERİ CHP'DEN ADAY...

- HDP'ye oy veren milyonlarca seçmeni, bu ülkenin sadık vatandaşı haline getirmemiz lazım. PKK'nın güdümünden, baskısından kurtarmamız lazım.

- Yerel seçimler alternatifli. Başkan var, meclis başkanı var, meclisteki üyeler var. O şahıslara müdahalemizi, alternatifler konusunda karar süreçlerine dahilimizi HDP kabul ederse bu gayet olabilir. Kriterlerimize uyan HDP'lileri CHP'den aday gösterebiliriz.

Sitene Ekle