BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Cahilliğin böylesi…

Şanlıurfa Siverek’te adamın teki, elindeki kesici bir aletle Atatürk büstüne saldırmış...

Şanlıurfa Siverek’te adamın teki, elindeki kesici bir aletle Atatürk büstüne saldırmış. Bu saldırı esnasında da “dinimizde putperestlik yoktur” demiş.

Bir ülkede, ülkenin kurucu liderinin heykelinin bulunması kadar doğal ne olabilir? Dünyanın her yerinde var. Mesele hatırlamak ve saygı duymak…

Bu kişinin, heykel ile putperestliği direkt olarak bağdaştıracak kadar cahil olması ne acınası bir durum! Heykellerin sadece tapılmak için yapıldığını düşünmek de nedir? Türkiye’nin ve dünyanın en güzide üniversitelerinde Heykel bölümleri vardır. Amaçları ise sanatçı yetiştirmektir.

Münferit bir olay deyip geçmek lazım… Ancak siyasilerin kayıtsız kalmaması gerekir. Muhakkak gereken tepki verilmelidir. Savcılarımızın ve hakimlerimizin de bu hadsizliğe gereken cevabı hukuki zeminde en kısa zamanda vereceğinden zaten şüphe duymamalıyız.

Ayrıca bu tip insanları; tacizlere, tecavüzlere ve çocuk istismarlarına karşı tepki gösterirken de görmeyi çok isteriz!

***

Maçka Parkı…

Maçka Parkı’nda biraz zaman geçirmek isteyen bir kadın, güvenlik görevlisi tarafından içeri alınmamış. Sebebi ise kıyafetinin fazla açık olmasıymış!

Açık derken, kime göre neye göre?

Sana ne? Senin üzerine vazife mi?

Ortada ahlaksızlık olarak nitelendirilebilecek bir durum var mı? Yok, ama diyelim ki var. Hayattaki tüm ahlaksızlıklara karşı bu denli duyarlı mısın?

Özgürlük denen şeyi sadece kendi işinize geldiği gibi yonttuğunuz vakit, ihtiva ettiği anlamın tamamen dışına çıkıyor maalesef.

Demem o ki, ortada bir ahlaksızlık varsa onu da güvenlik görevlisi yapmıştır.

***

Aleyna Tilki…

Beklenilen oldu ve Aleyna, ikinci şarkısını piyasaya sürdü. Bu parça da tıpkı ilki gibi muazzam bir giriş yaptı. Dünya genelinde ilk 10’a girdiği yazıldı.

Bu yüksek izlenme oranına şaşırmak bana saçma geliyor. Çünkü bazı hususlardan ötürü durum bunu kendisi yaratıyor zaten. İlk klibi 300 milyondan fazla izlenmiş, ikinci klip yayınlanana kadar birçok farklı sebepten ötürü gündemde kalmış birinin ikinci şarkısı, listelere tabi ki bu kadar hızlı bir giriş yapar. İnsanlar sırf merakından izlese bu olur zaten. Mesele ilk parçanın neresinde kalacağı? Önünde mi? Gölgesinde mi?

Bana sorarsanız her iki şarkıyı da beğenmedim. Lakin Aleyna’nın ileride bir gün, dünya çapında dinlenen biri olmasından da mutsuz olacak değilim. Çekememezlik bize bir şey kazandırmaz.

***

Çocuklar Duymasın…

Öncelikle söylemek isterim ki çok özlemişi(z)m. Gerçekten televizyon tarihimizin çok değerli yapımlarından bir tanesi.

Yeni dizi ile ilgili olumsuz iki şey söyleyeceğim:

Evin düzeninin aynı kalması güzel ama ev dizaynında kullanılan renkler çok iyi değil gibi. Bir de evin hizmetçisi Emine karakterinin ‘kayın validesi’ çok alakasız ve muallâkta kalmış. İzlerken ‘bu nereden çıktı şimdi?’ havası yaratıyor.

Her zamanki gibi, yaratılmış olan sıcak aile havası çok güzel. Bölümlerde işlenen konular başarılı. Birol Güven, muhakkak sürprizlerle bizi yakalamayı başaracaktır. Heyecanla takip ediyoruz. Bu arada çocukları da bekliyoruz ama artık…

Sağlıcakla kalın…