BIST 9.725
DOLAR 32,53
EURO 34,79
ALTIN 2.439,26
HABER /  RAMAZAN

Cevizli Un Helvası nasıl yapılır?

Un helvasını sevmeyen pek yoktur. Mis gibi kokan, cevizli ve yapılışı pratik un helvasına bayılacaksınız.

Abone ol

Hem lezzetli hem de mis gibi kokusunu etrafa saçan pratik ve cevizli un helvası hepimizin bayıldığı bir lezzet. Siz de bu tarif sayesinde herkesin seveceği bir un helvası yapabilirsiniz. Cevapla.tv uzmanı Gazelle Resort & Spa Mutfak Şefi Ümit Yavuz anlattı.

Cevizli Un Helvası Malzemeleri: 3 yemek kaşığı tereyağı, 2 bardak un,  2 bardak toz şeker, 2 bardak su, ufalanmış ceviz

Cevizli Un Helvası Yapılışı: Tereyağını tencereye koyup eritin ve üstüne unu ekleyip orta ateşte unu kavurun. Unu pembeleşinceye kadar tahta bir kaşıkla alt üst ederek kavurmalısınız. Ayrı bir kasede su ve şekeri karıştırarak eritin.

Unun kokusu ve rengi değişince ufak bir parça alıp şekerli suya atın. Eğer un dağılıyorsa helva kıvamına gelmiş demektir. Dağılmıyorsa biraz daha kavurmanız gerekmektedir. Bu işlemi dağılana kadar tekrarlayın. Ardından tencereye şekerli suyu ekleyin ve içindeki hamuru hızlıca karıştırın. Sürekli ve hızlı karıştırmak lezzetli un helvası yapmak için çok önemlidir. Hamur suyunu çekip katılaşmaya başlayınca 2-3 sonra tencerenin  kapağını ve ocağı kapatın.

6- 2 dk sonra kapağı açın ve metal bir kaşık yardımıyla şekil verip servis tabağına dizin. Üzerine ceviz serpin ve servis edin.