BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.459,54

Bu yazıyı okumadan tatili düşünmeyin

Yepyeni bir tatil yazısıyla sizlere “Yaza merhaba” dedirtmek üzere bir kez daha huzurlarınızdayım.

Yepyeni bir tatil yazısıyla sizlere “Yaza merhaba” dedirtmek üzere bir kez daha huzurlarınızdayım. Kemer, Antalya Merkez, Lara, Kundu, Belek, Side, Manavgat ve Alanya’da gönül rahatlığı ile tatil yapabileceğiniz ömür boyu hafızalarınızdan silinmeyecek birbirinden elit ve seçkin ayrıcalıklı lüks ve konforlu tatilcileri pişman etmeyecek farklı kategori ve konseptlerde tüm dünyada ün yapmış ülkemizin en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Antalya’daki bu otelleri İnternet Haber okuyucuları için gezdim ve araştırdım..

 

Aynı zamanda son yıllarda tatilcilerin yoğun ilgisini çeken ‘Erken Rezervasyon’ kampanyalarıyla ilgilide önemli bilgileri de bu yazıda bulacaksınız..

Hiçbir yerde bulamayacağınız özel ayrıntılarla dolu bir oteller gezisine hazır mısınız?.

 

Hollywood starlarının oteli

 



Design Hotels zincirinin üyesi özel zamanların hayalperest renk dünyasının beyazda sadeliğe dönüştüğü kışkırtıcı ışık oyunlarının gerçek adresi Hillside Su oteli farklı gastronomi anlayışıyla kişiye özel dokunuşları ve sürprizleriyle hafta sonlarınızın ve vazgeçilmez özel zamanlarınızın büyülü oteli oluyor. Hillside Su en üst katında özel olarak tasarlanan unutulmaz partilerin mekanı 9 buçuk hafta suitinde  Kevin Spacey , Shakira, Helen Mirren, Francis Ford Coppolla, Adrian Brody,Charlizetheron karşılaşırsanız şaşırmayın.

Hillside su dışarıdan baktığınızda rengârenk ışıklandırılmış ambiyansını odanızdaki size özel ayrıcalıklarla yaşamaya devam edin. Kendinizi ödüllendirmek istiyorsanız mutlaka sushi restaurantını denemelisiniz müdavimi olabilirsiniz. Sanda Spa da balili terapistlerin uyguladığı masajlarla ve arındırıcı bakımlarla cildinizi zinde tutabilirsiniz. Hillside kendine özgü üstün hizmet anlayışı ve güler yüzlü personeli ve mavi bayraklı plajı ile unutamadığınız tatillerinizden birisi olacaktır.   

  

Mardan Place

Limuzinim, özel jetim yok ya da vatozlar köpek balıklarıyla yüzemedim demeyin.. Muhteşem bir konfor ve ihtişam işte Mardan Palace

 

Mardan Palace’ın en büyük özelliği otele girdiğiniz andan itibaren kendinizi bir sarayda hissediyorsunuz aldığınız hizmetle de bu farkı anlıyorsunuz. Gerçek Lüksü sunduğu servis anlayışıyla misafirlerine hissettiren ve ödemiş olduğunuz ücretin karşılığını size sunan bir oteldir. Dolmabahçe, Avrupa ve Anadolu üçlemesini bir arada yaşayabileceğiniz bir çizgiyle sizleri ağırlıyor. Altın kaplı bir ihtişamın içerisinde otel akvaryumlarıyla ön plana çıkıyor. Misafirlerin vatozlar ve köpek balıklarıyla birlikte uzman ekip eşliğinde yüzebilme keyfi ile Mardan Palace sizleri bekliyor. Mardan’ın bir ayrıcalığı da tam bir yıl boyunca otel açılmadan özel eğitimlerden geçmiş personelinin sizlere bu farkı yaşatmakta hiç zorlanmamasıdır. Mardan Palas bad and breakfast KDV dâhil oda ünite fiyatı uygulamaktadır. 230 eurodan başlayan fiyatlarla ay ve oda durumuna göre bu muhteşem tesiste konaklama yapabilirsiniz. Mardan Palace ‘ın kral dairesi olan Royal Suitte kalmanın bedeli ise 15 bin  euro otelin servis anlayışındaki farklarından en önemlileri ise konforlu ve güvenli bir ortam da misafirlerini özgür bırakması yani akşam yemeğinde 100 euro ve altında bir ücret ile iki kişilik bir akşam yemeği de yiyebilirsiniz 3 bin euro ya belluga havyar da yiyebilirsiniz. Bütçenizi kendiniz belirleyeceksiniz tercih sizin…

