BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

cevaplanamayan sorular

Sonuç ortada bir ayaklanma var kimin ayağı kimin kafası belli değil.

Malum darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar, akıllara zarar gelişmeler, Sümen altına sokuşturulanlar, halı altına saklanmaya çalışılan çöpler ve kalabalık laflar…

Darbenin kendisi kadar vahim gelişmeler.

Darbeye teşebbüs ediliyor, ama darbe korkusu hakta geçmiyor, halkın iradesini sokakta görmek ihtiyacı hala devam ediyor

Sorular, sorular

Cevaplar birbiriyle çelişmese de yaşanan ya da yorumlanmak istenen şeyler ne akla ne mantığa sığıyor.

Asker ocağında kazanlar çoktan kaynamış taşmasın diye sadece şöyle bir kapak kaldırılmış, buharla beraber her seferinde ulusalcı ya da feto nun dokunamadıkları ocağın dışına atılmış.

Sonuç ortada bir ayaklanma var kimin ayağı kimin kafası belli değil.

Sorulara verilen cevaplar saçma sapan, bir biriyle çelişiyor, halk ağzı açık dinliyor,

Senelerce milli gelirin sünger gibi çekildiği askeriyenin nasıl başıboş sahipsiz bırakıldığı anlaşılıyor, çok uzatmayacağım hepimiz hala şoktayız hayal kırıklıklarımızı bırakıp tekrar soruyorum

Bu kalkışma top yekûn TSK nın organizasyonu muydu, yoksa taraflardan ulusalcılar son anda halk hareketinden çekinildiği için mi ortaklık bitti bir taraf darbeden vazgeçti

Ya da darbe sonucu elde edecekleri ganimetleri paylaşmakta mı zorlandılar, darbeyi seyredip sonucuna göre mi pozisyon almak istediler.

Darbe yapılacağı saat 16 00 da biliniyor genelkurmayda toplantı yapılıyor, kime haber verilmiş verilmeyenlere hangi gerekçeyle haber verilmemiş, istihbaratın kaynağı bu bilgiyi başbakanlık ve cumhurbaşkanlığıyla paylaşmış mı?

Gündüz 16 da darbeden haberdar olduğu düşünülen genelkurmay başkanı kuvvet komutanlarına haber vermedi mi? verdiyse darbe gecesi hava kuvvetleri komutanının İstanbul modada arkadaşının kızının düğününde ne işi vardı.

Derdest kaçırıldığını söylediğiniz hava kuvvetleri komutanın tek kare remi ya da görüntüsü yok o anlara dair. Çatışmada yok tabi.

Kısacası birileri hala üç maymunu oynuyor, görmedim duymadım, bilmiyorum….

Darbe yapılıyor karşı çıkan yok sadece biz işin içinde yokuz diyenler var, sonuç olarak halkın kararlılığı bunun karşısında iç çatışmadan uzak durmak isteyen vicdan sahibi askerin fetö işbirlikçiliğini bırakması bu başkaldırmayı başarısız kılıyor.

Akın Öztürk ün genelkurmay başkanına yönelik ithamları, kara kuvvetleri komutanının ortalarda gözükmemesi, genelkurmay başkanının bir helikopterde elini kolunu sallayarak gelmesi, o helikopter  pilotlarının daha sonra tutuklanması, akıllara olmadık şüpheler getiriyor.

Benim anladığım sıkı bir pazarlık süreci yaşanıyor, her iki tarafta elindeki kozu ve silahları bırakmış değil. Anlaşma bitmemiş, hükümet, demokrasi tarafı halkın sokaklarda olmasını, askerin devam eden darbe tahdidine bağlayabiliriz.

Hükümet yutulmayacak şeyleri yutmak zorunda hissediyor kendini, zamana bırakmak yüzleşmekten kaçındığı bir şeylerin olduğunun bilincinde.

Öyle bir yapılanma var ki düzen içinde, bu çıkara dayalı sözde cemaat oluşumunu aceleye getirmeden öyle akşamdan sabaha verilecek kararlarla değil sabırla zamana yayarak yapılmalıdır. Onları, onların silahıyla vurup biraz daha sabırlı olunmalıdır.

Darbenin tek tarafı asker değil bunun kamuda çalışan her kurum içinde uzantılarının olduğunu biliyoruz. Eğer demokrasi kazanır, yara almadan bu işin içinden çıkabilirsek, ülke sonunda huzura kavuşur.

Her karanlığın sabahı vardır. Aydınlık Türkiye için el ele….