BIST 9.095
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,90
GÜNCEL

Cemal Kaşıkçı, Konsolos'un önünde öldürüldü! Kan donduran ayrıntılar

Wall Street Journal gazetesi, gazeteci Cemal Kaşıkç'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el-Uteybi'nin gözleri önünde öldürüldüğünü iddia etti. Haberde, 'Kaşıkçı'nın cesedini parçalarken çevredekilerden müzik dinlemelerini istedi' denildi.

ABD'de yayın yapan Wall Street Journal gazetesi, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el-Uteybi'nin gözleri önünde öldürüldüğünü iddia etti. Wall Street Journal'ın adını açıklamadığı Türk yetkililere dayandırdığı habere göre 'Suudi suikast timi Kaşıkçı'yı, el-Uteybi'nin önünde önce dövdü, sonra ilaçla uyuttu, öldürülen Kaşıkçı'nın cesedi parçalandı’.

GİRER GİRMEZ ÖLDÜRÜLDÜ... Gazeteye konuşan kaynaklar, Suudi gazetecinin ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra dakikalar içinde öldürüldüğünü, sorgulanmadığını söyledi. Aynı kaynakların verdiği bilgiye göre, 'suikast timi' Riyad'dan aynı gün yani 2 Ekim'de geldi.

SES KAYDI SUUDİLERE DE DİNLETİLDİ... Haberde, Türk yetkililerin Kaşıkçı'nın nasıl öldürüldüğüyle ilgili olarak, bir ses kaydını da içeren kanıtları, ABD ve Suudi Arabistan'la da paylaştığı, iki ülkenin de verilen bilgilere itiraz etmedikleri belirtildi. Ses kaydının nasıl elde edildiğinin netleşmediği de vurgulandı.

CESEDİ PARÇALANIRKEN ÇEVREDEKİLERE 'MÜZİK DİNLEYİN' DENİLDİ... Wall Street Journal'ın ilk olarak internet sayfasında yayımlanan İstanbul'daki muhabirleri David Gauthier-Villars, Jessica Donati ve Summer Said imzalı habere göre, kayıtta Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el-Uteybi'den odayı terk etmesi istenilen bir ses duyuluyor.

Sitene Ekle
Etiketler