BIST 9.748
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,86

Bunlar hep Şenol Güneş yüzünden!

Bildiği gibi bu sene ülkemizi Şampiyonlar Liginde temsil eden tek takımımız Beşiktaş...

Bildiği gibi bu sene ülkemizi Şampiyonlar Liginde temsil eden tek takımımız Beşiktaş. Futbola bu denli gönül veren bir toplum olarak, Şampiyonlar Liginde tek takımla temsil ediliyor olmak biraz üzücü. Lakin Beşiktaş göğsümüzü kabarttı.

Bu başarıdan ötürü; Başkan Fikret Orman ve Teknik Direktör Şenol Güneş başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Şenol hocaya bir parantez açmak isterim. Mesela birileri çıkıp “Hocanın bazı eksikleri var. Onlardan bahsetmeden geçemem!” demeyecek mi yani?

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi grubunu 14 puan toplayarak lider tamamladı. Grubu lider tamamlaması tarihimizde bir ilk. Ancak “Beşiktaş’ın başında Şenol hoca olmasaydı 18 puan toplamak suretiyle grubu lider tamamlardı” diyenler olmayacak mı yani?

Tarihimizde ilk ve tek olma niteliği taşıyan A Milli Futbol Takımımızın Dünya Üçüncülüğünde de takımın başında Şenol hoca vardı. Bazıları çıktı ve “Şenol Güneş olmasaydı, Dünya Şampiyonu olurduk” dedi de o yüzden sormak istedim!

“Dünya Şampiyonasında karşımıza hiç Avrupalı takım çıkmadı, o yüzden yarı finale kadar yükseldik” diyenler, şimdi Beşiktaş için; “Şampiyonlar Ligi grubunda hiç Lüksemburg takımı yoktu, o yüzden grubu lider tamamlayabildiler” demeyecek mi?

Aklıma şu anda gelen güzel eleştiri daha var. Mesela şöyle denebilir belki; “Grubu lider bitiren takımlar içerisinde üç averajla en az averaja sahip takım Roma, onlardan sonra en az averajı olan takım beş averajla Beşiktaş, Şenol hoca olmasaydı, Beşiktaş hiç olmazsa 15 averaj yapardı” diyebilirsiniz isterseniz!

Hani meyve veren ağacı taşlamak âdetimizdir, o yüzden hatırlatmak istedim! Aman bu fırsatı kaçırmayın.

Başarılı insanları kıskanıp eleştirmek yerine, o başarıların daha iyisini elde etmek için çalışmalıyız. Eğer birbirimizle tatlı bir rekabet içerisinde olursak ilerleme şansımız olur. Gelin görün ki, tatlı rekabetle kıskançlığı birbirine karıştıran birçok insan var.

Neyse, konuyu özetlemek gerekirse; Şenol hocam senin ve öğrencilerinin yüreğine sağlık, bizi gururlandırdınız, teşekkür ederiz.

*

Yönetim ile ilgili olarak söylemek istediklerime gelirsek;

Çok sevdiğim bir söz var: “Başarı asla bir tesadüf değil, disiplinli ve planlı bir çalışmanın ürünüdür.”

Fikret Orman ve yönetimi göreve geldikleri günden itibaren gerek stadyum konusunda, gerekse ekonomik istikrar konusunda son derece disiplinli ve planlı çalışmalar yürüttüler. Nihayetinde meyvelerini toplamaya başladılar. Ligde iki senedir üst üste şampiyon olmuşken, üzerine bu senede ciddi bir Avrupa başarısı eklediler.

Tavsiyem o ki, eğer başarılı olmak istiyorsanız; plan ve disiplinden taviz vermeyiniz.

Sağlıcakla kalın…