Kempinski Hotel The  Dome Belek

Her zaman en iyi olmayı tercih edenlerin yeri Kempinski Hotel The  Dome Belek..

Uluslar arası Kempinski Otel zincirinin en iyi olma standart anlayışıyla sizlere kapılarını aralayan Belek Kempinski Dome Hoteli kendinize dinlemek için doğru bir tercih olacaktır.

Otelin diğer otellerden farklı kılan belirgin özellikleri arasında her şey dâhil artı animasyon ağırlıklı olmak yerine yarım pansiyon çalışması ve exclusive hizmet ile dingin elit bir ortama önem vermesi ve farklı ambiyansıyla sizlere farkını yaşatmasıdır. Şayet Kempinski Dome Hotel de kalmak isterseniz iyi bir golf oteli muhteşem bir spa ve thalasso imkânları sunan yiyecek ve içecek servis ve kalite anlayışı en üst düzeyde çok etkili ve çok yönlü bir tesiste konaklama yapacağınızdan emin olabilirsiniz. Her şeyden kaçıp uzaklaşmak ve kendi iç sesinizi dinlemek istediğiniz de Kempinski Hotel The Dome tüm zenginliği ile sizleri bekliyor olacaktır. Thalassonun deniz suyundan faydalanarak ısıtılan özel havuzunuz da yeriniz şimdiden hazır. Kempinski The Dome Hotel Belek ‘in superior oda fiyatı 290 eurodan başlayan fiyatlarla sezona göre değişmektedir.


Xanadu Resort Hotel

Kubilay Han mistik ve büyülü dünyasında antik sütunlu havuz sularının serinliğinde Xanadu Resort Kokteyline ne dersiniz?

Her şey dâhil sistemin en iyi şekilde uygulanmasını üstün kalite anlayışıyla bir örnek teşkil eden bir bilince sahip Xanadu Resort öncelikle kendi çalışanlarına vermiş olduğu değerle misafir memnuniyeti konusunda büyük bir başarıya imza atmıştır. Birçok sertifika ve ödül almıştır ve ülkemizi dünyada birçok ülkede övgü ve başarıyla temsil etmiştir 2009 yılında da Rusya’ da en iyi otel seçilmiştir. Bir tarafta ormanda ki kuş seslerinin cıvıltısın da doğayla baş başa vakit geçirebilir bir tarafta denizin tadını çıkarabilir diğer yandan da çocuklarınıza özel hazırlanılmış yemek menüleriyle onları ödüllendirebilirsiniz. Xanadu irish pup da özel locanız da en özel içeceklerle günün yorgunluğunu çıkarabilirsiniz. Ödüllü spa merkezi konforlu odaları a dan z ye düşlediğiniz güzel bir tatili sevdiklerinizle birlikte yaşayabileceğiniz bir tatil imkanı Xanadu Resort farklı mimarisi ve kaliteli hizmet anlayışı tatil tercihiniz de sizi yanıltmayacaktır.

 

Amara Dolce Vita Otel Tekirova


Kemer Tekirova’nın en güzel koylarından birinde özel yatınız da muhteşem bir kahvaltı sizi bekliyor…

Amara Dolce Vita otelin dağdan manzarası da muhteşem. Sürekli yenilikçiyi ve iyileştirmeyi benimseyen konuklarının otel de konakladığı süreçte her yeni günün bir öncekisinden daha iyi geçmesini kendisine amaç edinmiş bir otel olarak göze çarpan Amara Dolce Vita Tekirova’nın en güzel koylarından birisine sahip 1 km lik plajı ile aynı zamanda kendine özgü iki sokağıyla İstanbul Sokağı (Türk gecelerinde pazarlar kuruluyor) ve İtalyan sokağı üç ana binası venezia kapri portofino tatiliniz için gerçekten doğru bir tercih olacaktır. Yine tesiste bowling fitness spa hayvanat bahçesi güçlü animasyon ve spor aktiviteleriyle dopdolu bir tatil geçirmenizi sağlayacaktır.

