BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.294,65

Burada hangi rakamlar var? Renk körlüğü testi

Burada hangi rakamlar var? Renk körlüğü testi

Yapılan bir araştırmaya göre, insanların %4.5'i renk körü. Sen de bu renk körü testini çözerek, renk körü olup olmadığını anlayabilirsin!

Burada hangi rakamlar var? Renk körlüğü testi

Renk körlüğü değişik renkleri ve gölgeleri algılamaktaki bozukluğu tanımlamak için kullanılır. Kadınlardan fazla erkeklerde görülen, oldukça yaygın bir durumdur. Kadınlarda yüzde 0,6–0,8 oranında rastlanılmasına rağmen bu oran erkeklerde yaklaşık yüzde 10 dur. Bu hastalığın nedeni; gözün retina tabakasındaki bazı pigmentlerin eksikliği veya hiç olmamasıdır. Peki siz renk körü müsünüz? Küçük bir teste ne dersiniz?

Burada hangi rakamlar var? Renk körlüğü testi

Renk körlüğü değişik renkleri ve gölgeleri algılamaktaki bozukluğu tanımlamak için kullanılır. Kadınlardan fazla erkeklerde görülen, oldukça yaygın bir durumdur. Kadınlarda yüzde 0,6–0,8 oranında rastlanılmasına rağmen bu oran erkeklerde yaklaşık yüzde 10 dur. Bu hastalığın nedeni; gözün retina tabakasındaki bazı pigmentlerin eksikliği veya hiç olmamasıdır. Peki siz renk körü müsünüz? Küçük bir teste ne dersiniz? ........ Yeşil ve kırmızı kutular içinde kelebekleri görmüyorsanız, tebrikler! Kırmızı-yeşil renk körlüğünüz var.

Burada hangi rakamlar var? Renk körlüğü testi

Renk körlüğü değişik renkleri ve gölgeleri algılamaktaki bozukluğu tanımlamak için kullanılır. Kadınlardan fazla erkeklerde görülen, oldukça yaygın bir durumdur. Kadınlarda yüzde 0,6–0,8 oranında rastlanılmasına rağmen bu oran erkeklerde yaklaşık yüzde 10 dur. Bu hastalığın nedeni; gözün retina tabakasındaki bazı pigmentlerin eksikliği veya hiç olmamasıdır. Peki siz renk körü müsünüz? Küçük bir teste ne dersiniz? ...... Burada hangi rakamları görüyorsun?

Burada hangi rakamlar var? Renk körlüğü testi

Renk körlüğü değişik renkleri ve gölgeleri algılamaktaki bozukluğu tanımlamak için kullanılır. Kadınlardan fazla erkeklerde görülen, oldukça yaygın bir durumdur. Kadınlarda yüzde 0,6–0,8 oranında rastlanılmasına rağmen bu oran erkeklerde yaklaşık yüzde 10 dur. Bu hastalığın nedeni; gözün retina tabakasındaki bazı pigmentlerin eksikliği veya hiç olmamasıdır. Peki siz renk körü müsünüz? Küçük bir teste ne dersiniz? Eğer yukarıda 7 ve 16 yı gördüysen sorun yok devam edelim..