BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,15
ALTIN 2.301,00
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Burhan Kuzu da mı Meclis Başkanlığına aday oluyor? Ne dedi?

AK Parti Meclis Başkanlığı için yeniden İsmail Kahraman'ı aday gösterdi. Yıllardır Meclis Başkanlığı hayali kuran Burhan Kuzu'nun da aday olup olmayacağı merak konusu olurken yakın çevresinden ilginç açıklamalar geldi...

Abone ol

TBMM Başkanı seçimleri için süre işlemeye başlarken, AK Parti'nin başkan adayı yeniden İsmail Kahraman oldu. Ancak günlerdir, "Aday gösterilmezsem kendim aday olurum" dediği ve ikna edilmeye çalışıldığı öne sürülen AK Parti Milletvekili ve Cumhurbaşkan'nın fahri danışmanı Burhan Kuzu'nun ne yapacağı merak konusu oldu.

İsmail Kahraman yarınki AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda Başbakan Binali Yıldırım tarafından Meclis Başkan adayı olarak açıklanacak. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “İstişaremizi yaptık. İsmail Kahraman’ı destekleyeceğiz. Başka adayımız yok” dedi.

ERDOĞAN: BEN DE SİZLER GİBİ YENİ ÖĞRENDİM...

Ancak Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın Rusya, Kuveyt ve Katar ziyaretlerine çıkarken Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklama dikkat çekici bulundu. Erdoğan, AK Parti'nin TBMM Başkanlığı'na İsmail Kahraman'ı göstermesi için "Meclis Başkanlığı'na adaylık hususu her milletvekilinin kendi tercihidir. İsmail beyin bu kararını ben de sizler gibi yeni öğrenmiş bulunuyorum. Bana düşen hayırlı olsun demektir" dedi.

KUZU’NUN YAKIN ÇEVRESİ: BELLİ OLMAZ ADAY OLABİLİR 

Kulislerde 2017 seçiminde de aday olmak istediğini parti yetkililerine ileten Kuzu'nun, bu sözünü resmiyete geçirip adaylık başvurusu yapıp yapmayacağı sorusuna yanıt aranıyor. Cumhurbaşkanı'nın fahri danışmanlığını da yapan Kuzu, şimdilik kendisine yöneltilen bu soruya yanıt vermiyor.

Burhan Kuzu cephesinden kafa karıştıran açıklamalar geldi. Hürriyet'in haberine göre, Burhan Kuzu’nun yakın çevresi, “Burhan Hoca aday olmaması konusunda ikna edildi mi” sorusuna “Belli olmaz. Aday olabilir” yanıtı verdi. 

KÜSKÜN DEĞİLİM AMA ÇOK KIRGINIM...

Ak Parti'nin kurucularından, İstanbul Milletvekili, Anayasa Profesörü Burhan Kuzu, 2013 Meclis Başkanlığı seçimlerinde aday gösterilmemesi üzerine "Ben küskün değilim ancak kırgınım, belki de çok kırgınım" demişti. Kuzu, siyasette külfet ve nimetin dengeli dağıtılması gerektiğini belirterek, "Ben bu partinin kurucu üyelerindenim, bazı şeyleri hak ettiğimi düşünüyorum" diye sitemini dile getirmişti.