 

Cornelia Deluxe Resort Otel

Ünlü golfçu Nick Faldo tasarımında yapılmış bir golf sahasında golf maçına hazır mısın?  Ya da Cornella Gölevlerin de jakuziden havuza adım atmaya ne dersiniz cornella klasiğinden vazgeçemeyeceksiniz.

 

Cornella delux otel modern ve çağdaş tasarımıyla sürekli hizmet anlayışını yenileyen servis kalitesi özellikle yüksek sezonda ki hizmet sunumu ve personelini kalitesiyle hem golf tutkunlarının hem de tatilcilerin beğenisini kazanmaya devam ediyor. 2010 yazında da daha şimdiden doluluk oranlarını belirledi gerek Türk misafirlerin gerekse İngiliz Alman Rus Belçika Norveç Finlandiya misafirlerinin ilgisini çekmektedir. Kaldığınız da pişman olmayacağınız ve kaliteli bir tatil geçireceğiniz bir otel 1 Nisan ile 31 Ekim tarihleri arasında en düşük 160 en yüksek 330 TL kişi başı her şey dâhil standart oda fiyatı 480 ve 900 TL gölevleri oda fiyatı deluxe suitleri ise 950 TL ile 1650 TL arasında değişen oda fiyatları Grand delux suitte ise 5.000 lira ile başlayan fiyatlarla konaklama yapabilirsiniz.

 

Club Med Kemer

Bildiğiniz her şeyi unutun çünkü Club Med Kemer ‘desiniz.

18 yaş üstü yetişkin misafir kabul eden konfor yiyecek içecek değil kendine özgü sihirli ortamıyla sıra dışı tatil anlayışıyla dünyada ün yapmış zamansız kuralsız bir kere de olsa değişik bir tatil arayanların uğraması gereken doğru bir adres… Açık hava diskosunda rengarenk ve bembeyaz Club med kemer geceleri sizleri bekliyor. Teras ve deniz club odaları pinede odaları her şey dahil sistem 200 ile 300 TL sürekli değişen kişi başı fiyatlarla Club med kemer de kalabilirsiniz. Odaya girmeye vaktiniz kalmayabilir çünkü Club med kemer de her yerde uyuya kalabilirsiniz uyandığınız yerde de kaldığınız yerden devam edebilirsizin tabi hatırlarsanız. Tesis 2010 yaz sezonu mayıs ayında faaliyete geçiyor.


Adam&Eve Hotel

Lazer şovlarla atrium da  bambaşka bir ambiyans da parti geceleri Adam&Eve Hotel’e hoş geldiniz.

Beyaz cam ve aynalardan oluşan bir tasarım otelde kalmak isterseniz doğru adrestesiniz. Genel mekanları çok canlı dinlenme mekanları ise çok sakin relax bir ortam sunuyor aynı anda yemeğinizi yerken kendinizi atrium da konsept partilerin içinde bulabilirsiniz. Çocuklu ailelerin tercih etmemesi gereken bir tesistir diye uyarıyorum. Balayı çiftleri gerek oda dizaynı gerekse mekân ve atmosfer dizaynı olarak adam&eve tercih edilebilir. Atrium denilen genel eğlence mekânının tüm tavanı 5 milyon adet küçük cam duvara yapıştırılarak oluşturulmuştur. 105 m uzunluğunda devasa havuzu ve yataklarıyla dikkati çekiyor. Yine otelin regular havuzu 24 saat misafirlerinin kullanımına açıktır. Odaları genişlik ve dizayn olarak aynalardan, sade beyaz jakuzi altı ayrı renge dönüşen renk ışıklandırma sistemi kullanılmıştır. Adam&eve suit ise 1000 metre kare genişliğiyle bu oda da isterseniz parti yapın isterseniz nişan kararı siz verin ortalama sezona göre değişen fiyatlarla 210 TL ile başlayan fiyatlarla konaklama yapabilirsiniz.


