BIST 9.662
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.499,37
HABER /  GÜNCEL

Cemal Kaşıkçı soruşturmasında flaş gelişme! İfade veriyorlar...

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda çalışan 25 kişi ifadeye çağrıldı. 5 Türk görevli adliyede ifade veriyor...

Abone ol

Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın vahşice öldürülmesiyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada flaş gelişme... Konsoloslukta görevli 45 kişi tanık olarak ifadeye çağrıldı. Savcı, cinayetin ayrıntılarını aydınlatacak sorular hazırladı. 5 Türk çalışan ifade veriyor. Tanıklar "Cemal Kaşıkçı'yı gördünüz mü? Olay günü binada olağaüstü bir durum yaşandı mı? Arbede sesi duydunuz mu?" gibi sorulara yanıt verdiler.
 
20 KİŞİ CUMA GÜNÜ İFADE VERDİ... Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında Türk ve yabancı olmak üzere 45 konsolosluk çalışanı, tanık sıfatıyla ifadeye çağrılmış, bu isimlerden 20’si cuma günü savcılığa giderek ifade vermişti. Bugün de 5 Türk konsolosluk çalışanı ifade vermek üzere adliyeye geldi.  Sabah saatlerinde Çağlayan Adliyesi’ne gelen tanıklar soruşturma savcısına bildiklerini anlattılar.

Konsolosluk çalışanlarının “Konsolosluğa giren 15 kişiyi gördünüz mü? 2 Ekim günü olağanüstü bir durum var mıydı?” şeklindeki sorulara ise  “O gün olağanüstü bir durum olmadı” diye yanıt verdikleri öğrenildi. Çalışanlara ayrıca; “Cemal Kaşıkçı’yı gördünüz mü? Arbede sesi duydunuz mu?” gibi soruların da yönetildiği öğrenildi.