BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.310,20
HABER /  GÜNCEL

Cerablus'ta yakalanan YPG'linin babası konuştu

ÖSO'nun Cerablus'ta esir aldığı YPG'li S.N.’nin babası, oğlunun Türkiye’ye iade edilmesini istedi.

Abone ol

Suriye’nin Cerablus bölgesinde ÖSO birliklerinin operasyonları sırasında sağ ele geçirilen PKK'nın Suriye kanadı YPG'li S.N.’nin babası, oğlunun Türkiye’ye iade edilmesini istedi.

Suriye’nin Türkiye sınırını terör örgütü DAEŞ’ten arındırılması amacıyla 24 Ağustos’ta TSK’nın desteği ile Özgür Suriye Ordusu tarafından başlatılan harekat sırasında Cerablus’nun Güneyinde sağ ele geçirilen ve DSG (Demokratik Suriye Güçleri) üyesi olduğu ileri sürülen S.N.’nin babası Ercan N., oğlunun Türkiye’ye teslim edilmesi için yetkilerden yardım istedi.

BİR AKŞAM EVDE ÇIKTI, BİR DAHA ULAŞAMADIM

 Bitlis’ten Gaziantep’in Suriye sınırındaki Karkamış’a oğluna ulaşmak için geldiğini belirten baba, "Oğlum kendi halinde işinde gücünde bir gençti. Bir akşam evden dışarı çıkan oğlumun izine bir daha ulaşamadım. Önceki gün internet sitelerinde ÖSO birlikleri tarafından operasyonda yakalandığını öğrendim" dedi.

9 AYDIR HABER ALAMIYORUM

Baba Ercan N. 20 yaşındaki oğlunun Türkiye tarafına teslim edilmesini ve Türkiye’de yargılanmasını istediğini belirtti. Baba Ercan N. "1 Kasım 2015 akşamı oğlum evden çıktı geç saatlere kadar eve gelmediğini görünce, çevremizdeki gidebileceği yerleri ve akrabalarımızı aradım. Telefonu kapalıydı. Çocuğumdan hiçbir haber alamadım ve dokuz aydır haber alamıyorum. En son dün internet sitesinde yayınlanan bir haberde Özgür Suriye Ordusu tarafından esir alındığını gördüm. Bitlis’ten çıkıp Karkamış’a geldim.

YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYORUM

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yetkililerinden yardım istiyorum. Çocuğumu bir an evvel Türkiye’ye getirsinler. Çocuğum kandırıldı mı? Nasıl böyle bir yapının içinde yer aldığını bilemiyorum. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı’na ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdum ve son olarak beni Karkamış’a yönlendirdiler. Karkamış İlçe Jandarma Komutanlığı’na uğradığımda Gaziantep Valiliği’nden haber almamı istediler. Gereken neyse Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin büyüklerine bıraktım. Çalışıyordu kendi işinde, kendi halindeydi. 9 aydır haber alamıyorduk burada bulduk" ifadelerini kullandı.