Calista Luxury Resort Hotel

Kahyanız emrinizde sahilde calista pavilyonlarınız da  sizleri bekliyor

Şeffaf bir hizmet anlayışıyla ne vaat ediyorsa onu paylaşan kendi evinizde size bir kâhyanın verdiği hizmeti konfor ve birbirinden şık ikramlarla sizlere sunma konusunda sınır tanımayan bir tesis. Calista Luxury Resort Hotel aynı zamanda alerjen ve diyabet misafirleri içinde hassas yiyecek içecek menüleri ile dört kalite belgesini tek denetimde almış yeşil yıldız ve ekogarden belgesine sahiptir. Balayı çiftleri içinse saten örtü ile yataklar hazırlanıp şampanya ve çilek ikramları yapılmaktadır. 26 bin 400 TL ile 41 bin 400 TL arasında değişen fiyatlarla konuklama yapabileceğiniz villaleo misafirlerine de vip hizmet sunulmakta havalimanın da lüks araçla karşılanmasından başlayan ve yol boyunca misafirlerine verilen ikramlarla devam eden özel havuzu vip iskelesi ve kumsaldaki eviniz vip pavilyonları da lüksün ve ayrıcalığın doruğuna çıkabilirsiniz nisan ekim arasında minimum her şey dâhil 230 TL ile 280 arasında kişi başı standart oda fiyatlarıyla konaklama yapabilirsiniz. Aynı ilgi alanında ki misafirlerin tanışmaları yeni evli yıl dönümü kutlayan çiftlerin buluşması torun meraklısı büyükanne ve babaların buluşması ve aynı zamanda da uluslar arası şirket toplantıları ve iş adamlarının çalışmalarını sürdürebilme imkânlarını da sunulduğu bir tesistir.


Rixos Premium Hotel

Gondol sefası mı Fransız sokağı mı tercihiniz yoksa auaparkta yunuslarla yüzmek mi? İşte tüm ihtişamıyla Rixos Premium Hotel sizlerle…

Tasarımı hizmet yelpazesini ürün kalitesi auaparkı villaları animasyonu spa center gölet üzerindeki gondol sefası plajındaki görkemiyle adında her zaman söz ettiren villalarıyla dikkatleri çekiyor rixos Premium da ultra her şey dahil 200 dolardan başlayan fiyatlarla tatil yapabilirken rezidans villasında kalmak istiyorsanız 15 bin dolar fiyat aralığı…


Elaqualıty Resort

Logosunda davet var ama nereye.. 21.yüzyıl sarayına hoş geldiniz…

Elaqualıty Resort özellikle çocuk misafirlerin özel olarak karşılanması bornozları hediyeleri miniclubdaki sosyal alanları ilgi çekici sempatik ortamıyla 7 den 70 e geleneksel Türk misafirperverlik anlayışını geleneksel Osmanlı mimarisi ile perçinlendiği sultanın ta kendisinin siz olmanız için ağırlandığınız bir tesis acadamiq da eğitilmiş personeliyle auropa& spa well spa sertifikasıyla ab-ızen  spa&ritualslounge gücünü tamamen doğadan alan yüzde yüz organik ürünler kullanan doğa dostu anlayışıyla dikkatleri çekiyor ve Europa spa kaliteli standartlarını misafirlerine sunuyor 250 TL ile 400 TL arasında değişen kişi başı standart oda fiyatlarıyla konaklama yapabilirsiniz tesisin en gözde suiti ise 375 metre karelik iki kat, terasındaki jakuzide Akdeniz’in masmavi sularını izlemenin keyfini çıkarabilirsiniz. Elasultan Palas villası ise denizin hemen kenarında sauna hamam fitness özel havuz üniteleriyle size Akdeniz de bir saray keyfi yaşatıyor.


