BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,97

Can Dündar'ın Şerefi Varsa..

Geçen gün katıldığım canlı yayında Can Dündar’a açık bir çağrıda bulundum. ‘Eğer azıcık şeferin ve namusun var ise Mit Tırları ihaneti ile ilgili bilgileri sana kimin verdiğini açıklarsın’ dedim.

Geçen gün katıldığım canlı yayında Can Dündar’a açık bir çağrıda bulundum. ‘Eğer azıcık şeferin ve namusun var ise Mit Tırları ihaneti ile ilgili bilgileri sana kimin verdiğini açıklarsın’ dedim.

Tekrar söylüyorum: Ey Can Dündar! Mit Tırları ile ilgili görüntüleri sana kim verdi? CHP’li vekiller bas bas bağırıyor Enis Berberoğlu ile olayın alakası yok diye. Eğer azıcık namusun ya da gram kadar şerefin var ise o görüntülerin sana kim tarafından verildiğini açıklarsın!

CHP’lileri de anlamak zor. Mit Tırları’nın durdurulması ihanetinin bir Fetö kumpası olduğu ayan beyan ortaya çıkmış. Haberi yayınlayan Can Dündar yurt dışına kaçmış. İktidar partisine muhalefet kisvesi ile sabah akşam devletimize ve milletimize saldırmaya başlamış.  Enis Berberoğlu bu olay ile ilgili tutuklanmış ve ceza alması işten bile değil. Buna rağmen Kılıçdaroğlu ve kadrosu Can Dündar’a kesinlikle toz kondurmuyor.

Ey CHP’liler! Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Eğer sizin iddia ettiğiniz gibi Enis Berberoğlu suçlu değil ise bu olayın tek sorumlusu vatan haini Can Dündar’dır. Çünkü kendisi görüntüleri teslim aldığı kişiyi açıklamamaktadır.

Ancak siz, Can Dündar’a tepki göstermek bir kenara onu koruyup kolluyor ve olayı Erdoğan’ın üstüne yıkmaya çalışıyorsunuz. Can Dündar PKK ve DHKP-C’nin yuvası haline gelmiş Almanya tarafından kuş sütü ile beslenirken ve bütün enerjisini devletimize ve milletimize hakaret etmek ve iftira atmak ile geçirirken sessiz kaldınız. Onun öncesinde ise Can Dündar’ın Mit Tırları ihaneti ile ilgili gereken tepkiyi göstermek bir kenara bu ihaneti meşrulaştırmaya çalıştınız. Şimdi ise bir yandan Enis Berberoğlu masumdur diyor bir yandan da Can Dündar’la ilgili en ufak bir eleştiri getirmiyorsunuz. Bu ne yaman çelişki böyle!

Bütün bunlardan daha vahimi, Cumhuriyet Gazetesi Davası’nı ve Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasınıTayyip Erdoğan’a saldırma vesilesi olarak görüyorsunuz. Sanki Mit Tırları ile ilgili ihanet görüntüleri Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanmadı. Sanki Cumhuriyet Gazetesi özellikle 17 – 25 Aralık sonrasında Fetö’nün faaliyetteki gazetesi Zaman ile aynı vahim ve maksatlı başlıkları atmadı. Sanki gazete Fetöcülerin eline geçmedi. Bunu sadece biz söylesek ‘yine iftira’ diyerek olayı çarpıtacaksınız. Aydınlık yazarı Rıza Zelyut’un geçen Mayıs ayında kaleme aldığı yazıda bizim söylediklerimizin bütün detayları var. İsteyen açıp okuyabilir. Zelyut’a göre Akın Atalay komutasındakiler Cumhuriyet’teki Kemalistleri tepeleyerek gazeteyi Fetöcülerin eline verdi. Gazete bir Taraf Gazetesi haline getirildi. 12.02.2014 tarihli seçim ile gazete tamamen Fetöcülere teslim edildi. Bunlarla ilgili hiçbir şey demeyecek misiniz CHP’liler?

İnsanlar hata yapabilir. İnsanlar suç işleyebilir. Hataların da suçların da karşılıkları vardır. Eğer hukuk devletinden bahsediyorsak, suçun bir karşılığı olmak zorundadır. Ancak bu temel ilkelerin birilerinde hiç karşılığı yok maalesef.

Dünya’daki örneklere baktığınız zaman vatana ihanet, casusluk ve devletin gizli bilgilerini ifşanın nasıl da ağır şekilde cezalandırıldığı görürsünüz. Guardian Gazetesi’nin Snowden olayı ile ilgili bilgileri nasıl silmek zorunda kaldığını unutmadık. Bir Alman Şirketi’nin Meksika’ya yasa dışı silah satışı ile ilgili haber yapan gazetecilerin tutuklanmasını hepimiz izledik. Fransa’nın yakın tarihteki yaptırımlarını ve işlemlerini biliyoruz. Söz konusu ülke Türkiye devlet sırrını ifşa niye bir basın özgürlüğü kategorisi olarak değerlendirilmeye çalışılıyor? Bunu yapmaya çalışan Hans’ı John’u anlıyoruz da içimizdeki hainleri hazmedemiyoruz! Ve kesinlikle hazmetmemeliyiz.

Can Dündar’a vatan haini dediğim zaman beni sosyal medyada linç edenlere de sesleniyorum. Çok beğendiğiniz vatan haininizin arkasında gitmekte sonuna kadar özgürsünüz. Biz onu ABD bayrağına sarılı fotoğrafı ile hatırlayacağız. Kendisine silah doğrultulduğunda en yakınındakinin arkasına saklanarak onu siper edinmesi ile anacağız. Hakkında yakalama kararı çıkan Akın Atalay yurt dışından dönüp teslim olurken yurt dışındaki abilerinin ve ablalarının himayesine sığınması ile hatırlayacağız onu. Ve yayınladığı ihanet görüntüleri ile ilgili sükutu yüzünden şayet mağdurlar var ise mağdur ettikleri ile hatırlayacağız.

Ve şimdi tekrardan söylüyorum. Eğer CHP’liler samimi ise benim çağrımın aynısını Can Dündar’a yapmalıdırlar. Yok eğer yazılı ve görsel basında iddia edildiği üzere görüntüler başka bir CHP’liye verildi ise bu gerçek de er ya da geç ortaya çıkacaktır.

Son olarak 'Adalet' için yürüyüş yapanların adaletin terazisini bozan Can Dündar gibi hainleri de hedef almasını tavsiye ediyorum.