BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,37
HABER /  RAMAZAN

Büyük Eyüp Sultan sahuru

Eyüp Belediyesi tarafından her yıl ramazan ayına özel gerçekleştirilen program, binlerce vatandaşı Cülus Yolu'nda kurulan sahur sofrasında buluşturdu

Abone ol

Cülus Yolu'nda kurulan sahur sofrasında bir araya gelen yaklaşık 3 bin vatandaş, ramazanın bitmesine 2 gün kala Eyüp Sultan Hazretlerinin yanı başında ve Haliç’in kıyısında sahur yaptı.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da vatandaşlarla birlikte sahur sofrasına oturdu.

"Sahur programımız artık geleneksel hale geldi" 

Ramazan ayı boyunca başta mahalle iftarları olmak üzere çok sayıda etkinliğe imza attıklarını ve belediye olarak bu nedenle çok mutlu olduklarını söyleyen Aydın, "Eyüp Belediyesi olarak ramazanda yıllardan beri mahalle iftarları yapıyoruz ve her gün bir mahallemizde iftar yapıyoruz. Bu iftarlarımızda binlerce dostlarımızla bir arada oluyoruz. Tabi ramazanın o yoğunluğu ve duygu seli, insanları birbirine yaklaştırıcı atmosferi o kadar etkili ki adeta iftarlar da yetmiyor. Artık sahurlarda da bir araya gelmeye başladık. Sahur programımız artık geleneksel hale geldi. Geleneksel Büyük Eyüp Sultan sahurumuzu her ramazan ayında bir defa yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Sahur programının ardından bazı vatandaşlar Eyüp Sultan Camisi'nde sabah namazı kıldı.