Blue Waters Club


Eğlenirken dinlenin festival gecelerinde yerinizi alın..
Blue Waters Club 2010 yılında yepyeni yüzüyle Side de 230 bin metre karelik geniş bir alana konumlandırılmış doğa ile denizin buluştuğu çok özellikli alternatifli bir tatil anlayışıyla sizleri misafir etmeyi bekliyor…

Çocuklar ve yetişkinlerin birlikte faydalanabilecekleri su aktiviteleriyle gündüzlerin tatil heyecanını gece animasyonlarıyla zirveye taşıyor doyasıya bir tatil geçirmek istiyorsanız Blue Waters Club Hoteli tercih edebilirsiz.  


The Marmara

Başınız fazla dönmesin…
The Marmara Antalya’ın 360 derece dönen loft roumlarında muhteşem bir balayı odası sizleri bekliyor. Çikolata ve şampanya ve isminizin baş harflerinin yazdığı size özel yastık kılıflarıyla bir bakmışsınız dağa bir bakmışsın şehir bir bakmışsınız denizdesin. The Marmara Antalya otelinde en kalabalık zaman dilimlerinde bile sessiz ve huzurlu bir ortam da havuzun tadını çıkarabilir ve falezlerin üzerine konumlandırılmış kayalarla örülmüş özel plajında güneşin batışında dalga seslerini dinleyerek Antalya’ nın doyasıya tadını çıkarabilirsiniz tuti genel yaşam alanındaysa tüm gereksinimlerinizi karşılayabileceğiniz hoş bir mekân sizi bekliyor. Aylara göre değişen fiyatlarla oda kahvaltı ya da yarım pansiyon kişi başı 160 TL den 500 TL ye kadar oda kahvaltı yarım pansiyon konaklama yapabilirsiniz.

 
Ali Bey Club Manavgat

Türkiye’mize açılan dünya kapımıza hoş geldiniz kendi evinizdesiniz…

Ali Bey Club Manavgat özellikle 64 tane toprak zemin tenis kortu animasyon gücü akuaparkıyla eğlenceler ve aktivitelerle dopdolu bir tatil için Ali Bey Club Manavgat ‘ a gelmelisiniz. Uluslar arası tenis turnuvalarının düzenlendiği tesiste bir anda 50 ülke insanını görebilirsiniz. 2010 dünya bedensel engelliler tenis turnuvası da Ali Bey Club de yapılacak aynı zamanda ev sahiplide yapıyor. Yine dünyaca ünlü bir buçuk milyon üye potansiyeline sahip dünyada 26 ülkede 550 stüdyosu bulunan fitness först firması da Türkiye’de sadece  Ali Bey Club Manavgat ‘da ve personal training kişiye özel antrenman imkanları sunuyor. Adidas ve Wilson’un sponsorları da mevcut..

İstanbul Üniversitesinin giriş kapısının minyatürü, Safranbol evleri Kapalıçarşı Galatakulesi ile her konağın üzerinde Türkiye de görülmeye değer yerlerle ilgili tanıtım ve çini süslemeciliğiyle ön plana çıkmış Osmanlı mimarisi ile 360 dönümlük geniş bir alana sahip vazgeçilmez tesislerden birisidir. Dönem oda tipine kişi başına 170 TL ile 230 TL den başlayan fiyatlarla kalabilirsiniz. Yine Side Ali Bey Resort A plus hizmet anlayışıyla mayısta yepyeni bir otel olarak tatilcilere kapılarını aralayacak kemerde de Premier Tekirova turizm sektöründe üst sekmen tesisler arasında yerini alacaktır.


