BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.509,78
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Büyükşehir ile üniversite arasında işbirliği protokolü

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz Üniversitesi arasında şehir- üniversite kopukluğunu ortadan kaldıracak iki önemli protokol imzalandı.

Abone ol

Protokolle üniversite akademik birikimiyle belediyeye katkı sağlayacak, belediye de öğrencilerin imkanlarını kullanmasına, birimlerinde teorik bilgilerini pratiğe dönüştürmesine katkı koyacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi arasında yıllardır konuşulan şehir-üniversite kopukluğunun ortadan kaldıracak “kültür, sanat, spor, eğitim ve coğrafi bilgi sistemleri” konularında iki ayrı protokol imzalandı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal’ın imza koyduğu protokol, üniversite Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı müzelere, gençlik ve spor hizmetlerine akademik destek sağlarken, belediye de üniversite öğrencilerine sahne sanatlarından kültürel etkinliklere, saha çalışmalarından staj imkanlarına pek çok alanda destek verecek, bilgilerini pratiğe dönüştürme imkanı sunacak. 

ÖZLENEN TABLO OLUŞTU 

Protokol imza töreninde konuşan Başkan Türel, Akdeniz Üniversitesi ile Antalya için büyük önem taşıyan iki önemli protokol imzaladıklarını ifade etti. Türel, “Biz üniversitemizi içine kapalı bir kurum olarak değil, Antalya’ya açılmış Antalya halkıyla bütünleşmiş bir kurum olarak, kentin ekonomik, sosyal birçok konusunda yol gösteren bir bilim yuvası olmasını arzu ediyoruz. Bunu senelerdir söylüyorum ama artık son zamanlarda özlenen tablo diye nitelendirebileceğim bu birlikteliği çok güçlü bir şekilde uyguluyoruz. Artık üniversitemizin, yerel yönetimler ve Antalya halkı ile iç içe bir görünüm sergilemesinden Antalyalılar kazanıyor, ben de bu noktada özellikle çok kıymetli rektörümüze ve değerli çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum”

ÖRNEK İŞBİRLİĞİ 

Protokolün içeriği hakkında bilgi veren Başkan Türel, “Bu işbirliği protokolü kapsamında belediye bünyesindeki müzelere, bilimsel ve sanatsal destek sağlanacak. Konservatuvar ve sahne sanatlarında, öğrencilerin eğitimi için seminer söyleşi gibi ve stajı için yeni imkanlar sağlanıyor. Her türlü konser, seminer ve söyleşi kurulan ekiplerle işbirliği içinde yürütülecek.  Spor alanında da önemli bir işbirliği içinde olacak protokol kapsamında gençlik ve spor hizmetlerine akademisyenlerin desteğini sağlayacağız. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle, halkın spor yapması, gençlerimizin ve çocuklarımızın amatör spor yapması hususunda faaliyetlerimiz var. Okullar Ligi’nden, futbol okuluna, yaz okullarına kadar birçok çalışma, Büyükşehir Belediyesi olarak 10 binlerce hatta yüzbinlerce vatandaşımıza hitap edecek şekilde sürdürüyoruz. Bu hizmetlerimizle gençlik ve spor hizmetlerimizi üniversitedeki akademisyenlerimizin de desteği bize önemli bir kazanım sağlayacak” diye konuştu.

EĞİTİM VE SPORDA İŞBİRLİĞİ 

Öğrencilerin eğitim ve spor alanında daha fazla teşvik edilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Türel, üniversite ile sağlanacak işbirliğinin Antalya için önemini vurguladı. Türel şöyle devam etti: “Tabi burada esas olan öğrencilerin spora teşvik edilmesi. Biliyorsunuz ASFİM’lerde yüz bin üzeri Antalyalı vatandaşımız ücretsiz spor yapıyor. Bu imkanı Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımıza biz sunuyoruz. Öğrencilerimizin de ASFİM’de spora teşvik edilmesi yine bu kapsamda ele alacağımız hususlardan bir tanesi. Bir de ASMEK’lerimiz var. ASMEK’ler ile Antalya eğitimine çok önemli bir katkı sağlıyoruz. Şimdi burada da bir iş birliği sağlayacağız. Eğitim faaliyetlerini desteklemek adına eğitimcilerimizi de eğitecek seminer ve söyleşilerin düzenlenmesinde de Akdeniz Üniversitesi ile birlikte iş birliği yapacağız.”

