BIST 9.133
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,52
HABER /  DÜNYA

Büyük kriz! Çaldığınız bayrağımızı geri verin!

Eylül ayı başında ABD yönetiminin boşalttığı Rusya’nın San Francisco şehrindeki Başkonsolosluk binası gönderindeki Rusya bayrağı önceki gün ansızın kayboluverdi. Rusya, Washington'a “Çaldığınız bayrağımızı hemen iade edin” notası verdi.

Abone ol

Türkiye ile ABD arasındaki diplomatik ilişkilerde vize krizi yaşanırken, ABD ile Rusya arasında da yeni skandal patlak verdi. Eylül ayı başında ABD yönetiminin boşalttığı Rusya’nın San Francisco şehrindeki Rus Başkonsolosluk binası gönderindeki Rusya bayrağı önceki gün ansızın kayboluverdi. Olaydan küplere binen Rusya, “Çaldığınız bayrağımızı hemen iade edin” notasını Washington’a iletti.

Hürriyet'in haberine göre, ABD yönetimi tarafından 2 Eylül tarihinde kapatılan San Francisco şehrindeki Rusya Başkonsolosluk binasının diplomatik hizmet vermese bile Rusya Federasyonu mülkü kalmaya devam ettiğini vurgulayan Moskova'nın notasında şöyle denildi:

“ABD ile ilişkilerimizde utanç verici bir olay daha yaşanmıştır. San Francisco şehrindeki binamızda dalgalanan bayrağımız çalınmıştır. Amerikan yönetiminden çalınan sembolümüzün hemen iade edilmesini talep ediyoruz.”

RUS BÜYÜKELÇİ: İLİŞKİLER DÜZELECEK İNANCIMI SARSTI

Rusya bayrağının ABD’de ortadan kaybolmasıyla ilgili daha geçen ay iki ülke arasında ilişkileri normalleştirmek için Washington’a atanan yeni Rusya Büyükelçisi Anatoliy Antonov da açıklama yaptı.

Amerikan yönetiminde şahin cephesinin üstün geldiği imasında bulunan Antonov, “ABD ile Rusya Dışişleri Bakanları arasında yapılan samimi görüşmede ülkelerimiz aramızdaki kısır döngüye son verme arzusu dile getirilmişti. En azından ben böyle izlenime kapılmıştım. Ancak başkonsolosluğumuz binasındaki bayrağımızın çalınması bu inancımın sarsılmasına neden olmuştur” dedi.