Gloria Serenıty Resort Belek

Şık bir tatil ve golf tutkunlarının vazgeçilmez durağı… Gloria otel grubunun gözde tesisi Gloria Serenıty Resort Belek iskele mevkiinde serenıty king suit delux villaları ile göz kamaştırıyor. Standart odaları bile 39 metre kare büyüklük ve konforuyla tesisi ön plana çıkarıyor. Her şey dâhil ve yarım pansiyon konaklama tercihinize göre klas bir tatil için hiç çekinmeden rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

 

Papillon Ayşa Otel

Akdeniz deki konforlu evinize hoş geldiniz Kelebeklerle dansa hazır mısın Papillon sevdası…

Daimi personel kalitesi hizmet anlayışı temizliği ana havuzun hemen yanındaki mini club animasyonu aile odaları ile Papillon Ayşa otel denize sıfır presidential villasıyla  da ön plana çıkıyor sıcak samimi güler yüzlü ve konforlu tatil anlayışıyla ailenizle ve sevdiklerinizle tercih edebileceğiniz bir otel 120 TL ile 250 TL arası kişi başı her şey dahil değişen fiyatlarla konaklama yapabilirsiniz.

 
The Limak Lara Delux Hotel

Deniz manzaralı oda alamadım ya da rezervasyon yapamadım diye üzülmeyin The Limak Lara Delux Hotel sizleri davet ediyor.

Havalimanı ve şehir merkezi ulaşımında en yakın bölge sınırları içerisinde bulunan bir tesis Avrupa pazarının tercih ettiği bir otel balayı çiftleri için deniz manzaralı jakuzili teraslı odaları ilgi çekiyor standart odalarda geniş ve konforlu dizayn edilmiş. Bir büyük ve single yatak mevcut çocuklarının mutluluğunu düşünen ailelerin tercih ettiği bir otel olduğu için çocuklara yönelik aktivitelerin yoğun olduğu bir tesis tüm standart ve suit odalarının deniz manzaralı olması ayrıca yedi tane ana kat restoranlarda da her damak tadına hitap edecek bir yiyecek içecek servis anlayışı var. Direkt otelle irtibata geçerek tüm sezon kampanyalarından faydalanarak bu otel de kalma imkânını sağlayabilirsiniz. Otelin 75 metre genişliğinde 15 tane suiti de misafirlerinin hizmetindedir. 142 TL den başlayan kişi başı ultra her şey dâhil fiyatlarla 345 TL ye var standart oda konaklaması yapabilirsiniz otelin delux suitlerinin fiyatları ise 900 TL oda fiyatı olarak bilgilerinize sunulur.


Royal Dragon Hotel 
 

Uzak doğunun gizemi mistik atmosferi Side de Royal Dragon Hotel sizlere sesleniyor… 2008 nisanında uzak doğulu mimari öğelerinin ön plana çıktığı yepyeni bir soluk… 

Kısa bir süreye rağmen misafir memnuniyetin de üst seviye de başarı sağlamıştır. Art arda birçok kez geri dönüşümlü misafir memnuniyetini yaşatmıştır. Sakin atmosferi otel mimarisi oda özellikleri büfesindeki çok çeşitli ve lezzetli yiyecek içecek imkânları denize sıfır lunapark ve aqaparkı ile çocuklu ailelerinde mutlaka tercih etmesi gereken bir tesis 200 TL ile 500 TL arasında değişen kişi başı fiyatlarla konaklama yapabilirsiniz.


Mirada Del Mar Otel Kemer

Kemer'deki çam ormanlarının arasında denizin ve doğanın buluştuğu bir ortamda tatile ne dersiniz.
Rahat ve konforlu 100 bin metre karelik doğa harikası bir ormanın içinde denizin güneşin eğlencenin tadını çıkarın. Kemer Mirada Del Mar otel üniteleri gerek yiyecek içecek hizmet anlayışı animasyonları sıcak atmosferi ile ailenizle Kemer de tatil yapabileceğiniz iyi bir tesis.


Alanya Delphin Palace Deluxe Hotel


Bordo renkler ve yıldız şekilleriyle gel bana al beni diyor Alanya’nın yıldızı
Alanya Delphin Palace Deluxe Hotel

Açıldığı yıldan beri sürekli bir tatil kitlesine sahip ve kaliteli personel anlayışıyla estetik anlayışını birleştiren Alanya Bölgesinde kalabileceğiniz güvenli ve konforlu bir tesis dünya çapında ün yapmış her şey dâhildeki bol çeşit ve kalite anlayışı sınır tanımayan hizmet kalitesi şık misafir asansörleri ve genel görünümü ile dikkatleri üzerine çeken bir tesis yine Lara daki aynı mimaride sadece kubbeler eklenmiş ve farklı eğlence imkânlarının da sunulduğu Lara Delphın Palace ve Premiere Diva farklı eğlence anlayışı ve sürekli doluluk ve memnuniyet oranının en üst seviyede olduğu yeni Delphin otelleri olarak tercihleriniz arasında da yer alabilir.


