BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.326,17

Bu sömestr zekanı çalıştırmaya ne dersin?

Yarı yıl tatili için geri sayım başladı. Peki bu sömestr farklı bir şeyler denemeye, biraz kendini zorlamaya ne dersin? İşte sana bir öneri...

Her yıl sömestr yaklaşın okurlarımız 'çocuklarla ne yapsak?' diye sorular sormaya başlıyorlar. Benim bu yıl hem çocuklara hem de yetişkinlere hatta büyükanne ve büyükbabalara bile uygun şahane bir önerim var: "Türkiye Zeka Oyunları"na katılın!

14 Ocak Pazartesi günü başlayan Türkiye Zeka Oyunları elemeleri için online katılımlar 26 Şubat'a kadar sürüyor. Üstelik Zeka Oyunları'na katılım için ne yaş ne de ön koşul şartları var. Düşünme ve problem çözme becerilerini arttırmak amacıyla 24'ncü kez düzenlenen yarışmaya katılmak için tek ihtiyacınız olan okuma yazma bilmek ve 4 işlem becerisine sahip olmak. 

Türkiye İş Bankası ve Türk Hava Yolları ana sponsorluğuyla gerçekleştirilen; Milli Eğitim Bakanlığı, ODTÜ ve TÜBİTAK tarafından desteklenen OYUN 2019, bu yıl 5 kategoride katılımcı kabul ediyor. 

Minikler: 6-7-8 yaş,

Çocuklar: 9-13 yaş,

Gençler: 14-18 yaş,

Yetişkinler: 19-49 yaş arası

Emektarlar: 50 yaş ve üstü.

OYUN 2019 BAŞVURU TAKVİMİ

Geniş katılımcı yelpazesiyle her yaşa ve her mesleğe hitap eden ve alanında ülkemizin en uzun soluklu  yarışması olan Oyun 2019;  Eleme, Yarı Final ve Final sınavları 4’ü ortak olmak üzere toplam 10 sorudan oluşuyor. Sözel, sayısal, görsel ve mantık alanlarında orijinal zekâ sorularının yer aldığı yarışmanın soruları her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı tarafından hazırlanıyor. Halıcı ülkemizde olduğu kadar yurtdışında da zorlayıcı ve yaratıcı zekâ soruları ve oyunlarıyla tanınıyor. Yarışmanın soru kontrol ve itiraz kurulları yurt içinde ve yurt dışında bu alanda üstün başarılar göstermiş olan isimlerden oluşuyor. Türkiye Zeka Oyunları'na katılmak isteyenler için başvuru takviminin detayları da şöyle:

Eleme Sınavı 14 Ocak -26 Şubat 2019 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacak.22 Mart-25 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Yarı Final Sınavından sonra 21 Nisan 2019 günü Ankara’da yapılacak Final Sınavı ve Ödül Töreni ile yarışma son bulacak. 

KATILIM DA ÖDÜL DE YÜKSEK!

OYUN 2017’de 29.584, OYUN 2018'e de toplamda 38.131 kişi kayıt olmuştu. Yarışmanın ödülü de katılımcıları gibi yüksek. 5 kategoride toplam 30 bin lira ödül dağıtacak yarışmada kategorinin birincisine 3.000, ikincisine 2.000, üçüncüsüne 1.000’er TL ödül verilecektir. Ayrıca; Final Sınavına katılım hakkı kazananlara Başarı Belgesi, Yarı Final Sınavına katılım hakkı kazananlara Başarı Belgesi (elektronik) Eleme Sınavına katılanlara Katılım Belgesi (elektronik) verilecektir.

Ön eleme sınavı ve kayıtlar 14 Ocak 2019 Pazartesi günü Türkiye Zeka Vakfı'nın internet sitesi (www.tzv.org.tr) üzerinden online olarak başlayacak ve 26 Şubat’a kadar devam edecektir. Yarışmaya kayıt olan katılımcılar bu süreler içinde www.tzv.org.tr üzerinden soruları yanıtlayabilecekler.

Deniz Temur'u sosyal medya hesaplarından takip etmek için;

facebook.com/obenimannem

instagram.com/obenimannem

youtube.com/deniztemur