BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,86
ALTIN 2.435,66

Bu sefer de düzelmezse kapıya kilit vuralım artık…

Tavsiye niteliğinde söylenmeye çalışılan bu sözlerin aslında bir talimat olarak dile getirildiğini pek tabi muhatapları biliyor ve anlıyor.

Bütünüyle politize olmuş bir yaşam zemininde hayat felsefemizin, mantığımızın, kendi fikir mimarlarımızın muhakemesinde kültür ve eğitimin yegane kimliğimiz olduğunu unutmuş bir toplum haline geldik.

Bir süredir eğitim alanında yaşadığımız sorunlara dikkat çekmeye çalışıyoruz. Eğer bu alanda bir an önce tedbir alınmaz ve gerekli iyileştirmeler yapılmaz ise eğitim konusunun hem devlet hem de toplum olarak sonumuzu getirebileceği endişelerimi yakın tarihimizden örneklemlerle paylaştım.

Aslında bu konuya dikkat çeken ve endişelerini dile getiren sadece ben değilim. Eğitimcisinden siyasetçisine, köşe yazarından entelektüeline varıncaya kadar yüzlerce insan bu konuda hassasiyetlerini dile getiriyor bir süredir.

Bugüne kadar olduğu gibi başkalarının kültür ve fikir kaynaklarıyla ruhumuzu doyurmaya ve bu minvalde taklit inşa etmeye devam edersek mağlubiyetlerin her daim kahramanı oluruz.

Konu en sonunda devletin zirvesinin de gündemine girdi. Cumhurbaşkanımız, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde yaptığı konuşmada ''Türkiye'de her alanda çok büyük reformlara imza attık. İki alanda arzu ettiğimiz gelişmeyi sağlayamadık. Bunlar eğitim, öğretim ve kültürdür. YÖK’e iki yeni hedef açıklamak istiyorum. Öğretmen yetiştiren programlarının geliştirilmesi bunlardan ilki. Öğretmen kalitesi meselenin önemli boyutlarından biri. Müfredattan ders kitaplarına, yüksek öğretime geçişe kadar eğitim ve öğretimde çözmemiz gereken pek çok sorun bulunuyor. Ders kitapları konusunda fazla şikâyet gelmeye başladı. Böylesine önemli bir konuda en küçük bir ihmale tahammülümüz olamaz. İlgili arkadaşlara, başta hükumetimiz olmak üzere zaman zaman YÖK Başkanımla bunları paylaşıyorum. Demek ki bunda bir sıkıntı var. Bakanımızla bu meseleyi konuştuk. Gerekli tedbirler alınacak. Öğretmenleri de öğrencileri de velileri de memnun eden bir sistem kurulamadı. Bir toplumun inşası burada söz konusu. TEOG ile ilgili görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşmıştım. Özel nitelikli okullar dışında lise eğitiminde ortalama standardı tutturduğumuzda hiçbir öğrencimizin böyle bir arayışı kalmayacaktır. Yavrularımızı sınav noktasındaki sıkıntılardan arındırmamız ve kendilerini derslerine yönlendirmemiz gerek. Üniversiteye giriş sistemi konusunda işlerini kolaylaştıracak sistemler geliştirmeliyiz. Burada MEB ve YÖK'ün iş birliği büyük önem arz ediyor. Daha az baskı yaratan bir sistemi geliştirmeli ve hayata geçirmeliyiz.” diye konuştu

Tavsiye niteliğinde söylenmeye çalışılan bu sözlerin aslında bir talimat olarak dile getirildiğini pek tabi muhatapları biliyor ve anlıyor.

KAPIYA KİLİT VURMAK

Erdoğan’ın bu tespitleri yapması ve gerekli talimatları vermesi çok önemli. Çünkü şu ana kadar Cumhurbaşkanımızın gerek belediye başkanlığı, başbakanlığı gerekse de cumhurbaşkanlığında el attığı, yapılması için talimat verdiği tüm konu ve projeler hayata geçirildi.

Marmaray’dan tutun da Avrasya Tüneli’ne, 3. Havalimanı’ndan tutun Kanal İstanbul projesine varıncaya kadar onlarca dev proje Erdoğan’ın verdiği talimatlar ve yaptığı yönlendirmeler sonucu hayata geçti.

Eğitim sistemimizin düzelmesi ve dünya ile yarışır hale gelebilmesi için yaptığı tespitler ve verdiği talimatlar hayati önem taşıyor. Cumhurbaşkanımızın hassasiyetine ve konuya verdiği öneme rağmen eğer eğitim ve kültür sistemimizi adam edemezsek yandık…

Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren kültürümüz açısından kadim medeniyetimizin ruhundan çok uzak kişilere kültür ve eğitimin emanet edilmesinden serzeniş ederek şikayetçi olduk.

Şu andan tezi yok devlet ve millet olarak yapılan tespitlerin ve verilen talimatların yerine getirilmesi için seferber olunmalıdır. Her zaman dert yandığımız eğitim ve kültür sistemini düzeltmek için zannımca bu son şansımız. Devletin en üst düzeyinde ele aldığı problemi eğer çözüme kavuşturamazsak kapıya kilit vurmanın vakti gelmiş demektir…  

SOSYAL MEDYA TAKİBİ İÇİN