BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,52
HABER /  GÜNCEL

Cebinde hem MİT hem MOSSAD kimliği taşıyordu

İstanbul polisi, uluslararası göçmen kaçakçılığı yapan çeteye operasyon düzenledi. 43 kişi gözaltına alınırken, çetenin sahtecilik ustası üyesinin cebinden MOSSAD, MİT ve polis kimlik fotoğrafları çıktı. O sahte pasaportlarla tüm dünyayı gezmiş.

Abone ol

İSTANBUL Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ay önce Türkiye'ye kaçak yolla giriş yapan kişileri Avrupa'ya götüren bir şebekeyi tespit etti. Liderliğini Ali Öner adlı kişinin yaptığı çetenin, Türkiye'ye yasa dışı yollarla giren göçmenler ile FETÖ, PKK, DHKP/C ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin firari üyelerine sahte pasaport temin eden ve yurt dışına çıkardığı tespit edildi. Çetenin bazı isimleri ise sahte pasaport hazırlayarak havalimanlarından Avrupa'ya götürdüğü belirlendi. 28 Kasım'da İstanbul merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 43 kişiyi gözaltına aldı.

ADRESLER SAHTE PASAPORT CENNETİ... Adreste yapılan aramada, sahte olduğu belirlenen çok sayıda ehliyet, nüfus cüzdanı, 128'i çalıntı olmak üzere farklı ülkelere ait 415 pasaport, 218 çipli kimlik kartı ve sürücü belgesi, farklı ülkelere ait 330 vize yaprağı, pasaport ve sahte evrak hazırlanmasında kullanılan bin 35 malzeme ve ekipman, farklı ülkelere ait 120 mühür, suçtan elde edildiği değerlendirilen 12 bin 100 dolar, 50 gram külçe altın, 2 bin lira, 2 bin 900 avro, 200 pound ele geçirildi.

MİT, MOSSAD, TSK VE POLİS KİMLİKLERİ... Ayrıca, şüphelilerden bazılarının cep telefonlarında sahteleri hazırlanmak üzere planlanmış İsrail Gizli Servisi (MOSSAD), Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait kurumsal kimlik kartı taslakları bulundu.

MOSSAD VE MİT KİMLİĞİ FOTOĞRAFLARI ÇIKTI... Çetenin sahtecilik kolunun başı olduğu belirtilen Iraklı Fars Tahir Muhammed'in cep telefonundan İsrail gizli servisi MOSSAD, Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ait kimliklerin fotoğrafları bulundu. Orijinalinden ayırmanın mümkün olmadığı sahte belgeler hazırladığı belirtilen Muhammed'in kendine hazırladığı sahte kimliklerle bütün Orta Doğu'yu gezdiği de belirlendi.

UYUŞTURUCU BAĞIMLISIYMIŞ... Uyuşturucu bağımlısı olduğu da anlaşılan Muhammed'in MOSSAD ve MİT kimliklerini internetten temin ettiğini söylediği, ancak ne amaçla temin ettiği ile ilgili soruları yanıtsız bıraktığı bildirildi. Telefonundan polis kimliği fotoğrafı da çıkan Muhammed'in çipli kimlik yapımında da uzman olduğu belirtildi.

BU ŞEBEKEDE SAHTE PASAPORT EN UCUZ 5 BİN DOLAR... Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yurt dışına kaçmak isteyen kaçak göçmenler için göçmen kaçakçılığı şebekesinin en ucuz pasaportu 5 bin dolardan başlayan fiyatlara sattıkları öğrenildi. Şüphelilerin hazırladıkları sahte pasaport ve vizeleri yeni bir hayat vaadiyle sundukları ortaya çıktı.

27 KİŞİ TUTUKLANDI... Şebekeyle irtibatlı olarak yurt dışına kaçmaya hazırlandıkları belirlenen ve aralarında terör örgütü DHKP/C üyeliğinden firari durumda bulunan bir kişi ile çok sayıda kaçak göçmenin bulunduğu 87 kişide yakalandı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 43 zanlıdan 26'sı tutuklanırken, 16'sı adli kontrollü, 1'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sahte pasaportlarla yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanan 87 kişiden DHKP/C üyesi tutuklanırken, yabancılar geri gönderme merkezine götürüldü. (AA-İHA-DHA)