BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.301,76
HABER /  GÜNCEL

Cem Özdemir'den Türkiye'yle ilgili alçak teklif!

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye'nin yardıma ihtiyacının olmadığını açıklamasına rağmen Almanya'daki Türkiye düşmanları rahat durmuyor. Eski Yeşiller Eş Genel Başkanı Cem Özdemir küstah açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Özdemir, Türkiye'nin çökmesine izin verilmesi görüşünde olmadığını, ancak Türkiye'ye Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) yardım etmesi gerektiğini savundu.

Abone ol

Almanya'da Türkiye'ye yardım konusu tartışılırken Türkiye düşmanlığıyla bilinen Cem Özdemir "Türkiye'ye yardım edilmesin, IMF'den yardım alsınlar" dedi.

Yeşiller'in eski lideri, Türkiye'ye yardım koşulları olarak Merkez Bankası'nın bağımsızlığının yeniden tesis edilmesi, 'vurguncu ekonomi modelinin reformdan geçirilmesi', Erdoğan'ın 'cezaevine ait olmayan kişileri serbest bırakmasını' ve hukuk güvenliğinin sağlanmasını gösterdi.Türkiye'ye koşulsuz mali yardıma karşı olduğunu söyleyen Özdemir, Türkiye'nin çökmesine izin verilmesi görüşünde olmadığını, ancak Türkiye'ye Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) yardım etmesi gerektiğini savundu. 

YARDIM EDECEKSEK ŞARTLAR OLSUN: Yeşiller'in eski lideri, Türkiye'ye yardım koşulları olarak Merkez Bankası'nın bağımsızlığının yeniden tesis edilmesi, 'vurguncu ekonomi modelinin reformdan geçirilmesi', Erdoğan'ın 'cezaevine ait olmayan kişileri serbest bırakmasını' ve hukuk güvenliğinin sağlanmasını gösterdi. 

HÜKÜMET SÖZCÜSÜNDEN "MERKEL İLE GÖRÜŞECEKLER" YANITI GELDİ: Öte yandan öneriye yanıt veren Alman hükümeti sözcüsü Steffen Seibert, geçen hafta Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki telefon görüşmesine dikkat çekerek, görüşmede Erdoğan'ın eylül ayı sonunda Almanya'ya gerçekleştireceği ziyaret öncesi 21 Eylül'de her iki ülkenin maliye ve ekonomi bakanlarının hazırlık amacıyla bir araya gelmelerinin kararlaştırıldığını kaydetti. Seibert, Türkiye'ye Almanya'dan bir yardımın 'şu an için gündemde olmadığını' da ekledi.

Merkel'den açıklama! Türkiye'nin yardıma ihtiyacı yok