ÜNİVERSİTE VE ANTALYA BULUŞACAK 

İmzalanan protokolün Akdeniz Üniversitesi ile Antalya’nın buluşmasına vesile olacağını belirten Başkan Türel, şunları aktardı: “Öğrencilerimiz talep ederse üniversitede ASMEK imkanını sunmanın yollarını arayacağız. Üniversite kütüphanesi, usta öğretici ve belediye yöneticilerinin kullanımına da böylelikle açılmış olacak. Sosyal hizmetlerde de bir iş birliğimiz yine bu protokol kapsamında söz konusu. Öğrencilerin giysi temizliğinden tutun ütü ihtiyaçlarına, çamaşırlarına kadar bir takım destekler karşılıklı sağlanacak. Bu iş birliği protokolü ile üniversitemizin belediye ve Antalya ile buluşması, Antalya halkına hizmet vermesi hususunda çok önemli bir kapı daha açılmış oluyor.” 

ÖĞRENCİLER MESLEKİ YETERLİLİK KAZANACAK 

Akdeniz Üniversitesi ile imzalanan bir diğer protokolü de basın mensuplarıyla paylaşan Türel, şunları dile getirdi; “İkinci protokolümüz Coğrafi Bilgi Sistemleri ile ilgili. Bu protokolle öğrencilerin teorik bilgilerini güçlendirmenin yanında saha tecrübesini arttırmayı hedefliyoruz. Coğrafi Bilgi Sistemleri artık şehircilik çalışmalarının vazgeçilmezi. Eğitimlerin bir kısmının belediye bünyesinde yapılması ile öğrencilerin mesleki yeterliliklerine katkı sağlamış olacak. Bu akademik eğitimi alan kıymetli öğrencilerin pratikte de önemli bir gelişim sağlaması açısından önemli bir adım olacak.”

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR 

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal da, “Sanatsal, kültürel, spor, eğitim alanlarında bir işbirliği protokolümüz var. Burada bizim için önemli olan belediye imkanlarının kullanılabilmesi. Belediye açısından önemli olan da bizim akademik birikimimizin bu faaliyetlerde kullanılabilmesi. Bir diğer protokolümüz de Coğrafi Bilgi Sistemleriyle ilgili. Bizim Coğrafi Bilgi Sistemlerimizle ilgili bir yüksekokulumuz var birde fakültemizde programımız var. Bu öğrencilerimizin staj yapacakları yerler yeterli değildi. Belediyemizin bu birimi oldukça yetkin. Antalya Büyükşehir Belediyemizin burayı öğrencilerimize açmasından dolayı teşekkür ediyoruz.”

ÜNİVERSİTEYE ULAŞIM ÇÖZÜLDÜ 

Ulaşım konusunda üniversite için çok önemli bir problemi de Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in çözdüğünü ifade eden Ünal, “Bu protokoller dışında üniversitemizle ilgili her türlü talebimize anında cevap verdiğiniz için, yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Kampüs içi ve şehirden kampüse ulaşım çok büyük bir sorundu. Bu sorunu radikal bir şekilde çözdünüz üniversitemiz ve öğrencilerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Bu protokolü sizlerle imzaladığımız için de çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu. 

Akdeniz Üniversitesi öğrencileri adına söz alan Öğrenci Konseyi Başkanı Muhammet Fatih Özel de ulaşım konusunda özellikle Lara ve Konyaaltı bölgesinden üniversiteye ulaşımı kolaylaştıran Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür etti.