Divan Antalya Talya

Bir Antalya klasiği..
Yıllardır vazgeçilmeyen bir klasik olan Divan Antalya Tayla otelde tatilinizi ve iş görüşmelerinizi ve Antalya şehir gezinizi bir arada gerçekleştirebilirsiniz.

Antalya ‘ın merkezinde falezlerin üzerinde bir plaj tamamı deniz manzaralı 204 odasıyla bir Antalya klasiği Divan Antalya Tayla Hotel den yürüyerek tarihi Antalya Kaleiçi evleri, Antalya yat limanı, saat kulesi ve yivli minareleri gezileri keyifle yapabilir ve Antalya da olduğunuzu hissedebilirsini. Piyano barda divana özel pasta ve keklerin tadına bakmanızı tavsiye ederim.


Erken rezervasyon

Tüm dünyada tatile gitmeden aylar öncesinde tatil yapılacak otelin belirlenerek program yapılması ve erken ödeme yaparak da sezon öncesi indirimli özel fiyatlarla tatil yapılabilme imkânı sağlayan sisteme eken rezervasyon diyoruz. Türkiye ‘de de 6 yıldır bu uygulama yapılmaktadır ve her geçen gün daha da çok ilgi görmektedir. 2009 yılında yaz sezonunda yapılan tatil rezervasyonlarının yüzde 40 erken rezervasyon dönemlerinde yapılmıştır. Özellikle de son dakikada yapılan tatil organizasyonları alışkanlığının tatilden istenilen performansı sağlayamaması önemli bir sorun teşkil edebilir. 2010 yaz sezonunda tatil planında son dakika rezervasyonlarda ciddi anlamda istediğiniz otellerde oda bulamayabilirsiniz dikkat! Çünkü 2009 yaz sezonuna göre Avrupa ve Rus pazarı daha iyi satabilecek durumda gözüküyor. Bu yüzden de otellerde iç pazara az oda kalabilme ihtimali çok yüksek Side bölgesinde Kemer ve Belek’te şimdiden bunun sinyalleri görülüyor. Yani şimdiden rezervasyon yaptırmakla hem istediğiniz otelde en uygun fiyata kalabilme şansı yakalarken hem de açıkta kalmamış olacaksınız. Oldu da erken rezervasyonu iptal etmek istediniz son 72 saate kadar ödemiş olduğunuz ücreti geri alabilirsiniz. 2010 erken rezervasyon kampanyaları mayıs ayında sona erecektir. Erken rezervasyon yaparken güvenilir acenteler tercih ederek tatil sigorta poliçesini almadan rezervasyon yaptırmayınız. Acentelerin bir tesisin satışı konusunda farklı fiyatlar ve farklı indirim imkânları sunmasında kafanızı karıştıracak fiyat farklılıklarıyla karşılaşabilirsiniz. Kimi firma yüzde 50 indirim yaparken kimisi aynı tesis için yüzde 35 indirim yapıyor gözükebilir ama burada otelin brüt fiyatı yanlış aksettiriliyor olabilir fiyatları iyice araştırıp son kararınızı vermenizi tavsiye ederim ve erken rezervasyon yaptırırken son güne bırakmayınız tesisler de talepten dolayı doluluk riski yaşabilirsiniz kredi kartı limiti yetersizliği evrak eksiliği nedenlerden dolayı rezervasyon yaptıramayıp istediğiniz otelde konaklama yapma fırsatını kaçırabilirsiniz.

 

Erken rezervasyon devam ediyor da peki geç rezervasyonu kim yapacak?


İyi tatiller yeni yazıda görüşmek dileğiyle…